Cluster meeting

Idag har jag cluster meeting och vi ska åka och åka skidor i inte så långt här ifrån. Så om en knapp halvtimme ska jag köra till ett ställe för att möta upp alla andra och min consuler och sedan ska vi åka tillsammans dit upp:D
Stället som jag ska till heter Spring mountins, gå gäran in och kolla på hemsidan.
Jag ska ta med mig kamerna så jag lovar att lägga upp lite bilder sen ikväll!

Igårkväll va så kom Julia över hit och kolla de på film det blev Hangover och what happen's in Las Vegas. Två filmer på samma tema, man gör galna saker när man är ut och festar i Las Vegas. De va bara meingen att vi skulle kolla på den första men sen så fastnade vi i den andra också och båda var bara och man fick skratta lite också;) Till flmerna åt vi glass, Ben & Jerry's Chocklet chip cookie dough.. Mycket gott!!

 

Måste gå!

Kram Caroline 

Jobb och typ sjuk..

Igår när jag gick och la mig så kunde jag inte sova för att jag mådde jättedåligt och trodde att jag skulle gå upp och spy fela gånger... så natten blev låång och de var väldigt tungt att gå upp imorse även om jag mådde mycket bättre fast jag var liksom inte helt på topp och hade ingen matlust. Men jag gick upp och jobbade i all fall och min värdmamma sa att hon hade varit likadan under natten så de va nog något som vi hade ätit här hemma. För nu är de borta och jag är faktiskt lite hungrig vilket är bra för jag har knappt ätit något idag.

Pga detta så blev de inget Philly idag utan vi ska bara kolla på film här hemma hos mig ikväll. Om de nu bilr så för Jennifer smsade nyss och sa att hon kanske inte kunde ha bilen nu! Men vi får se annars så får jag vell bara ta en lugn kväll själv och bli bättre till imorgon då jag ska åka skidor på mitt cluster meeting i spring mountins.

Nu ska jag nog ta en nap så jag får igen lite av sömnen som jag missade under natten!

Kram, Caroline


Snowday..

Idag när jag vaknade så hörde jag att alla tre barnen var nere i källaren och lekte.. vilket betyder ingen skola! Så idag har jag haft alla tre baren hemma. Men de snöade inte så mycket, på morgonen och förmiddagen så snöade de ganska så mycket men vid lunch slutade de och vägarna var jättebra då.. Så jag tycker dom kunde ha gått till skolan utan problem. Men en hemma dag gick ganska så bra ändå även om dom var ganska uttråkade av att bara vara hemma i slutet på dagen. Vi kollade på film, pärlade, bakade kanelbullar och var sedan på eftermiddagen ut och lekte i snön lite.
Jag skulle ha tagit barnen till min värdmammas jobb på eftermiddagen så hon kunde ta dom till tandläkaren men jag kunde inte komma iväg för min bild startade inte!! När jag stoppade i bilnyckeln och vred om så bara pep den och alla möjliga lampor på instrument brädan blinkade och den startade liksom inte riktigt, tror att de va batteriet som var dött.. men min värdmamma sa att dom bytte batteriet i den bilen för bara någon månad sedan vilket är konstigt i så fall. Blir i alla fall helt galen på all otur som vi har här omkring just nu!!!!!
Min värdpappa ska kolla på de imorgon på morgonen, men jag tror inte att jag kommer ha en bil under hela helgen i alla fall vilket gör mig galen!
Så de var bara att last ur alla barnen ur bilen och gå in igen och tandläkare besöket blev inställt.

Resultatet av pärlingen idag!
Jag gjorde Caspian;P


Cinamon Bunns!


N, S och L som mumsar på bullarna!




Nu ikväll så skulle jag ut och äta med Julia och några av hennes kompisar(slutade med att de bara var Jennifer, jag och Julia pga snön under dagen) eftersom de är Julias födelsedag idag! Hon fyller 20 år.. vilket inte är någon big deal här borta men vi ville i alla fall fira lite liksom så vi åkte till Cheesecake Faktory, i King of Prussia. Men min värdmamma fick köra mig till jula så jag kunde åka med henne och sedan så körde hon hem mig eftersom jag inte hade någon bil! De va i alla fall väldigt trevligt med mycket god mat och trevligt sällskap:D



Julia och Jag


Jennifer med den extremt goda choklad cheesecaken!!!


Imorgon jobbar jag 8.30-13.30 och sedan ska jag in Philly!!

Kram, Caroline




Hemmadag

Nej, vi har inget strömavbrott igen, de är bara jag som har varit lat och inte uppdaterat..Men de snöar för fullt ute och de värsta ska vara nu under kvällen och natten. Barnen gick till skolan som vanligt idag på morgonen, var dock den ända skoldistriktet som gjorde här runt omkring. Men redan lite efter 10 så ringer dom från skolan och säger att dom kommer att gå en halvdag idag och därför så slutade dom redan 12.30. Och när dom kom hem så kom också min värdmamma hem så efter kl1 någon gång så har alla varit hemma... vilket har gjort att jag har känt mig lite överflödig när jag skulle jobba ända till 5, och dessutom stanna inne med barnen. Så dagen har känts jätte låång! 

Förmiddagen gick jätte bra och jag känner mig super kreativ när S och jag kollade på Barnie och dom gjorde olika gubbar för att visa känslor. Så vi tog fram papper, karton, pennor och pinnar att sätta gubbarna på. Vilket blev en succé hon tyckte de va jätte kul och var jätte stolt och har sprungit runt med sina tre gubbar hela dagen.





Imorgon är de för hoppninsvis skola och jag jobbar normala tider.

Kram, Caroline


Goodnight

Okej nu är jag övertalad, de kommer bli snowday imorgon eller i alla fall halva dagen... Jag har suttit och flippat mellan alla kanaler som visar nyheter och väder nu sedan jag kom hem och alla säger samma sak. De ska börja som regn nu under natten och sedan ska de övergå till snö och de värsta snöfallet ska vara imorgon kväll då de också ska blåsa 60-50mp/h vilket är mycket! Så om de blir en långvarig tystnad på bloggen så vet ni att vi har strömavbrott, för dom varnade för de eftersom de är blötsnö som ska komma, den starka vinden och marken har dessutom börjat töa nu under dom senaste dagarna så träden faller lättare.
Mina jobb tider imorgon är också ändrade till 9am-5pm. Och min värdpappa kommer troligtvis vara hemma större delen av dagen imorgon. Jag vet inte om jobbtiderna på fredag också kommer ändras pga. detta, men jag är i alla fall lovad att vara ledig på fredag kvällen eftersom Julia fyller år så vi hade tänkt gå ut och äta eller något liknande.

Bjuder på en bild från The Little Gym idag. Ska ta mer och bättre nästa gång jag fick springa ut och in så mycket idag eftersom de var en ny klass så de fanns inte mycket tid till bilder. 
Men här är i alla fall en: 




Nu ska jag sova och fortsätta min böner om att de inte är allt för mycket snö imorgon!
Goodnight, Caroline

Praying for no snow day tomorrow!

De är precis vad jag gör, jag ber till någon högre makt att de inte ska snöa satan inatt och imorgon så barnen inte kan gå till skolan imorgon och för att jag inte vill ha mer snö!
Men jag litar på YR och enligt dom så ska de vara snö nu ikväll och sedan övergå till snö blandat regn och de är ju bättre.  Men om man kollar på vädret här borta så säger dom bara snö rätt igenom och mycket snö dessutom 8-12 inches!

YR


Och sen en härifrån, här 6abc.com. och dom säger att dom ända som kan få snöblandat regn är den blå delen.. och vi är i den vita! 


Om detta kommer in så kommer nog mitt schema ändras också så att jag jobbar vanligt dag imorgon och kortdag på fredag istället.. så som planen är nu så ska jag gå upp som vanligt på morgonen och se hur läget är! Tänk om jag inte ska jobba då, då kunde jag ju sovit!!

Nu måste jag åter gå till min läxa innan jag ska åka och fixa lite saker innan College om jag nu bli fast i huset igen.

Kram, Caroline

Nap time

Nu sover S middag och jag har tvättat, städat och nu satt mig ner med lite lunch, sallad innan jag måste väcka henne igen för att hämta N från skolan. 
Morgonen och förmiddagen idag har gått jätte kvickt. Vi först lekte vi lite här hemma och sedan så bestämde vi oss för att åka till biblioteket men när vi kom dit så hade dom ändrade öppet tider idag och öppnade inte förens 1pm!! Så vi fick gå tillbaka till bilen och åka hem igen. När vi kom hem så pratade jag med min värdmamma och vi bestämde att S och jag skulle åka till the Little gym istället och göra en "make upp class" för alla gånger hon har varit sjuk nu på sistone. Så vi åkte dit och de visade sig var en mycket större klass än den hon är van vid så jag fick var där inne med henne nästan hela tiden. Fast hon tyckte att de va kul så när vi väl åkte hem så va klockan 12.40 och då brukar hon redan vara i säng för nap, så hon var helt slut och somnade jättefort när vi kom hem.

Ikväll så har jag min ESL kurs vid 8.00 och jag har inte gjort min läxa ännu.. måste göra den nu när hon sover eller efter att jag slutat innan jag åker dit, tror de kommer bli se senaste. Känner att jag har kommit in i min gamla "skoltrötthet" direkt efter bara en lektion. Om jag ska lyckas komma igenom denna klassen utan att bara sitta igenom den så måste jag skärpa mig nu!

okej, tillbaka till salladen!
Kram


Regnig Tisdag

Idag har de hällt ner hela dagen och har gjort sedan igår kväll och ska gör till imorgon förmiddag! Men de är i alla fall bättre än snö och snön försvinner också när de regnar så de är ju skönt.
 
Idag har jag jobbat 8.30am-5.30pm en helt vanlig dag med igen sjukdom eller någon, som jag har längtat efter de! De är så skönt att bara få ha allt som normalt efter all snö- strömavbrott och sjukdom som har varit här på sistone.
Idag var S och jag på little gym igen efter 2 veckors avbrott, vilket hon tyckte vad jätte kul, hon bara strålade av glädje när vi åkte därifrån fast hon var jätte trött också- och vi vuxna fick vara med och leka i slutet också och de älskade hon!! 
När N och L kom hem från skolan så gick allt också bra, även läxorna(även om jag fuskade med miniräknaren när L inte såg, haha). Sen var de lek som gällde tills min värdmamma kom hem och lagade mat, tacos:D
Fast jag åt lite senare för jag hade en skype date med min mamma vid 5.30. Men vi pratade inte så länge de var bara lite kort om kommande resor hit så hon kan lägga sin semester, de kommer bli i början på maj troligtvis under min födelse dag:D

Ikväll. ska jag inte göra något alls, jag skulle ha träffat en annan svensk tjej, Marlene, som bor i Wayne- där Julia bodde. Men sen blev de inställt för att hon var tvungen att jobba sent och sedan gå på något au-pair möte för hennes organisation som hon inte viste om. 
Men vi ska träffas nästa vecka i stället!

Idag har Julia åkt till Kalifornien och har vid de här laget redan träffat sin nya värdfamilj för 6 månader till i staterna men i en annan del. De var tråkigt att säga hejdå till henne igår även om vi bara känt varandra några veckor... Men hon kommer nog få de bra där borta och man kanske kan hälsa på;)

Nu ska jag se om de är något på tv som man kan kolla på!
Kram, Caroline



 

Skype med pappa

Har precis haft ett litet möte med mina värdföräldrar och de gick bra. Var bara lite små saker som jag skulle tänka på annars tyckte dom att allt gick bra. 
Precis innan de så ringde pappa mig på skype så jag pratade med honom i typ 20 minuter:D och när han ringde så var S i mitt rum och lotsades att hon tog en nap i min säng så också hon fick säga hej till pappa hon med men hon var lite besviken på honom för att han inte hade någon kamera! Så skärpning på den punkten pappa. Nästa gång vill S kunna se dig så hon förstår;) 
Annars berättade pappa bara om all snö som dom har hemma och vilket kaos de är. 

Dagen idag har annars gått lätt fram eftersom jag började efter typ halva dagen. Har bara tvättat en massa efter helgen, lekt med barnen och gjort läxa med dom som idag gick som en dans!(kanske för att dom inte hade någon grammatik läxa, men ändå)

Om lite mindre än en timme så ska jag bege mig iväg för att träffa Julia, Julia och Jennifer på Minellas Diner. För att efterätt och prata en sista gång. För imorgon åker Julia till Kalifornien till sin nya familj!:(

Kram, Caroline 


Schedule this week

This is my schedule this week!

Monday: 12.30am-5.30pm
Tuesday: 8.30am-5.30pm
Wednesday: 8.30am-5.30pm
Thursday: 1pm-9pm
Friday: 8.30am- 4.30pm
Saturday: 8.30am- 1.30pm
Sunday: Off

Now it's time for work

Love, Caroline


Godmorgon

Godmorgon, idag har jag sovmorgon som dom flesta andra måndagar, idag börjar jag 12.30.
Har just ätit upp min frukost bestående av en vanligt maka med cream chesse på, har inte ätit en vanlig maka sedan jag kom hit till frukost så de va gott av äta vanligt bröd trots att de inte va grovt.. Till de så åt jag gröt, ja havregrynsgröt fast de är färdigt på påse så häller man de i en skål och sedan varmvatten på de, gott! Och till de dricker jag te, Earl gray. Som jag inte alls gillade hemma men här är de i princip de ända jag dricker, och starkt ska de också va och de ville jag inte ha de hemma heller.

Kolla in våran cream cheese burk! Först hade vi den lilla men så när min värdpappa var och handlade föra veckan så upptäckte han att de var mycket billigare att handla den stora än flera små. Så han köpte den stora som innehåller 1,36kg! och den lilla är nästan 500gram tror jag och jag tyckte den va stor när han köpte den. Så vi får väll se hur länge vi kan ha den stora, utan att den blir dålig- om den nu blir de för de verkar inte som om något blir dåligt med tiden här borta..


 
Min Oatmela med äppel och kanel i:D


Nu ska jag ut och gå en runda innan jag börjar!
Kram, Caroline

Kollar på OS

Just nu kollar jag på OS och herranas masstart i skidskytte! Björn feryy har legar top tre under nästan hela tiden men nu missade han två gånger i sista stående skyttet och nu vert jag inte var han ligger men i alla fall inte medalj plats just nu.. Men jag har inte tappat hoppet ännu! För jag har inte lyckats titta en enda gång när vi har fått medalj i år, eftersom de är så svårt att titta här.

Update: han fick ingen medlaj utan kom på 12 plats.. pga att han gjorde två bommar på sista stående skyttet annars skulle han definitivt varit på en madalj plats! Han som tog hem första platsen var Ryssen Jevgenj Ustyugov.

Ikväll är de också Sverige vs USA i curling damerna, som jag ska försöka se! 

Kollar på OS

Just nu kollar jag på OS och herranas masstart i skidskytte! Björn feryy har legar top tre under nästan hela tiden men nu missade han två gånger i sista stående skyttet och nu vert jag inte var han ligger men i alla fall inte medalj plats just nu.. Men jag har inte tappat hoppet ännu! För jag har inte lyckats titta en enda gång när vi har fått medalj i år, eftersom de är så svårt att titta här.

Söndag

Okej nu tycker jag faktiskt att jag måste ta och skärpa mig när de gäller bloggandet, jag skäms nästan över att jag bloggar så lite nu för tiden! Så från och med nu så ska jag försöka förbättra mig med inlägg!

Okej så här har helgen varit så här långt, i fredags jobbade jag ju hela långa dagen från 8.30-6.30 och sen på kvällen gjorde jag inget speciellt utan bara tittade på film men mina värdbarn. Och röntgen som vi hade med min mista på dagen gick bra och lungorna helg okej så de var bara att fortsätta med samma medicin.

Sen igår så jobbade jag till 11.30 men jag fick sluta lite tidigare eftersom jag skulle köra barnen till ett kalas vid 11 och sen slutade jag. Så jag ringde Jennifer och frågade vad hon ville göra och i brist på annat så bestämde vi att vi skulle åka och shoppa i ett mall ganska nära mig så hon kom och pockade upp mig och vi körde dit- med bara en fel körning och en vändning. Väl där så shoppade jag alldels för mycket..i alla fall mer än jag hade tänkt. Jag köpte en mörkblå kofta och ett mörkblått linne från Charlotte Russ sedan köpte jag en bh på Wet seal och sedan en vanlig svart Hood tjock tröja på Target. Ska lägga in en bild på allt senare idag!
Sen körde vi hem till mig och latade oss ett tag, och lilla S var så söt, när vi hade hälsat och allt och Jennifer och jag hade gått ner i mitt rum så ropar hon helt plötslig på mig så jag kommer ut och frågar vad hon vill och då frågar hon vad min mamma är.. Jag svarade att min mamma är hemma i Sverige och då säger hon nej hon är ju i ditt sovrum! haha, hon trodde att Jennifer var min mamma!! Så jag tog med mig henne in till mitt rum så hon kunde hälsa på Jennifer igen. Haha barn är så roliga man fattar liksom inte hur dom tänker ibland!
När vi hade varit hemma och latat oss ett tag så tog vi våra bilar och körde till Wayne för att äta och sedan träffa Julia. Efter mycket snurrande på olika parkeringar och bestämde vi att vi skulle äta på Chilli's eftersom vi inte kunde hitta den restaurangen som vi skulle till och eftersom de va så sjukt mycket folk över allt! Men vi fick i all fall ett bord och mat ganska så fort. Under tiden som vi satt och åt så kom Julia och gjorde os sällskap också, trevligt! När vi hade ätit färdig så bestämde vi oss för att gå på bio och de blev "Shutter Island" som va en väldigt konstig film, eller den lämnade en liksom helt förvirrad och man viste liksom inte vad man skulle tror. Men den var bara och sevärd ändå! Sedan körde vi hem, och jag körde hem utan gps, för min gps var helt konstig igår och bara stängde av sig själv hela tiden! Och jag klarade utan att köra fel:D

Idag har jag inte gjort något speciellt alls ännu så länge. Bara sovit till 10.30, sååå skönt och sedan har jag skypat med mamma och fått se all snö som ni har hemma! Och de är verkligen mycket, här har de börjat smälta nu!

Nä nu ska jag ut och gå en runda i solen
Kram, Caroline


Minellas Diner med vänner

Nu ikväll så va jag på Minellas Diner i Wayne tillsammans med tre andra au-pairer två från Österrike och sen jag och en till tjej från Sverige. Vilket var mycket trevligt, kanske var sista gången jag träffade Julia, en av tjejerna från Österrike, hon har förlängt sitt år och rematchat och flyttar där med till Califronien på tisdag! Lite avundsjuk på att hon ska få åka till värmen, eller de är i alla fall varmare än här! Men ändå synd att hon ska åka nu när jag precis har lärt känna henne..
Minellas Diner är i alla fall ett sådant typisk Amerikansk diner, sånt som man ser på filmerna! Och vad gör vi jo vi dricker milkshake;D Så amerikanskt som de kan vara.

Före vi träffades där så pratade jag med min mamma på skype och sedan var jag ute och kollade i lite affärer själv. Och tro de eller ej men dom har redan satt fram påsk grejerna i affärerna här borta!! Vi skämtade om de förra veckan och sa att när Valentine är över så kommer dom säkert sätta fram påskgrejerna och vad har dom gjort!? Helt galet är det är nästan 2 månader dit!
Sen så såg jag också vitaminer för barn som såg ut exakt som gummibjörnar när jag var på CVS. Den enda skillnaden som jag kunde se va att dom va i en burk i stället för en påse annars såg dom ut exakt som godiset! Helt sjuk vad mycke idéer dom har för sig här borta. Och föresten så har dom en drive true på de CVS, apoteket, som jag har kört igenom när jag skulle plocka upp medicin för mitt minsta värdbarn för hennes lunginflammation som hon har just nu. Som jag hoppas att vi alla inte får, eftersom min värdmamma har fått de nu också och har varit hemma i två dagar och mitt äldsta värdbarn har också börjat hosta mycket nu så de är bara att hoppas på att hon inte får de!

Imorgon väntar en lång dag med jobb mellan 8.30am och 6.30pm och vi ska till sjukhuset med lilla S för att röntga hennes lungor eftersom doktorn som hon var hos idag inte tyckte att hon hade reagerat tillräckligt bra på medicinen som hon har tagit hela veckan.
 
Bedtime!
Goodnight USA and Goodmorning Sweden, Caroline


Slutat tidigt idag

Jag har redan slutat idag och klockan är 16.30, jag sluatade 16:D och jag börajde inte förens vid 11 så de har varit en lungn dag idag med bara en timmeslek innan de var dags för lunch och nap och sen väckning och hämtat N se va de slut! Sådär lite lagom lång dag!

Ikväll så ska jag äta med Jennifer och Julia och en en från Australien på ett diner i Wayne, men jag hoppas på att göra något innan de också för annars så kommer jag att bli helt utråkad... eller så får jag köra en runda själv till några affärer och hitta något roligt att titta på;)

Lektionen igår gick helt okej vi va bara 8st tjejer och alla var au-pairer! Så de ska nog gå bra att ta sig igenom de klassen även om de var ända till den 21 April och inte i slutet på Mars som jag sa igår..

Duschen kallar!
Kram, Caroline


Första lektionen

Om 20 minuter ska jag köra till DCCC(Delawere County Community College) för att gå på min första lektion i min ESL klass. Klassen som jag ska ta är en ganska så kort klass på 20 timmar och heter Pronunciation for ESL(English as a Second Language) students. Så varje onsdag mellan 8.05 och 10.05 fram till och med i slutet på mars så kommer jag befinna mig på Dccc för att få en del av min credits som jag behöver.
När man åker iväg så au-pair så ingår de i programet att man ska läsa 6 credits/72 timmar på ett College här i USA. Detta för att man ska kunna få de rätta visumet, eftersom vi au-pairer reser hit på ett visum som är ett student visum kombinerat med jobbvisum.

Dags att göra sig i ordning, innan jag ska åka!!

Kram, Caroline 

Förlåt...

Förlåt för min dåliga uppdatering, men till mitt försvar har jag inte lyckats komma in på blogg.se under större delen av tiden så de är inte bara mitt fel utan faktiskt blogg.se som är konstigt också..

Igår flöt på bra med alla barnen hemma och två play dates till dom två äldsta så de va full rulle hela dagen! På kvällen sprang jag på löparbandet igen och de blev 2mils igen, ska försöka öka på de nästa gång jag gör de, sen skulle jag faktiskt vilja ha ett gym kort någon stans också... Julia, den finska tjejen som jag träffat har ett gymkort på YMCA i Ardmore inte så långt här ifrån, min värdmamma jobbar där. Så jag funderar på om jag ska börja där jag också och dom hade tydligen ett jättebra pris för au-pairer!

Idag har de varit en jättelång dag, jag började vid 8.30 och slutade inte förens 6.30! Lilla S är fortfarande sjuk och ska bli "nebulized"(vet inte vad de heter på svenska) var tredje timme. Och vi ska tydligen hålla på med de hela ända fram till i vår någon gång eftersom hon har haft samma sak två gånger nu inom så kort tid fast då bara två gånger per dag. Fast hon är mycket bättre nu och hostar inte alls lika mycket, men man märker att hon är sjuk för hon gnäller och gråter mycket och vill gärna bli bärd hela tiden. Vilket ger mig bra armmuskler så jag ska inte klaga;)
I övrigt så har jag haft en tuff med min äldsta, L, idag igen. Och de är samma sak igen vi kan inte komma överens om hur man ska göra läxan och hon bara kritiserar mig säger allt som jag gör fel på sitt lilla spydiga sätt.  Så jag fick nog och lämnade henne och läxorna ifred vilket ledde till att hon började gråta och blev skitsur på mig. Så nu ikväll har jag pratat med min värdmamma och de och hon skulle prata med L om de för jag orkar inte ha de så här. Och jag vet att jag inte ska ta åt mig från en unge som är 10 år yngre än mig men faktum är ju att hon faktiskt är bättre på engelska än mig och därför så vinner hon när de gäller prat och grammatik..

Efter att jag slutat så åt jag först middag med hela familjen och en vän från Syd Afrika som var är på någon jobbresa. Sedan åkte jag och min värdmamma till DCCC(mitt College) för att se så att jag var up singad för kursen som jag ska läsa som börjar imorgon. Och för att hon skulle visa mig vägen. Så vi åkte dit och när vi kom dit och kollade med dom i receptionen så var jag inskriven som elev på skolan men in på klassen vilket var lite konstigt. För jag ansökte om kursen och skol grejen på samma papper, alltså måste dom ha fått mina papper. Och dom var dessutom väldigt otrevliga, så mitt första intryck var kanske inte de bästa av skolan. Men imorgon kl8.05pm- 10.05pm så har jag min första lektion på DCCC. Och de slog mig just nu att jag inte har något att skriva på.. jag måste fixa ett block innan jag min klass imorgon!
Jag ska i alla fall möta Julia innan imorgon så jag slipper gå vilse till klassrummet ;P

Nu måste jag sova om jag ska orka med jobb 8.30am-6.30pm och sedan kursen 8.05pm-10.05pm imorgon!

Godnatt, Caroline


Ny vecka

Ny vecka med nytt schema! Idag hade jag sovmorgon, vilket var välbehövligt eftersom jag inte kan sova nu förtiden... Jag var i säng redan halv elva och somnade direkt men sedan vaknade jag hur många gånger som helst under natten och jag har gjot de nu dom senaste dagarna. Vilket inte alls är likt mig för jag brukar sova hela natten igenom utan vakna innan morgonen.
Här är schemat för denna veckan:

Måndag: 10am-6pm
Tisdag: 8.30am- 6.30pm
Onsdag: 8.30am-6.30pm
Torsdag: 11am-4pm
Fredag: 8.30am-6.30pm
Lördag: 9.30am-11-30am
Söndag: OFF

Dags för jobb!

Kram, Caroline


Valentines day!

Idag är de Valentines day här borta och jag kan inte påstå att de känns som om så speciell dag här borta heller, Vist dom har en massa dekorationer över allt med hjärtan och sånt men de har varit så nästan sedan jag kom hit så man har liksom vant sig vid de. De ända sättet jag har märkt de på va att de var några kort framme här hemma från olika folk som dom känner och att min värdmamma hade fått rosor av min värdpappa. Och de är ungefär de. Men jag bryr mig inte så mycket ändå. 
Förr fredagen gick jag till postkontoret för att skicka kort till min mamma och pappa... och så här ser dom ut, kan ju säga de nu när dom har fått dom.


Idag har jag varit på King of prussia med Jennifer, Julia och Julia. De va trevligt men de var lite för mycket folk där idag så jag orkade liksom inte riktigt engagera mig i att kolla runt och köpa något, vilket är bra för min budget. Men jag köpte öronhängen i alla fall, tre stycken, ett par pluttar, ett par blommor i pärlor och en par andra blommor, de va liksom ett paket, men dom kostade bara 3.80.
Efter King of prussia så bestämde jag och Julia oss för att åka hem, medans dom andra skulle laga mat hos en annan kompis. Men vi hade verkligen ingen lust och de var åt helt fel håll för oss så då skulle vi ha en lång väg hem sen.

Nu ikväll har jag inte gjort så mycket mer än att skypat med mamma och jag ska inte göra så mycket mer utan bara sova tidigt eftersom jag har varit så fruktansvärt trött nu flera dagar i rad. Så jag har bestämt att jag sa lilla i sängen utan datron innan 11 istället för 1 som igår..

Nu kallar teet på mig, jag har inte druckit något de idag ännu så jag känner ett stort sug kan jag ju säga;)
Kram, Caroline


IKEA!

Idag har jag varit på "svensk mark"!!
Vid tolv ungefär idag så begav jag mig först till Jennifer för att hämta upp henne och sedan köra till Ikea. När vu hade kört en bit så sa jag "undra hur många gånger vi kommer köra fel innan vi kommer fram" vi gissade på mist två och de va exakt vad vi gjorde, vi körde fel två gånger på vägen dit och några på vägen hem också. Men ena gången var de GPSens fel, de sa att jag skulle göra en u-sväng vid en stor korsning för att komma på rätt sida gatan och de ville jag inte, för man får inte göra u-svängar i stora korsningar... Men vi kom i alla fram och vi kom hem också de tog bara lite längre tid än planerat.
På Ikea så åt vi köttbullar och potatismos och äppelskaka till efterrätt och givetvis drack vi lingondricka till de! Vi köpte också lite saker. Jag köpte två förvaringslådor som jag ska ha lite saker i, i min gardrob sen köpte jag en filt också att ha på mitt rum om de blir kallt. Jag köpte också lite mat- ballerina, marabou choklad, saltlakris, pärlsocker, brunsås och delicato. Så nu är jag preparerad för ett tag framåt!
På vägen ut köpte vi också Cinamon bunds och kaffe!

 
 
  

Efter Ikea så åkte vi hem till Jennifer och bara tog de lugnt ett tag- kollade på den inspelade os invigningen och bara satt och pratade.
Och sen efter de vi åtta så träffade vi två till au-pairer på Paoli's Diner, Julia och Julia. Den en av dom visade sig att faktiskt inte bo så långt ifrån mig!! Och när vi pratade nu på facebook efter att vi hade kommit hem så visade de sig att vi båda har ska gå samma kurs också! Så komiskt.
De va i alla fall väldigt trevligt och vi satt och pratade ända tills dom slängde. Och bestämde att vi skulle åka till mallet imorgon, King of prussa. Julia ska plocka upp mig runt tolv.
Så nu har jag morgondagen planerad också, de är ju Valentines day- men min familj har inte sagt något om de så jag tror inte vi har några speciella planer.

För övrigt så är mitt minsta värdbaran ännu sjukare nu, min värdmamma tog henne till doktron idag efter som hon hade fått ännu högre feber och knappt sovit något under natten. Så hos doktron fick hon någon special medicin på plats och sedan men massa annat med sig hem som hon ska ta var och varannan timme och strikta order om att om de blev mista lilla värre så skulle vi åka till sjukhuset med henne. Var riktigt orolig där ett tag när min värdmamma ringde mig och berättade om att dom var på hos doktron och att de inte var bra alls med henne. Men hon är i alla fall hemma nu och sover. Så de är bara att hoppas på att hon blir bättre!!!


Kram, Caroline

Ledig helg framför mig!

Yes, nu har jag två lediga dagar framför mig!! Och jag ska inte bli fast här i huset för då kommer jag bokstavligen få panik och bli helt knäpp!
Nu ikväll så har jag varit ute ute och gått på bio med Jennifer. Vi var på Valentines' day som hade premiär idag, den var jättebra med många duktiga skådespelare och bra genomtänkt liksom. Fast den fick mig att längta hem lite.. jag vet inte vad de var men jag fick bara en sådan sjuk längtan av att var bland folk som man känner riktigt bra och bra och bara kan vara sig själv fullt ut liksom. Eller att bara få en kram, av någon där hemma som man känner riktigt bra! Helt sjukt, men den var jättebra ändå.


Innan idag så har jag jobbat från 8.30 tills jag åkte till bion. När jag kom upp idag på morgonen så sa min värdmamma att våran minsting var jätte sjuk och hade hög feber och att N inte var riktigt okej heller  så vi skulle bara ta de lugnt idag Hon visade mig vilken medicin hon skulle ha vid lunch tid och att hon skulle var hemma runt halv fem. När de hade gått en timme så ringer min värdmamma och säger att hon inte ens har lyckats komma till jobbet(tar normalt 15min) ännu pga mycket trafik och dåligt väglag. 
Vi här hemma gjorde pankakor till frukost och sedan tittade vi en massa på tv tills Michelle kom, hon som städar huset varannan vecka. Då gick vi ner och pysslade lite i källaren, N och jag för S hade somnat i soffan.. och när hon vaknade, vilket hon gjorde var 15 min eller något pga sin hosta så bara grät hon och var så trött så hon inte viste vad hon skulle ta vägen så man fick bara hålla henne tills hon somnade igen. Tyckte så synd om henne!!
Efter två timmar ringde min värdmamma och sa att hon var på väg hem igen för hennes dator på jobbet fungerade inte..Så sen var vi alla hemma och jag behövde inte ta hand om S mer för hon ville bara ha mamma när hon var hemma. Men de mesta vi har gjort idag är ändå att försöka få ordning på huset efter kaoset som var efter strömavbrottet. 

Och jag kan ju inte påstå att de kan bli mycket värre här just nu.. strömmavbrottet, Snoblåsen är sönder, en av bilarna är sönder, diskmaskinen gick sönder i avbrottet, propparna går titt som tätt efter avbrottet, två sjuka barn och vi väntar tydligen mer snö på natten mellan mån-tis jag har inte kollat efter själv men de rycktas om de här borta..och om de kommer mer snö så måste vi verkligen göra något åt taket över altanen för de klarar inte mycket mer snö och vi vet inte hur vi ska få ner de. Så vi hoppas bara på att våran otur ska vända till tur för de kan bara inte fortsätta så här!

Imorgon ska är jag ju som sagt ledig och ville helst bara sova ut, eftersom jag är helt slut efter allt som har pågått här dom senaste dagarna. Men jag kanske måste gå upp imorgon bara för att prata med mina värdföräldrar så jag får ha bilen och inte blir hemma. Jennifer och jag har en liten plan på att åka till IKEA imorgon;)

Nu ska jag sova!
Kram, Caroline


   

1 Månad sen jag lämnade Sverige

Idag är de den 11 februari och den 11 januari så tog jag mina väskor och satte mig på planet hit. Min värdmamma och jag pratade om de idag på morgonen att de va ett bra sätt att fira min första månadsdag här med att skyffla snö för att kunna komma ut ur huset och få frukost och en varm dusch! Eller inte.. Men de var ju i alla fall kul att strömmen kunde komma tillbaka och göra min dag lite bättre!
Första månaden har varit tuff vissa dagar men i de stora hela så har de varit bra och jag trivs. Vilket känns som de viktigaste! Och nu börjar man komma in i allt här borta och de har faktiskt börjat bli en vardag av saker som man gör här också.

Nu ska jag sova tidigt eftersom jag är helt slut efter de senaste dygnet... schemat imorgon har ändrats, jag jobbar 8.30 till 16.30 så får jag vara ledig på lördag och söndag istället.

Godnatt, Caroline

P.s jag ska försöka få in lite bilder från de senaste dagarna men vårat internet är jättelångsamt nu efter ström avbrottet.


Har precis klarat av 26 timmar utan elektricitet!

Gud igår snöade de som bara den hela dagen!!! De va liksom snö blandat regn vissa stunder och sedan en hård vind på de så runt tolv någon gång när vi precis hade gett barnen lunch så gick strömmen totalt i hela huset!
Vi har varit utan ström tills nu för en timme sedan eller något, alltså över 26 timmar utan någon som helst elektricitet.
Igår eftermiddag när vi hade varit utan ström i några timmar så bestämde min värdmamma och jag att vi skulle försöka gräva ut grillen så vi kunde göra någon middag till baren på kvällen. Så vi började gräva och efter ett tag med mycket slit och lite skratt också så hade vi fått fram gasgrillen till köksdörren. Så när kvällen kom så grillade vi korv, kokade pasta och värmde te vatten där. Vi tände upp hela huset med levande ljus och tände brasan för att hålla huset varmt. Vi bestämde att vi alla skulle sova på övervåningen. Eftersom de var iskallt i källaren, så alla barnen och min värdmamma sov i min värdmammas och pappas rum och jag sov i en av barnens rum. Så runt nio någon gång var vi alla i säng för de fanns ju inte så mycket att göra när vi inte hade någon ström. Natten gick bra förutom att de faktiskt var sjukt varmt eftersom vi typ hade stängt alla dörrar och tänt brasan för fullt. 
Idag på morgonen när vi vaknade så var de inga nyheter på ström fronten och enligt elbolaget så kunde vi inte hoppas på tidigare än sen ikväll. Så då bestämde min värdmamma och jag oss för att gå ut och ta bort all snö så vi kunde komma ut ur huset. Vi tog fram Snöblåsen och den fungerade bra ett tag, sen brakade den skiten sönder pga att de var så tung snö, tror vi, så vi fick börja skyffla för hand! När vi var klara så packade vi våra saker och satte alla barnen i bilen och körde till några vänner till familjen där vi fick ladda mobiler, duscha och äta frukost.
Efter de va vi en stund till en pulkabacke med barnen men sen bestämde vi oss för att köra hem eftersom lilla S behövde sova.
När vi kommer hem och precis har parkerat på våran uppfart så hör vi ett jätte brak! De va grannarnas, precis över gatan, hela deras carport hade barkat samman!! Som tur var hade dom ingen bil i den och ingen var där under!! Så vi gick bara in och la S och sedan gick vi ut och försökte få ner snön från den platta delen av vårat tack.. vilket gick sådär men vi fick ner lite i alla fall. 
När vi var klara med de så gick vi in så erbjöd jag mig att gå ut igen och göra tevatten på gasgrillen, och precis då kom strömmen tillbaka!!!!!! Gud jag blev så glad och lättad! Eftersom vi precis hade pratat med våran granne som hade pratat med några elkillar som sa att vi skulle vara glada om vi hade fått tillbaka strömmen vid lunch imorgon!

Så just nu så är vi överlyckliga och njuter för fullt av allt som har med ström att göra här i huset!!

Kram, Caroline


Kaotisk dag!

Idag har de varit en väldigt lång och stress dag!
Jag började åtta som vanligt, denna vecka, och körde N till skolan och lämnade L vi bussen sen hem och plockad i ordning efter frukosten och morgonen lite fort bara innan jag och S skulle åka till affären för handla lite små saker bara. De ingår egentligen inte i mina sysslor men eftersom de ska börja snöa och snöa hela dagen imorgon och vi kanske inte kan handla imorgon så erbjöd jag mig att göra de. I affären var de helt galet mycket folk så vi han inte vänta för att få osten även om vi väntade i typ 30min, alla panik handlar inför imorgon.. Sen körde vi hem fort och kastade in varorna för att sedan fortsätta till Little gym. Little Gym gick jätte bra idag också och hon är där inne hela tiden själv, och denna gången utan gnäll! Bra för att var andra gången. Efter de va de dags för lunch och nap time, men precis när jag har lagt henne i sägen ringer dom från skolan och skolsystern och säger att N inte mår bra! Jag blev jätte nervös för hon sa att de va en emergency, men han hade bara ont i magen!! Så jag fick plock upp S ur sägen igen och ta med mig henne till skolan, fast hon var helt slut och nästan sov i min famn. Sen åkte vi hem igen och la S i sängen och hon somnade på sekunden. Sen tog jag tag i N, och han var ju inte så sjuk måste jag säga, för han bytte om och sen skulle vi kolla på en film och bara ta de lugnt men efter halva var han jätte rastlös och kunde knappt sitta stilla!
Sen kom L hem och hon var på bra humör men hon hade en jätte svår grammatik läxa som jag inte fattade mig på... vilket ledde till att hon blev jätte ledsen och jag också för den delen för hon klankade ner på mig en massa. Så de slutade med att hon rusade upp på sitt rum i tårar och jag kom efter lika dan. Hon var jätte sur för att jag inte fattade och förstod verkligen inte varför jag inte gjorde de så jag försökte förklara för henne att engelska är inte mitt modersmål och att jag därför inte alltid fattar allt eller klara vissa grammatik grejer. Och att hon faktiskt sårar mig när hon säger att jag är dum som inte förstår. Och jag tror faktiskt de gick in efter ett tag men vi fixade inte läxan ändå. Så min värdmamma fick göra de med henne när hon kom hem. Men jag hoppas i alla fall att detta "break down" ledde till att hon förstår mig bättre. 

Just nu har jag slutat och ätit middag med familjen vilket betyder att jag är klar för dagen. Men jag kan inte göra något för nu har nästa snöstorm kommit! De snöar massvis ute just nu och ska hålla på tills imorgon kväll.. vilket betyder ingen skola imorgon och tydligen inte på Fredag eller Måndag, så de är bara att hoppas på att de är skola på torsdag annars kommer de bli en riktigt lååång helg. 

Jag träffade faktiskt en ny au-pair idag på Little gym klassen, hon var från Colombia och hade varit här i tre veckor nu och hade två killar i samma ålder som min lilla. Så vi ska nog träffas någon gång denna veckan och hitta på något. Problemet var bara att hon inte var så bra på engelska... men antar att de blir bättre med tiden, de är ju värt ett försök i alla fall! Och hon blev värsta lycklig för hon kände tydligen igen här än så länge. 

Nä nu ska jag gå upp och prata med min värdmma!

Kram, Caroline


Schema denna veckan

Denna veckans schema ser lite annorlunda ut mot hur de har sett ut under dom andra veckorna som jag har varit här då de i stort sätt har varit 8.30-5.30 med lite små ändringar här och där.  Men denna veckan ser de ut såhär:

Måndag : 8.00am- 5.30am

Tisdag:  8.00am-5pm & 7pm-8pm

Onsdag: 8.00am- 5.30pm

Torsdag: 8.00am-5pm

Fredag: 6am-10am

Lördag: 9am-12pm

Söndag Valentines day:  OFF

Time for sleep!
Goodnight, Caroline


Ännu en snöstorm!

På tisdag kväll ser de ut som om de kommer komma in en ny snö storm över oss! Dom säger att de ska börja snöa på tisdag runt sju och sedan snöa hela natten och onsdag. De ska komma 12-18 Inces, alltså 30-45cm, de är helt sjuk! Jag vill inte ha mer snö nu de räcker som vi har de, vi har ju redan slått rekordet som mest snöiga vinter här på jätte länge. Min värdfamilj har bott här i USA i 12 år och dom har aldrig haft en så här kall vinter med mycket snö sedan dom flyttade hit. Och om de snöar på onsdag så kommer troligtvis skolorna ställas in så då kommer alla barnen var hemma och instängda i huset, och min värdmamma sa att hon också skulle stanna hemma om de snöade mycket och skolorna var stängdag, vet inte om de är positivt eller negativt..

Bilder från i lördags

Okej de gick inte att få in bilder just nu, eftersom blogg.se är helt konstigt idag. Men jag ska försöka få in bilderna här senare idag.


4 Veckor i USA!

Idag har jag varit i USA i 4 veckor! De är helt sjukt att de redan är 4 veckor sedan jag satte mig på planet hit och lämnade allt och alla där hemma för att åka till ett land där jag aldrig hade satt min fot innan och göra något som jag heller aldrig har gjort innan. Men ännu så länge så har de gått bra! Vist har de varit tufft vissa dagar men de har även sina ljusa punkter som får en att hela tiden fortsätta, med detta som en gång bara var en dröm!

Idag har de varit en tuff dag, jag säger ju de måndagar är inga bra dagar. Denna veckan är i alla fall min värdpappa i San Diego till fredag så de är bara min värdmamma och jag som är själva med barnen hela veckan.  Idag började ju skolan 2 timmar senare så jag hade ansvar för att få iväg dom till skolan, vilket gick jätte bra och jag fick dom till och med till att städa sina rum innan dom gick så jag slapp de. Idag har jag och S inte gjort något speciellt alls utan bara varit hemma och tagit hand om all tvätt, och tvättat barnens sängkläder - MYCKET TVÄTT!  De jobbiga brakade inte lös förens jag hade hämtat N och han inte lyssnade alls på mig utan bara tramsade runt vilket resulterade i Time out, sen kom L hem och hon var ju inte på bättre humör hon heller fast ändå bättre än N så läxorna gick ändå hyggligt bra med henne. Sen tog jag tag i N igen och då gick de okej, men ändå helt okoncentrerad.. Dom två fick S att verka som en liten ängel idag, för hon har verkligen lyssnat på mig hela dagen vilket känns jätte bra för de är ju ändå henne jag spenderar hela dagarna med.

Efter att jag hade slutat jobba fick jag för mig att jag skulle träna även om jag redan var helt slut, så jag tog min första tur på löparbandet. Jag gick först 200,fot tror jag de va, och sedan sprang jag 2,5miles (3,2km) och gick lite till som ned varvning, gick förvånansvärt bra, så nu ska jag fortsätta göra de några gånger i veckan och sen när de blir vår så ska jag ut och springa. Fast jag skulle egentligen vilja köpa ett gym kort någonstans, men jag börjar så här. Så nu är jag verkligen helt slut och kommer förhoppningsvis sova som en stock inatt till skillnad från natten till idag då jag inte kunde sova alls..

Kram, Caroline


Godnatt USA, Godmorgon Sverige!

Yes idag kom jag ju äntligen ut ur huset för första gången denna helg!!
Vid kvart över ett så tog jag bilen och körde till Jennifer för att hitta på något under dag- viste dock inte vad då. Men när jag kom till henne så bestämde vi oss att köra och äta på Paoli diner eftersom vi båda var vrålhungriga - där visade de sig att dom hade ett erbjudande. Då man fick sallad/soppa, huvudrätt och efterrätt och dricka till de för 8.50 dollar!! Så vi körde på de och gick där ifrån helt proppmätta båda två;)
Sedan körde vi till CVS eftersom Jennifer skulle handla medicin till sina bihålor och lite andra grejer. När vi var där inne bestämde vi oss för att köra vidare till Target senare om vi hittade dit vill säga.. Och de gjorde vi med lite hjälp av våran bästa vän GPSen.
Väl på Target så spenderade vi ca 3 timmar, helt galet, och vissa mer pengar än andra.. jag tror att jag handlade för 15 eller något sådant och Jennifer för 55, på typ inget. Eller de va ju typ simpla saker som schampo, lotion och sånt som man behöver. Men jag köpte en maskara, fotoram, tops, snacks och något mer som jag inte ens kan komma på för tillfället vad de va- men de va mer..
När vi kom ut från Target så kände vi båda för att egentligen åka hem och ta en nap, haha, för vi var helt slut! Men vi hade bestämt att vi skulle träffa Magda och Julia två andra au-pairer på ett matsälle en bit där ifrån vid sju så de va bara sätta sig i bilen och köra igen om vi skulle hinna dit i tid. Och en lite sak bara vi, mer Jennifer, hittade utan GPSen;) Väl där så åt vi och hade trevligt och pratade i några timmar. Sen körde jag hem Jennifer och sedan körde jag hem till mig utan några större problem av att de va lite snöväglag bitvis, amerikanarna överdriver och har för lite erfarenhet av snö eftersom dom stannar inne så fort de kommer snö så de är faktiskt inte så farligt som alla säger här borta.
När jag kom hem så pratade jag lite med mina värd föräldrar och kollade in schemat för kommande vecka. Sen gick jag ner och skulle gå in till mitt rum och lägga mig i tid tänkte jag.. Men jag fick värdens städryck och plockade undan alla leksaker och grejer som va framme i källaren(tänkte att annars så får ju jag göra de imorgon) sen fortsatte jag in i mitt rum och började organisera om i mina gardrober och byråer och plockade undan alla skit som man bara har liggande framme, så nu är de jätte fint och organiserat över allt och mitt städ behov är tillfelställt! Tror faktiskt att jag har fått lite mer av mammas pedantiska sida än vad jag trodde att jag hade fått innan..

Nä nu är de verkligen dags att sova. Imorgon börjar jag 8.00 am och ska då skicka barnen till skolan eftersom skolan börjar två timmar senare imorgon pga. av snön. Så jag ska skicka L till skolbussen och köra N till skolan och släppa av men hjälp av "the drop of line" vilket jag aldrig gjort innan. Men de ska nog gå bra.

Good night USA and Good Morning Sweden, Caroline


Söstormen den 5-6 Feb 2010

Snöstormen som vi hade här natten till igår har blivit historisk, då den kom in på tio topp listan över värsta snöstormarna som gått över Philadelpia. Snöstormen kom in på inte mindre än plast nummer två, med 28,5inches(71cm) snö mätt på Philadephias flyplats. Här i Broomall har dom "bara" mätt upp att vi har fått 25inches(63,5cm)
Men ändå de är helt galet!! De är liksom mer snö än vad ni där hemma har och de fick vi över en natt..

Idag så är vädret helt underbart här, sol och några få minusgrader. Så jag måste ut och njuta av vädret medans de varar;) För redan natten mellan tisdag och onsdag och onsdag dag säger dom att de ska komma ännu mer snö! Vet dock inte riktigt hur mycket dom tror ska komma men dom pratar i "storm" tittel igen, fast jag vet inte vad som räknas som strom här, men i alla fall mer snö. 
 
Senare idag ska jag ätligen få lämna huset! Jag ska ta bilen och köra bort till Jennifer och plocka upp henne och sedan ska vi hitta på något:D


Brandbil med problem

Innan idag när vi precis hade kommit in från att ha varit ute igen så försökte en brandbil köra upp för baken utanför vårat hus och de gick kanske inte så bra som dom hoppats... Dom fastnade halvägs och deras snökjedor lostnade och hela lasbilen började kana ner för backen!!

Lastbilen har precis börjat kana ner en nu, dom fastnade en bit åvanför vårat hus..


Dom får för sig att dom ska använda våran "dirveway att vända på, och våran är den brantaste....
dom var nästan påväg att glida ner, och då hade dom tagit både min bil och sedan rätt in i garaget med två bilar till på vägen!

Men dom lyckades att komma där ifrån


Och gled ner för baken, helt ur kontroll och plöjde med sig hela snödrivan på ena sidan av vägen till backens slut då dom äntligen fick stopp på brandbilen!!



Helt galet, jag menar dom kunde ju tänkt lite innan, dom var ju inte ens på en utryckning eller något utan bara var ute och körde runt.
Men de va i alla fall tur att dom lyckades komma ur de utan att ha försört någons bil eller något annat..


Min bil!

Kolla in min stackars bil som är den ända av familjens tre bilar som står inte står i garaget!







Still Snowing!!

De snöar för fullt ute fortfarande!! Och nu när vi var ute på morgonen så va de snö upp till mina knän så de är mycket.
Idag när jag vaknade så var hela familjen ute i snön och lekte så jag  kastade på mig mina skor och kläder och gick ut jag med;) De va jättekul faktiskt och jag får nog vara med familjen hela helgen även om jag är ledig.. men på mina villkor liksom inte springa efterbarnen på sammansätt och laga mat och allt de där.. utan bara ha kul med dem.
Vi tog lite bilder som jag ska försöka få in senare idag.

När vi kom in så bestämde vi oss för att baka kanelbullar!
Men jag är lite orolig för att degen inte jäser som den ska... för dom har ju inte sån jäst som vi har här. De är liksom ett pulver som man häller istället. Så jag hoppas verkligen att de jäser bra där uppe nu annars kommer jag känna mig jätte dum.

Nu ska jag gå upp och se hur min de gör sig och hoppas på att den har jäst lite i alla fall!!

Kram, Caroline


Snowing!

De snöar för fullt där ute just nu.. Så de ser ut som om jag kommer vara insnöad hela helgen, YES!
En sak som är rolig är i alla fall att man kan kolla på alla bilar som är på väg upp för baken här utanför, de går inte så bra kan jag ju säga - dom gasar och gasar och tillslut får dom backa ner igen! Haha, inte ens plogbilen kunde klara backen..
Just nu så har vi nog 10cm snö och de snöar för fullt nu och dom sa att de värsta snöfallet skulle börja nu vid 11pm. Så de ser ut som att de kommer vara mycket snö imorgon när jag vaknar.
Om jag inte kan komma ut och göra något imorgon så har jag lovar att jag ska baka kanelbullar på min lediga dag till barnen.

Idag var jag på en dansklass med S för första gången och de gick förvånansvärt bra:D Sedan fick jag sluta tidigare så jag kunde ut och göra lite ärende innan de skulle börja snöa, så jag var en runda till lite olika affärer och kollade mest för att bara komma ut ur huset men också för att göra två andra saker. Den en var att köpa jäst till min bakning imorgon, och jag kan ju säga att de va inte lätt att hitta! För de första så viste jag inte rickigt vad jag letade efter och för de andra så var de as mycket folk i affären. Men efter ett tag och så hittade jag de med lite hjälp från affärs personalen hjälp två gånger... Och de andra saken jag var ute och gjorde får ni inte veta förens nästa vecka;)

Nu ikväll har jag bara varit hemma eftersom vi fick ställa in våra kvällsplaner pga av snön som faller från skyn. Så jag har bara varit hemma och kollat på tv med min värdmamma.

Kram, Caroline
Förlåt för den dåliga uppdateringen idag ingen, jag ska bli bättre jag lovar!!


Ännu en solig härlig dag..

Förlåt för min dålig uppdatering igår kväll och idag!
Igår kväll var jag på dåligt humör och hade verkningen ingen lust att skriva, eftersom jag inte kunde skriva om varför jag på dåligt humör här och då blir de bara så fel...
Och idag har de helt enkelt bara inte funnits någon tid till daton.
Men idag har varit en bra dag men strålande fint väder. Detta fick mig att motivera mig att sätta S i sin vagn ta hunden i koppel och gå up på en promenad och tro mig de blev uppskattat! Solen sken och de va typ 3 grader varmt, nästan all snö hade smält bort, hunden var glad att få komma ut på en promenad och S satt bara i sin vang och små skrattade och pratade för sig själv och efteråt sa hon "this was very fun Caroline- can we do it again tomorrow?". Och de gör jag mer än gärna om, fast kanske inte imorgon, för jag fick mig en ordenligt promenad och de va riktigt tungt att skuta vagnen upp för alla backar som är här runt omkring, och vi gick ungefär 2,5km så en lagom rund när man har hund och vagn. Efteråt så var vi ute i våran trädgård och gungade och gjorde en snö slått av snön från en snödriva på garage uppfarten. Sen gick vi in och gjorde lunch och hon somnade som en stock direkt efter så de va inte problem alls med napen idag! Och jag kände mig dessutom jätte duktig :D
Eftermiddagen flöt också på jätte bra men dom två äldre barnen och inga större problem men verken läxan eller matlagningen även om jag inte gillar att laga mat är för allt är så ovant och barnen vill ha de på ett speciellt sätt så jag är rädd för att de ska bli fel. Men jag hoppas de blir bättre men tiden när jag lär mig vad dom gillar och kommer in i de.

Efter att jag hade slutat jobba så skulle min värdmamma och barnen till mallet och target för att köpa en massa saker, så jag följde men för jag hade ändå en liten plan på att jag skulle kört dit själv annars. När vi väl kom dit så gick jag med dom ett tag och sedan gick jag en runda själv. Jag köpte ett par nya Jeans, typ leggins men ändå inte, solglasögon eftersom jag inte hade med mig några från hemifrån, öron proppar!! Så jag kan sova om mornarna även om alla barnen är uppe och är helt galan;) Och M&M godis, kunde inte låta bli.. dom kostade bara 2,5 dollar 17kr och de va en stor påse! (jag vet att du är avundsjuk pappa, men jag kan tänka på dig när jag äter om de är till tröst) 
Sen mötte jag upp resten igen och vi åkte hem igen. Min värdmamma och värdpappa hjälptes åt att lägga dom två minsta  och sedan åt vi, eftersom vi inte åt med barnen. Gott va de, någon fisk sallad och ett jättegott ris med svamp till.
Sen har jag kollat på Greys Anatomi och vädret -stormen.

Snöstormen
Hela veckan har dom sagt att de ska komma hen ny snö storm till helgen och jag har tänkt att de nog inte kommer komma så mycket eftersom dom i början av veckan sa att de kunde komma 2-5inches(5-12,5cm). Och eftersom dom sa ungefär de samma om förra helgen och de ledde ju till typ 1cm.
Men nu i slutet på denna veckan har dom uppgraderat de ganska så rejält till 8-14inches(20-36cm) vilket är ganska så mycket mer! Dom säger att stormen ska komma in någon gång under eftermiddagen troligen kl3 vilket betyder att dom kan få för sig att göra skoldagen kortare... vilket kommer leda till att min dag imorgon blir kaos. Eftersom jag ska på en ny dansklass men S precis innan lunch så hon får sen nap och om hon då måste få kort nap för att skolan också slutar tidigare så kommer hon var tjurig som bara den!
Och denna j--la snöstormen kanske förstör min lediga helg också!! För imorgon kväll hade jag planerat att gå på bio men Jennifer och en annan tjej och sen på lördag så hade jag en plan på att åka in till Philly  men min värdmamma säger att staden dör så fort de kommer snö så jag vet inte hur de blir! Men en sak är säker och de är att jag får panik om jag blir inne i huset hela min lediga helg men alla andra hemma hela tiden!

Okay nu ska jag sova för jag ska upp om ungefär 6 timmar. Ska försöka få in lite bilder från dagen imorgon.. 
Och juste imorgon är de ju melodifestivalen hemma! Måste kolla på de på Svt play senare. 

Good night, Caroline 


Njuter av tystnaden!

Just nu är de tyst i huset och de är helt tommt med undantag av mig och hunden. Så jag tar de bara lungt och njuter av lunget som har spritt sig från att alla var hemma och skulle äta till att alla andra är borta.
Ikväll händer de inget alls jag ska bara ta de lugnt och sova tidigt för de känns som om jag håller på att bli sjuk igen!! Mitt huvud har värkt hela dagen och min näsa rinner...jag fattar inte för jag har ju precis blivit frisk från min andra förkylning som jag fick precis när jag kom hit. Men de är vell typ att jag är så nära barnen och barn bär ju typ alltid på någon sjukdom även om dom inte alltid får den så de är nog så att jag inte är van vid deras baciller ännu, men ändå.
Hoppas på att jag inte blir sjuk!!

Kram Caroline

Signat up för kurs!

Glömde en sak,
Igår så bestämde jag mig för att signa up mig för en kurs här i usa. Jag hade tänkt läsa en ESL(English as secondary Language) kurs som är på 40 timmar och alltså typ och då ha mer än halva tiden som jag måste ha läst, läst redan i vår. Men dom kurserna startade redan runt den 20 och då hade jag inte fått mitt Social Security card. Som jag för övrigt fick i fredags!
Så därför fick jag anmäla mig till en annan kurs och då blev de en annan engelska kurs som heter "Pronciation for ESL students. Denna kursen startar redan nästa onsdag och är mellan 8pm och 10pm så de kommer bli tufft för jag kommer vara svin trött..Men jag vill inte läsa en kurs som är på en på en söndag, och mitt på dagarna fungerar inte med mitt schema, har dock funderat lite på en hel helgs kurs som nästa kurs att läsa.
Denna kursen är bara på 20timmar och håller på till den 24 mars, så den är inte så lång men de är ju alltid något i alla fall.
Så jag hoppas att de ska gå bra!

Nu ska jag göra ett nytt försök att gå upp!

Kram Caroline


Ingen snö ännu..

Ännu så länge så har de inte kommit en ända snö flinga från sky idag och dom sa att de skulle komma in snö på eftermiddagen.. Så vi får vell se om de kommer något. Jag tycker de känns som om dom båser upp allt som har med väder och framför allt snö att göra, men vi får vell se vad som händer under kvällen och natten.

Nu är jag färdig jobbad för dagen och har varit i typ 2 timmar. Så under dessa två timamr har jag förast varit ute och gått i en nästan en timme och sedan duschat och nu känner jag mig helt slut och har bara lust att gå och lägga mig men jag har inte ens ätit middag ännu...
Nu ska jag gå upp och kolla om jag kan hjälpa till med maten eller kycklingen för vi ska kycklingsallad och jag har redan gjort salladen när jag jobbade;D

Kram Caroline

Nap!

Japp nu är de nap time igen;) 
Alltså jag viker tätt och tittar på ett av desperat housewife avsnitten som jag har spelat in..

Idag på förmiddagen så var S och jag på Little gym på en ny klass där dom är själva inne i salen och vi sitter utanför. Hon var lite grinig i början och ville ha mig med in men sen efter ett tag så smet jag ut och hon var själv där inne hela tiden och kom ut och var jätte lycklig, för att hon hade så kul! Så de gick jätte bra för att vara första gången.

Ikväll har dom varnat för att de ska komma in en ny "snöstorm" över natten kvällen. Dom kallar de storm på vädret men jag vet inte dom säger att de kan komma 2 inches(5cm ungefär). Vilket jag inte tycker är så mycket.. Men i alla fall mer snö!

Kram, Caroline


Februari och 3 Veckor i USA

Idag är de den 1 februari, och de är dessutom 3 veckor sedan jag tog mina väskor och lämnade mitt hem och Sverige! De är helt galet att de redan är 3 veckor sedan jag gjorde min låånga resa hit! Och sammtidigt känns de som om de var jättelänge sedan jag var i New York på orienterings kursen. Jag satt nyss och tittade igenom alla biler där ifrån och de är många och de känns helt overkligt också på något sätt. Jätte konstigt!

Snart när alla barnen sover ska jag ha ett vecko möte med min värdförldrar, vi sk egentligen bara ha de varnnan vecka men både dom och jag tyckte att vi skulle ha de ikväll också eftersom allt är så nytt fortfarnde då får vi se hur vi gör sen nästa vecka.
Och jag har några saker som jag vill fråga om. En av sakerna kanske jag kan skriva om sen om de löser sig som jag vill;)

Kram Caroline

Måndagar

Okay jag har bestämmt mig, jag gillar inte måndagar!!
De är första dagen efter helgen och man är bara allmänt seg och trött även om man inte har gjort något speciellt i helgen. Sen har man liskom hela veckan framför sig också. 
Sen gillar jag inte heller när någon av föräldrarna är hemma eftersom barnen bara springer till dom då inte vill lyssna på mig utan ska bara fråga pappa eller mamma som om de skulle hjälpa.  Och sen vågar jag inte heller riktigt säga till barnen på skarpen när dom är hemma. Och på måndagar är värdpappan hemma till och från hela dagen.. Men de är med att jag vågar säga till dom ändras med tiden..

Okej nu ska jag upp och äta middag!

Kram Caroline

Schema för denna veckan

Godmorgon, redo för att börja jobba denna måndag morgon. Redan min andra vecka själv och min tredje vecka totalt här hos familjen, helt sjukt vad tiden går fort här borta!

Här är i alla fall mitt Schema för denna veckan
Måndag: 8.30am- 5.30pm
Tisdag: 8.30am- 5.30pm
Onsdag: 8.30am- 5.30pm
Torsdag: 8.30am- 5.30pm
Fredag: 8.30am- 5.30pm
Lördag: OFF
Söndag:OFF

Kram, Caroline

Grammy Awards

Jag har just tittat färdigt på 52nd Grammy Awards, och jag måste säga att de var första gången som jag kollade på hela och inte bara delar av de för att de är mitt i natten. Men nu när jag är i rätt tidszon så går de ju faktiskt bra att titta på hela utan att man är uppe hela natten, även om de faktiskt är från LA alltså -2 timmar till men ändå bättre än i Sverige där de är -8 timmar. 
Och de var faktiskt bra tycker jag;)
Här finns alla vinnarna, jag vågar mig inte på att skriva något för de blir säkert fel någon stans...


Dax att sova, börjar 8.30 imorgon!

Goodnigth an sleep tight, Caroline

RSS 2.0