GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år alla mina läsare!!!
Ikväll ska jag fira Nyår med några av mina vänner och jädrar va de ska firas både för ett nytt bra 2010 och för att jag idag har jobbat mitt sista pass på donken och här med också är arbetslös fram till att jag åker!!!



Kram, Caroline


Present till värdföräldrarna

Jag när jag var ute och gjorde alla ärenden så gick jag in på Cervera för att bara kolla lite innan jag skulle köpa. Men de slutade med att jag köpte en grej eftesom dom hade rea som bara gällde detta året ut. Lägger ut en bild på de sen när dom har fått de, i fall dom läser och lversätter detta;)
Jag köpte också ett par skor och en topp till imorgon, så nu har jag bara ett par till skor som jag måste köpa innan jag åker.
 
I eftermiddag har Lönnbergs tjejerna och deras mamma (dom som jag har fått de mesta av mina barn timmar av, väven om den älsta nu är 16 år) och Helen och jakko. Mycket trevligt:D

Just nu sitter jag och kollar på någon typisk High scholl film, lite så lagom bra. Har ett Askungen tema;) Nä nu ska jag åktergå till filmen.

Kram, Caroline

Sol ute!

Godmorgon! Idag skiner solen och de är klar blå himmel ute:D Och de är i alla fall en vecka sedan vi såg solen här ner i småland så den är väderfull!
Dagen har dessutom börjat bra, när jag öppnade min inkorg så hade jag precis fått mail från sts. Dom hade kollat mer på detta med resväskor och hur mycket man får ha med sig, och dom nya reglerna gäller inte oss!!
De va tydligen så att om man hade bokat biljetterna en viss tid före så gällde dom gammla reglerna. Altså två väskor på 23kg vadera!!:D Så nu är de problmet löst.
Jag hade också fåtte ett långt mail från min värdmamma med svar på de frågor som jag skickat och lite andra saker också.

Idag är jag ledig från jobbet så därför ska jag med andra ord fixa tusen saker, som vanligt. Ja hade tänkt åka en sväng upp till Sammarkand(köpcentrum) nu på förmiddagen för att handla dels lite till nyår, och sen hade jag tänkt gå i några affärer också. Sen ska jag en kort sväng in till stan för att lämna tillbaka en tröja.
Senare i eftermiddag så får vi se vad som händer, har lite olika planer så vi får vell se.

Nä nu ska jag dra mig. 

Kram, Caroline 


Almenacka och teknik

Jag har just nu börjat att fylla i min almanacka som började gälla denna veckan, igår alltså. De känns så härligt, när man kan skriva i den då är de nära, de känns nästan som om hela resan har börjat då;D



Jag har suttit och försökt fixa denna skiten med datron nu i typ 1,5h och de har gått åt helvet! Inget fungerar så nu får jag ringa suporten imorgon igen! Jag kommer ju snart känna dom som sitter där och pratar för jag har typ bara pratat med två olika personer...

Nä nu måste jag cykla till jobbet så jag inte kommer försent!

kram Caroline

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

( inlägget är bara för att jag ska få min blogg som "min blogg" på bloglovin);)

Tisdag

Har precis pratat med Sts och dom hade ingenaning om att de stod så på lufthansas hemsida, så jag bad henne kolla upp de och även vad de kostar att ta med sig en extra väska...
Så förmodligen så får man bara ha med sig en väska på 23kg!!!!!! Jag blir helt knäpp och galen på detta, jag har ju till och med fått en till väska i julklapp bara för att jag ska kunna ha två med mig och nu ser de ut som om jag inte äns får ha med mig den ena utan att betala...så jag hoppas att de inte är en allt för stor summa att betala!

Nu ska jag göra ett nytt försök med att fixa de här med uppdateringarna på min dator och sen hade jag även tänkt att jag skulle hinna med att göra klart frågorna till min Au-pair handbok, och även kanske gå ut och gå en runda innan jag ska jobba mitt näst sista pass på donken.

Kram, Caroline

Lufthansa

okej, istället för att sova så kollade jag på Lufthansas sida om hur mycket bagage man får har med sig när man flyger med dom. Och enligt deras hemsida så ändrar dom på reglerna efter års skiftet, så innan får man ha med sig två väskor på 23kg och efter altså 2010 så får man bara ha med sig en på 23kg! och vi eller i all fall jag har hela tiden blivit informerade om att man får ha med sig två väskor och de står till och med i dom papprena jag fick idag! Blir helt knäpp på detta. Så imorgon blir de till att ringa till sts direkt på morgonen för att få reda på hur de är!

Okej nu gör jag ett nytt förösk till godnatt!

Mailat till familjen

Jag har precis skickat iväg ett ganska så långt mail till min värdfamilj, om att jag fick lite papper idag med information och även om mina flygtider. Jag skrev också frågade lite saker som jag har gått och tänkt på dom senaste dagarn som jag nu hoppas på att få lite klarhet i. Givetvis frågade jag också hur deras jul hade varit eftersom jag inte har hört något från dom sedan innan jul...längesedan.
Jag hoppas på svar redan imorgon;)

Jag liggger just nu och försöker få in i mitt huvud att om två veckor så är jag framme i New York vid de här laget! och jag har till och med varit där i 5 timmar nu, helt galet. Jag kan inte för mitt liv förstå de...
Jag kan knapt förstå att jag nu bara har TVÅ arbetspass kvar på donken nu, efter att ha jobbat där i 2år och 8månader, helt sjukt!

Nä nu ska jag göra ett nytt försök att sova, va alldes för mycket uppe i varv innan när jag kom hem från jobbet..

Godnatt, Caroline

Teknik och brev från sts

Idag har jag fått en massa papper av sts:D
De är mina försäkrings papper och allt som har med försäkringen att göra och sedan också mina flygtider! Så om exakt två veckor kommer jag förmodligen sitta på planet från Dusseldorf påväg mot USA.
Flyget här ifrån Sverige och göteborg går 11.05 och sedan via Dusseldorf, har dock inte riktigt fått klämm på när de går därifrån.. Men sen i alla fall vidare till NYC!

Iövrigt så har jag bara kronglat med tekniken här hemma idag, vilket har gjort mig galen! Först ringde jag och kronglade med Tv och två olika suporter och jättelånga väntetider. Sen har jag också ringt och kronglat med min dators suport. Och hitils har jag ringt dom tre gånger, de är något krongel med windows uppdateringar. Så nu ska jag testa ett nytt sätt och om de inter fungerar så blir jag galen!

Nä nu ska jag ner och äta lite luch och försöka instalera den nya tv..
Kram, Caroline


Sex and the City

Ligger just nu och tittar mig igenom första cd:n av säsong 1 av Sex and the City boxen som jag fick i julklapp, och jag fulkomligen älskar den!:D



Idag har jag varit med mamma och köpt en ny platt tv på mellandagsrean. Den fungerad jätte bra och jag satt och kollade på den innan jag skulle iväg, men nu när jag kom hem så går de inte att få igång den!! Jag blir helt knäpp på detta med teknik de ska liksom bara fungerar punkt slut. Så nu måste vi ringa elgiganten imorgon på morgonen och reklamera den och få en ny, jobbigt!!
Jag har också varit i Älmhult och hälsat på farfar och fikat tillsammans med pappa och erik.

Nä nu ska jag åter gå till min box:D

Kram, Caroline
Ps imorgon är de endast 2 VECKOR tills jag åker! 


Annandagen

Igår var helt galet! De slutade med att vi hamnade på sports/pauze alltså inget dansställe, men jag tycker att de va en härlig kväll med mycket känslor som kom upp till ytan. Jag kom hem vid halv fyra någon gång skulle jag gissa på så idag är jag trött och mår som jag förtjänar kan man ju säga..

Idag vet jag inte vad som kommer att hända men jag tror att jag bara kommer ta de lugnt, tror inte jag pallar gå ut idag också även om de är några av mina vänner som ska de.

Nä nu ska jag gå och klä på mig något vettigt, har fortfarande morgonrock en på mig, fast jag vaknade faktiskt för bara en timme sen precis. Helt galet de också jag som knapt kan sova till tio annars..
Kram, Caroline 


Redo!

Nu sitter jag här redo för en ute kväll i växjö stad på juldagen:D Då de är som mest folk är ute och festar under hela året. Vet dock inte var vi ska ta vägen ikväll eftersom vi inte köpt några förköpsbiljetter, smarta som vi är, men de ska nog lösa sig. De ska nog bli lyckat ändå, har trots allt har jag blivit lite taggad även om jag inte va taggad för fem före för en timme sedan..

Ha de så bra och "överlev" som Oliver säger, tycker de kan passa en kväll som denna;)

Kram, Caroline

Juldagen!

Godmorgon, nu är julen nästan över!
Jag hade en trevlig men mycket lugn julafton i år, men skönt ändå.
Här är min julklappar som jag är mycket nöjd med!

En reväska, storlek 100 liter
En datroväska i modell lite större för jag hade tänkt att ha den som mitt handbage.
Sex and the city boxen
litet svensk/engelskt- englskt/svenskt lexikon.
Spray & mousse
ett linne
Strumpor
Te (mamma hade hört att de är dyrt med, bra te sorter i usa)
Pengar
Amerikanska dollar

Idag ska jag jobba, mitt vanliga kort pass. Och sedan ikväll blir de förmodligen utgång;) ska bara höra mig för lite med resten av gängen.

(inatt har de regnat så nu har vi inte alls lika mycket snö:(, men de är fortfarnade vitt ute i alla fall.)

Kram, Caroline 


Julafton idag!!

Julafton idag!!:D
Ska strax ner och duscha och sedan göra mig iordning.
Idag på morgonen så har jag varit ute och ridit en morgonritt med 20st andra(några gick) vid 8 på morgonen. Målet va en tänd brasa, gögg/kaffe och pepparkakor. Lika mysigt som vanligt och de va tydligen 12 året irad som vi gjorde detta, kunde jag aldrig tro...

Julkramar, Caroline

God Jul!

Ja för nu är de ju rent tidsmännsigt faktiskt julafton här hemma i Sverige!:D
Idag (den 23) så har de varit en jättelång dag, den började redan vid klockan åtta imorse när jag gick upp för att duscha och fixa mig och lite annat innan jag skulle in till stan för att trängas med alla andra männiksor innan jag skulle jobba. Väl nere på stan så lyckades jag både hitta något att ha på mig imorgon, en liten grej till,till eriks julklapp och faktiskt också ett par nya mjukisbyxor, helt otroligt. Sen cyklade jag vidare till jobbet för att jobba några timmar och fy fan vad mycket folk de va där!
Sen nu på eftermiddagen och kvällen så har jag varit hemma hos pappa och julstökat, provsmakat lite på maten och givetvis tittat på uppesittakväll med bingolotto;P

Nu måste jag sova för jag ska upp redan vid halv sju imorgon för att åka till stallet och rida julaftonsritt!
Godnatt, Caroline


Bilder på julstök

Här kommer lite bilder på julstöket dom senaste dagarna här hemma hos mamma:D

   

   

 

 



Juste glömmde skriva de innan men jag fick mail från sts idag där de dom hade bifogat en fil på mailadresser och namn på dom som ska åka samma dag som mig. Dock var de bara en som skulle flyga samma tid som mig från  landvetter... och de verkar inte som om de är någon som ska på samma introduktions kurs som jag:( Men jag har förhoppningvis någon att flyga med i alla fall.

Imorgon blir de nog en lång dag.. jag ska gå upp och åka en sväng till stan innan jag ska åka och jobb och sen ska jag hem till pappa på eftermiddagen för att julstöka där hela kvällen så jag vet inte hur mycket uppdatering de blit imorgon, men jag ska försöka hinna med de;)

nu ska jag sova
Godnatt, Caroline


Julstök

Förlåt för de jätte dåliga uppdateringen idag...
Men de har varit så mycket hela dag, dagen började med att jag jobbade på föriddagen/lunchen sen har jag varit i stallet och nu på kvällen så har mamma och jag julstökat här hemma:D
Vi började redan igår eftermiddag med att säda grundligt och sedan idag så hr vi satt upp granen och plockat fram alla julprydnader och de är så mysigt:D dessutom så vräker snönn ner ut utnaför fönsteret vilket gör att julkänslan ligger på topp!

Nu ska vi bort till några kompisar och julfika lite titta på dearas gran och byta lite julklappar:D åter kommer med lite bilder senare ikväll!

Kram, Caroline

Julkort från USA!

Kollade precis posten och jag har fått ett julkort från USA, från min värdfamilj!
De är ett sött kort på mina tre värdbarn i klädda fina julkäder framför brasan där deras jultrumpor hänger.

Jag har inte pratat med min värdmamma om jag får lägga upp kort eller änvända deras namn här på bloggen så jag kan tyvärr inte lägga upp ett kort på julkortet. Men jag ska lägga upp lite kort när jag pratat med henne och om jag får hennes tillåtels.

Kram, Caroline


Underbart väder och julstress

Ute är de helt underbart väder idag, klar blå himmel sol och ca -10 grader:D



Idag har jag varit ute och kännt på julstressen, nä men jag har varit inne i stan. Jag har köpt lite julklappar så nu har jag bara en liten grej kvar att köpa till min lillebror och så något att ha på sig på julafton då men jag pallade inte vara på stan mer eftesom de va sååå mycket folk. Man få ta de i små doser liksom;)

Jag har också varit på mitt sista gratis besök hos tandläkaren. Jag hade ett litet hål i en tand som dom sa att dom kunde fixa utan bedövning för de skulle inte göra så ont och dom skulle inte borra så mycket... men fy fan vad ont de gjorde! Jag vet jag är en mes när de gäller sånt, jag vill helst ha bedövning bara dom ska peta lite i tänderna. Men nu är de i alla fall gjort och jag kommer inte gå dit på minst ett år. Om de inte händer något onväntat.

Jag har också ringt sts idag för att höra lite om plusförsäkringen som jag har betalt in men inte fått någon bekräftelse på. Och hon sa att de kommer komma på posten men lite annan infromation om flygtiderna och mina billjetter. Och de stod att de skulle skickas senast på onsdag så jag får de i mellandagarna. Men de var i alla fall i flyllt att jag ville ha plusförsäkring och att jag betalat. 

Nu ska jag vila lite fick sån huvudvärk när jag va på stan..

Kram, Caroline  
 

Snö i Philadephia och julgodis!

Godmorgon eller godförmiddag kanske de är;)
Idag ska jag jobba min sista helg stäning ever på donken och har då också bara 6 jobbdagar kvar!
Nu ska jag göra lite gå och göra lite julgodis, Rocky road!

Jag fick ett mail från min värdmamma igår där hon berättade om vilka curfews som dom har och de var 11 de dagar då jag jobbar nästa dag och de dagar jag är ledig nästa dag fick jag vara ute hur länge jag vill bara bilen var hemma vid 2. Och hon berättade också att de snöade jätte mycket och skulle snöa mycket till. Och vad jag kan förstå så har de kommit jätte mycket snö!

Nu ska jag baka och sedan gå ut och gå en runda! 

Kram, Caroline

Lördag!

Idag är de bara 4 dagar kvar till Julafton helt sinnes sjuk! Jag har inte hängt med överhuvudtage och i min hjärna är de typ fortfarande början på december eller något liknade och inte den 19 december! Jag har heller inte hunnit köpa alla mina julkappar, har bara köpt till pappa och en liten grej till min bror vilket bertyder att jag borde ha panik och springa runt på stan och leta julklappar men nä, jag är helt lugn på något konstigt sätt. Och idag hinner jag inte heller ner på stan för om två timmar börjar jag jobba och innan de så ska jag ut och gå en runda hade jag tänkt.
När jag har jobbar klar passet idag så har jag bara 7 st kvar sen är de slut! Helt knäpp de också men sååååå skönt!

ps. De är förmodligen snöstorm i Philly just nu.. och alla har tydligen varit helt galna igår och handlat en massa och förberett eftersom de skulle snöa natten till idag. Lite roligt faktiskt att de tydligen blir sånn rusch om de ska snöa, inte som här hemma precis...

Nä nu ska jag gå ut och gå en runda innan jag ska till jobbet!

Kram, Caroline

Vit Jul

Sitter och äter frukost och har min dagliga morgon koll nu;) alltså kolla bloggar, facebook och mailen. Och de är alltid lika härligt att öppna mailen och se att man har fått mail från värfamiljen! som jag har fått idag. 
Min värdmamma har skrivit och tackat för julkortet som dom hade fått tidigare i veckan och berättat lite annat bland annat att dom troligtvis ska få snö imorgon och hoppas på att dom ska få en vit jul i år eftersom de var jätte länesedan..  Vilket jag hoppas på att vi också får, just nu ser de ut som att vi klarar oss med bara en plus grad den 23 och då smälter nog inte snön bort. Men dom håller på och ändrar hela tiden för i går när jag kollade så stod de att de skulle vara -3 då den 23 och inte plusgrader så långt man kunde se. Men jag håller i alla fall mina tummar för att både vi här hemma och dom i philly får en vit Jul!

Alldest strax ska jag göra mig i ordoning och cykla till jobbet för att jobba 11-17 har bytt pass med Hanna idag:D För ikäll ska vi firar en kompis som fyller år och sedan gå ut och göra stan ofarlig! Så grattis Mikaela idag!

Kram, Caroline


Personlig almanacka

Yes idag har min personliga almanacka kommit:D Funderar på om jag ska sätta mig och skriva lite i den redan nu eller om jag ska vänta ett tag till...
Beställde almanackan på Personlig almanacka
Så här se den ut på utsidan


Och insidan


Och sen kunde man få välja lite olika saker på dom sista 10 sidorna och jag valde målarbok, som barnen ska få fylla i ;)


De belv inget stan idag så jag får handla julklappar någon annan dag, måndag kanske?
Men jag var i stallet och red en ganska så lång runda i stället jätte mysigt även om de va lite kallt, jag får ju skylla mig själv när jag inte orkade leta reda på mina ridtermo byxor.... Men de va härligt ändå!
Bjuder på en bild på Caspian färdig för ritt i snön.


Nu ska jag laga lite kvällsmat!
Kram, Caroline

Underbart väder!

Godmorgon! ute är de just nu -7 grader altså svin kallt med är jätte fint väder sol och sen glittrar de ner små snöflingor från hilmen!
Vet inte om ni kan se de med de glittrar från himmlen;)


Idag är jag ledig från jobbet så jag ska börja dage med att åka till friskis och träna på gymmet med Matilda. Sedan ska jag även till stallet och försökac hinna med en runda på stan också för att få dom sista julklapparna köpta. Får vell se hon jag hinner med allt men jag ska försöka i alla fall.

Kram, Caroline 

Pratat med Odette!

Jag har precis pratat med Odette på skype! Vi satt först och pratade lite på facebook och sedan fågade hon om jag ville prata med henne och dom två yngsta barnen på skyp. Jag gick då från helt lugn till att vara jätte nervös på typ en sekund! Fattar inte varför jag blev så nervös, var kanske för att jag var så oförberdd på de..
Men vi pratade i alla fall ett lite tag, typ 5 min och jag fick hälsa på barnen:D Den lilla flickan på 2,5 var jätte söt och hon va lite blyg också, mellan killen på 6 var också hemma eftresom han var sjuk idag.
Men de finns ett problem jag stakade mig fram som satan bara för att jag blev så nervös.. :( vilket gör mig ännu mer nervös, för om jag är nervös när jag ska träffa min värdfamilj första gånen vilket jag kommer vara till 100% så vill jag inte stamma mig fram så! Vet inte hur jag ska lyckas få bort de någon som har något tips? Mer änn att läsa en massa på engelska, vilket jag redan gör..
Fattar inget för så mycket stammade jag inte ens när jag pratade med min värdmamma första gången.

Usch detta blev jätte rörigt men jag blev i all fall glad av at prata lite med dom även om jag blev jätte nervös nu efteråt..

Kram,Caroline  

Childcare guide och personlig almanacka

Yes nu har jag entligen kommit igån med mitt childcare test igen och svarat på tio frågor ungefär om "Communication" och "Daily Rituals and Life with Children". och ska därför belvöna mig själv med att titta på bonde söker fru;) måste ju se hur upplösningen är även om jag inte följt de så noga innan..

Jag har också fått ett mail från personlig almanacka om att min almanacka förmodligen kommer dipa ner i min brevlåda imorgon!

Tvn kallar! 


Onsdag

Fööörlåt igen för min dåliga uppadering denna veckan, men när man jobbar öppning så kommer man inte hem förens typ halv fyra-fyra och då ska man fixa en massa saker innan man har tid att sätta sig ner och ta de lungt eller sitta vid datron.. Men idag har jag i alla fall jobbat min näst sista öppning på de där dårhuset! eller jag de är ju inget dårhus med men jag kan ju säga att jag är lagom trött på de nu och i princip de ända som får mig att gå upp ur sängen och gå till jobbet är att jag slutar om två veckor imorgon!!!

Efter jobbet idag så har jag varit med mamma och slängt våran gammla tv, vi har min brors nu och i mellandagarn så ska vi köpa en ny. Vi var också och fixade lite andra saker bland annat så köpte vi en julgran som nu står på våran altan och väntar på att få komma in och bli klädd med en massa röda kulor och annat grejs;)

Imorgon så är jag ledig så då ska ni få en tidigare uppdatering än denna förhoppningsvis. Nu ska jag ta tag i mitt childcare test på riktigt igen, eftersom jag inte har gjort de eller jo lite med betonig på lite igår..

Kram, Caroline

SNÖSNÖ

Nu har vi äntligen fått lite snö här nere i småland också, de har snöat hela dagen och har lagt sig så nu är de några cm snö. De är så härligt allt blir så vacker och sen blir de så mycket ljusare också. Hoppas bara att de håller i sig och att vi får lite mer så vi får ha en vit jul, vilket känns som jätte länge sedan.

Idag ska jag åka till friskis och gå på ett stepp pass:D var jätte längesedan nu så jag längtar! Sedan ska jag också försöka göra lite i min childcare guide som jag inte alls kom till skott med igår.

Kram, Caroline

Intensiv dag

Förlåt för min dåliga uppdatering idag men de har helt enkelt inte funnits någon tid för att sitta vid datorn förens nu.. Jag började dagen med att jobba 7-15 sen när jag kom hem så bytte jag bara om och åt lite för att sedan åka upp till Media markt för att reklamera min kamera och och sedan handla lite mat och lite andra små saker. Nu är jag hemma igen och jag har dessutom ätit kvälls mat.
Nu ikväll så ska jag nog inte göra så mycket förutom att kanske göra lite frågor till Childcare guiden, som jag var jätte ducktig på i början men nu helt kommit av mig med och jag måste sätta fart nu om jag inte vill sitta med de sista veckan..  
Jag ska också försöka sova tidigt idag till skillnad från igår. Då jag fastnade i min bok som är alldels för bra för att sluta läsa när man väl har blörjat vilket slutar med att jag aldrig släcker inann halv två vilket inte alls är bra när man ska gå upp tio i sex som jag ska imorgon också. Den heter "Skadad" och handlar om en en fostermamma som får hem en lite flicka som är väldigt till trasslad och sedan får man följa med se hur flicka mer och mer släpper in fostermamman och tilltron till henne, och börjar därför sakta berätta vad hon har blivt utsatt för i sina första åtta år i livet. Den är jätte hemsk, och jag blir jättearg när jag läser men jag kan ändå inte sluta..

Kram, Caroline 


Tredje advent & lucia!

Idag är de den tredje adnvent och dessutom lucia:D betyder att de inte är långt kvar till jul...
Dagen började jag med att gå upp vid sju och kolla på lucia på tv här ifrån Växjö med en kopp te och en lussebulle. Efter att ha tittat på lucian gick jag och la mig igen och slumade till nio då jag tänkte att jag skulle gå upp, men tydligen blev de inte så för nästa gång jag kollade på klockan va den kvart i elva! 
Jag fick panik och flög upp ur sänge eftersom jag skulle fixa lite saker innan julbordet.

Nu har jag precis kommit hem från julbordet som va på Evedals Värdshus (var ett tag hos pappa också efteråt), jag är proppmätt att man aldrig lär sig att äta lagom mycket:O De va jättegott dock inte riktigt vad jag förväntade mig men helt okej.

Så fort jag har druckit upp mitt te så ska jag byta om och koka lite glögg och fixa lite fika i form av lussebullar och pepparkakor för att sedan cykla till stallet för att kolla på luica firandet där:D

Jul känslan är på topp idag! De har singlat ner små snöflingor från himmlen hela dagen, lucia firande och julbord på de gör de bara ännu bättre:D
Nä nu är mitt te slut, hörs senare
Kram, Caroline 


Lucia

Ska strax sova för imorgon så blir de en tidig morgon ska nämligen upp och titta på lucia på tv vid sju. I år filmas lucia firandet på svt här i Växjö, från domkyrkan med kören från dom komunala gymnasie skolorna. Samma lucia firande som jag har varit och tittat på i dom tre åren då jag gick på Teknikum, och dom åren har de varit helt underbart och helt galet fint eftersom de är en så himmla stor kör och sen är hela domkyrkan upplyst av bara levande ljus! Skulle gärna ha varit och tittat på de live i år också men de krockar med luciafirandet som vi ska ha i stallet... så tyvärr får jag nöja mig med tvn.
Så därför råder jag er där ute att kolla på lucian på tv vid 7 eller vid 18.15 på Svt eller om ni är i Växjö så varför inte ta runda till domkyrkan.
Här är årets lucia inne i Domkyrkan


Som ni ser så har jag också fixat lite med mer här på bloggen och jag vet inte om jag ska göra något mer får se, tror jag har de så här ett tag och se hur de känns..

Jag fick också mail från min värdmamma idag, först ett där hon frågade om min gatuadress och sedan ett långt om en massa saker, som jag ska sätta mig ner och svara på imorgon efter att jag tittat på lucian. Hon bifogade också en bild som dom hade tagit nu inför julkorten de var jätte fint:D

Boken och sängen kallar;)
Godnatt, Caroline


Header

okej, nu har jag fattat hur man gör och kenan har hjälpt mig lägga in en bild så jag förstod. Jag ska ändra på den lite till men de är den bilden som ska vara grunden i min header, så förhoppningsvis kommer de hända lite saker här under de närmsta dygnet;)
Hoppas ni står ut med min seghet när de gäller detta med design och sådant...

Kram, Caroline

Lördag

Jaha fick nyss reda på att jag tydligen ska gå och äta julbord imorgon på Evedals värdshus med farfar, pappa, troligtvis min bror och Marias familj (pappas syster). Lite dålig framförhållning där men jag kan ju i alla fall men frågan är ju bara vad jag ska hitta på att ha på mig, har ju inte köpt några "julkäder" ännu..

Troligtvis kommer Kenan hit senare idag för att hjälpa mig lite, hoppas annars så ska jag försöka ta tag i de själv på något sätt idag eller imorgon.

Jag har börjar bli lite nervös på att min värdfamilj inte har svarat på värken mailet som jag skickade för en vecka sedan eller de om att jag har fått mitt visum som jag skrev i tisdags, dom har säkert en bra förklaring men de gör mig nervös ändå.

Och för övrigt så vann ERIK igår(om någon har lyckats missa de) helt rätt!:D



Nä nu ska jag klä på mig något vettigt och gå ut och gå en runda inann Kenan kommer om han nu gör de..

Kram, Carolin


Pepparkaksbak

Idag har pepparkakor och julmusiken varit centrrum i vårat lilla hus;)
Vi har bakat pepparkakor nu hela föriddagen och är nu vi klara med all pepparkaksdeg och julmusiken har hela tiden strömmat ut ur högtlarna på min dator så nu har jag en väldigt härlig jul känsla hittat in i även kropp!
Här är mina pepparkakshjärtan som vi sen ska decorera och hänga upp;D


Strax så ska jag till Friskis för att först träna lite på gymmet och sedan stå en stund i receptionen och även stänga.
Senare ikväll blir de först mat med Therese och sedan myskväll med Idol och tjejerna hemma hos Jenny!

Kram, Caroline


I Månad till New Nork och USA!

Om exakt en månad sitter jag för hoppningsvis på ett plan eller en flygplats och är påväg till USA!!
De är helt galet att de bara är en månad kvar nu, för en månad har jag hela tiden betrakat som en kort tid men min hjärna kan inte förstå att de att verkligen bara är en månad kvar och inte jättelångtid som de känns som... Men bevisligen nog så är de inte de, och de är dessutom Jul och Nyår under denna tiden också vilket betyder att de händer tusen saker hela tiden!

Kram, Caroline


Visum

Idag har jag varit och hämtat mitt visum och de är bara en sida i mitt pass, så här se de ut:  



Jag skulle också träffat kenan idag men de blev inte så.. så nu ska vi ses på lördag istället så ni får hoppas på bättre tur när de gäller desigen då.
Idag har jag ska jag också ringa till dom som håller på med internationella körkort för att få veta när jag ska skicka in de eftesom de är en massa helgdagar nu fram över, eftersom man annars ska skicka in de två veckor innan avresa och i mitt fall blir de ju då i mellandagarn vilket kanske inte är så bra.

Jag ska även jobba kväll idag men sen är jag ledig hela helgen:D

Kram, Caroline

Julkort & Visum

Så nu är jag klar med mitt julkort och brevet som ska skickas iväg till USA, jag ska lägga de på brevlådan innan jag cyklar till jobbet, så får vi se när de kommer fram;) 



Jag har också fått en postavi om att jag ska komma och hämta mitt "paket" på ICA. Vilket är mitt visum och pass:D Måste säga att de var snabbt jobbat där ifrån Amerikanska ambasaden. Men jag ska inte åka och hämta de förens imorgon.

Kram, Caroline

Julkort

Just nu sitter jag och klurar på vad jag ska skriva i brevet som jag ska skicka med julkortet som ska till min värdfamilj. Julkortet som ska till USA och min värdfamilj måste ha postats imorgon innan klockan tre för att de ska komma fram i tid så därför måste jag bli klar med de idag eftersom jag inte har tid imorgon. De blir alltså inget papparkaks bak idag eller imorgon utan de får vänta ändan till fredag.

Imorgon på förmiddagen ska jag träffa Kenan som ska hjälpa mig med min header till bloggen och hjälpa mig med så jag får ps så jag kan göra dom själv också. Så imorgon eller när de nu blir med efter denna veckan i alla fall så slipper ni vänta mer på en header till bloggen;)

Nu måste jag fortsätta med brevet och julkortet så att jag hinner innan jag börjar jobba senare idag.

Kram, Caroline


Godkväll!

Godkväll! Nu på kvällen har mamma och jag gjort degen till pepparkakorna som vi ska baka imorgon eller på torsdag, vi har också lyssnat på julmusik och druckigt glögg! Julstämingen är alltså på topp:D

Ikväll har jag också "gjort" min almanacka som jag ska beställa inför mitt au-pair år, 2010. Så den borde komma på posten innom två veckor om de inte är förseningar nu inför jul.. men de hoppas vi inte på! Jag beställde den på personlig almanacka där de kostar 275kr inklusive frakt och då får man ju bestämma själv hur man vill ha den och så, de är faktiskt inte så farligt dyrt om man jämför med att köpa en i affären som är i samma storlek och så och sen får man ju tänka på att man faktiskt får bestämma själv hur den ska se ut inuti och utanpå:D

Jag har också pratat med Odette, lite med familjen via henne, hon fyller för övrigt 21 år idag, Grattis! Alltid lika trevligt och jag är alltid på så bra humör efter de känns som om man bra hoppa omrking eller något liknande;)
Jag mailade och familjen precis innan och berättade att de gått bra på Ambasaden och att mitt visum skulle komma i veckan. 

Nu ska jag minsann lägga mig och läsa lite i min bok!

Godnatt, Caroline 

Ameikanska ambasaden

Ja  nu är jag tillbaka i Växjö igen:D Igår var jag på Amerikanska Ambasaden och de gick bra så dom sa att mitt visum och pass kommer med posten om några dagar!
Så är gick de till på Ambasaden, jag kom dit vid typ 8.40 och då va de ganska så lång kö, så jag fick stå ute och vänta i typ hen haltimme sen fick jag gå igenom de första "kontrollen". De va en man som stod och kollade så man hade de viktigaste papprerna och sedan fick man gå in och lägga alla sina saker på ett band och gå igenom en metalldetektor precis som på en flygplats typ, man fick också lämna sin mobil där.
Sen fick man gå in och sätta sig för att vänta på att få lämna sin papper och när man hade lämnat in alla papper så fick man sätta sig och vänta igen. Där man satt och väntade va de en tv med CCN men något jätte tråkigt på och sen fick man sitta där lääänge! De fanns ingen klocka där inne heller och man hade ju lämnat ifrån sin mobil så man höll ju på att bli knäpp av att sitta där.. Men sen tillslut va de min tur och då fick man gå fram till ett kille vid ett bås. Han ställde lite frågor typ om hur många barn jag skulle ta hand om och typ berättade hur han hade blivit uppfostrad, lite roligt faktiskt. Och sen tog vi fingeravtryck och så sa han att mitt pass och visum skulle komma på posten innom några dagar. Och precis innan jag skulle gå så frågade han mig vilken jag tyckte skulle vinna Idol;) han hade typ de som en rolig grej som han frågade alla och skrev upp.
När jag gick där ifrån va klockan 11.50 så de tog ju sin lilla tid, men nu har jag i all fall mitt visum eller snart.
Sen tog jag bussen in till T-centralen ingen om gick en liten runda på NK och i Gallerian där jag även åt lunch och sen va de dags att åka hem.
Så här ser Amerikanska ambasaden ut, jag glömmde min kamera så denna bilden har inte jag tagit som ni kanske ser för de är ju vår på bilden...


Sen igår kväll kom jag hem vid 18.20 och bytte bara om fort och sen bar de av på personl fest och de va lika trevligt som vanligt, och alltid lika galet som vanligt och dagen efter funderar man på om man kan gå till jobbet utan att skämmas över något som man har gjort... som de ska va efter en personalfest med andra ord.

Idag är jag också ledig från jobbet men jag har jätte mycket att göra ändå som vanligt, men jag började i all fall med att låta mig själv sova ut på morgonen för första gången på typ en vecka.
Jag ska alldeles strax hänga upp tävtten och sedan ska jag en kort runda till stallet.

Hörs senare! 
Kram, Caroline  
Och föresten igår åkte Jennifer till New york för att gå på sin förberedelse kurs och sedan vidare mot Philadelphia:D

Andra Advent.

Idag är de den andra advent men jag har inte tänt något andra ljus ännu, dom andra ska göra de när dom äter ikväll så jag får vell ha de någon annan dag.
Ja jag trodde de ju inte att jag skulle hinna med detta idag men jag fick sluta en timme tidigare från jobbet så då hann jag:D
Jag har nu packat klart och kollat över visum handlingarna ännu en gång bara för att försäkra mig om att jag verkligen har med mig alla papper, är typ as nervös för at jag ska missa något.
Kl 16.50 ska jag ta bussen in till stan för att sedan ta tåget till Stockholm vid 17.20.
Kl 21.35 så är jag framme i stockolm och ska ta den röda linjen ut mot fruängen för att komma till Zinkensdam och mitt vandrarhem. Där blir de nog att lägga sig och sov direckt för de kommer bli både en tidig morgon och lång dag imorgon.
Kl 9.00 på måndag morgon har jag tid på Amerikanska Ambasaden och får därför ta den röda linjen in mot t-centralen igen och sedan bussen vidare mot djurgården där Ambasaderna ligger.
När jag är klar på Ambasaden så får jag nog fördriva några timmar i lite affärer innan pappa kommer och plockar upp mig när han är på väg hem från Mora.
Sen på kvällen när jag kommit hem så ska jag bara svira om snabbt och vidare till våran personalfest inne i stan!

Ungefär så kommer mitt kommande dygn att se ut, de känns som om de kommer bli ett väldigt långt dygn för de är så sjukt mycket som ska hända.. men jag ska nog överleva de;)

Nä nu ska jag nog ät lite innan jag beger mig iväg mot Stockholm!

Syns på tisdag
kram, Caroline

Introduktionskursen

Tänkte bara berätta att hotellet som jag ska bo på under min introdutionskurs ligger mitt i New York!
Hotellet heter New Yorker.





Nä nu måste jag sova, borde sovit för längesedan men jag är inte trött och kan inte sova...

Godnatt, Caroline

Fastnat i packandet

Okej jag har fastnat och de verkar inte som om jag kommer komma mycket längre ikväll heller..
Jag är klar med alla visumhandlingar, eller rättare sagt jag har skrivit ut mitt kontoudrag och ambasadens checklista och har koll på visum papperna och har lagt ner dom i väskan så nu har jag i all fall de vitktigaste med mig;)
Jag har också packat ner lite andra små saker men nu har jag fastnat för jag kan inte bestämma vad jag ska ha på mig. De kan ju faktiskt hända att man blir stående utanför ambasden i kö innan man får komma in och då kommer man ju frysa sönder om man inte har mycket kläder på sig men man vill ju inte ha mycket heller, och jag hatar ju att ha jeans, nä de får nog bli kjol ändå men frågan är bara vilken. Haha detta blev ju ett inetressant inlägg, men ändå. 
Tänkte bjuda på lite bilder
Visumhandlingarna och mitt pass 


 

Lite jul faktorer här hemma;)




Jag vet inte om jag kommer kunna skriva något imorgon eftersom de kommer bli ganska så stressigt mellan jobbet och tåget.. och jag kommer ju inte ha med mig min dator så i så fall får ni hålla er till tåls ända till tisdag.
Eftersom jag är i stockolm till måndag kväll och sedan ska direkt till julfesten med jobbet när jag kommer hem.
Ha de så bra i dessa två dagar i så fall!

Kram, Caroline

Inför Ambasaden fix

Jag har precis kommit hem från jobbet och jag är helt slut, fattar inte hur jag ska orka laga mat, packa och fixa ikväll innan jag kommer stupa i säng..
De gick bra idag också på jobbet vilket ledde till att vi blev godkända,skönt! Nu har jag bara en dag kvar på denna låånga jobb veckan och de va dessutom min sista öppnings helg på donker ever!

Imorgon när jag har slutat så ska jag bara hem och vända och vid fem ungefär så åker jag till stockholm och kommer inte fram förens vid halv tio ungefär då jag ska ta mig till Zinkensdams vandrarhem på Söder. Där ska jag sova för natten och sedan på måndag morgon ska jg ta mig in till stan igen, låsa in min väska på tågsationen och sedan vidare till Amerikanska Ambasaden för att gå på visum intervju.
Detta betyder att jag kommer änga kvällen idag till att packa min grejer som ska till Stockholm och kolla över mina visumhandlingar ännu en gång, och se till att dom hamnar i väskan!
Jag ska också laga mat eftesom jag är hemma själv, tror att de blir tacos:D

Nä nu ska jag in i duschen och duscha av mig jobblukten!

Kram, Caroline

Spökrunda

Dagen idag har faktiskt gått riktigt bra förutom att jag inte har fått tag på sts som tydligen öppnade senare idag och hade lunch när jag hade min andra rast.. men de känns som om jag har en relativt bra koll på alla papper och grejer till ambasaden så de ska nog gå bra. Är dock lite nervös och kommer nog bli ännu mer nervös senare i helgen. Tänk om de kronglar och man inte får sitt visum? vad gör man då...

Nu ikväll va de planerat att jag skulle vara hemma och kolla på idol om våran tv ville fungera, men de gör den ju inte riktigt eller jo ibland när den vill:/ Så därför så ska jag hjälpa några med en spökrunda ute i skogen inte så långt här ifrån. Jag har fått en lite genomgång om hur de går till och de ska faktiskt bli kul, något lite anorlunda som man inte gör varje dag liksom:P
Så nu ska jag slänga i mig lite mat och göra mig iordning och cykla dit så får vi ser hur detta slutar de vet man aldrig när man är med detta selskapet kan jag säga!


Kram Caroline


Dimman har klarnat

Nu har jag börjat få lite grepp om de där två punkterna som jag frågade om innan och inte fattade.
Den första punkten 
PROOF OF FUNDS TO COVER ALL EXPENSES: For example CSN letter, scholarship, or bank statement.
Är att dom vill ha ett kontoudrag från mitt konto, fattar inte varför för de gör tydligen inget om man har lite pengar på de..konstigt.
Och den andra punkten om SEVIS fee payment är ett papper som jag tydligen har fått av interextchange som ska med, vet dock inte riktigt vilket av dom de är men de finns där!
Så de blir nog att ringa till sts imorgon även om jag nu fattar bara för att få koll på vilket av papprena de är och se så att allt är klart nu!

Tack alla som svarade och svade på mina mail när jag höll på att bli helt panikslagen för att jag missat något som jag trodde att jag var tvungen att fixa.

Nu ska jg sova, för imorgon ska jag inte försova mig utan gå upp extra tidigt, 6.45.

Kram Caroline 

Förvirrad!

God kväll! Denna dagen är inte en bra dag och de är konstataerat..
Dagen började med att jag försov mig och vaknade 10 miunter innan jag var tvungen att cykla av att mamma kommer och väcker mig. Jag kommer i tid till jobbet med morgonen är ett totalt kaos och jag får inte äta någon frukost förens halv elva och jag gick upp vid 6.20!
Och sen har dagen fortsatt i samma takt men mitt huvud har inte hängt med..

När jag kom hem från jobbet så ringde jag till Vandrarhemet i Stockholm som jag ska bo för att säga attt jag inte kommer komma dit förens tio på kvällen typ och de var helt okej, vilket de var bra.
Sedan ringde jag också till sts för att klara ut lite fågor kring visum handlingarna, och de gick okej och när jag la på kände jag att jag hade koll, med 5 minuter senare så upptäcker jag ingen att jag inte alls har koll på två runkter på checklistan! och då hade dom hunnit stänga på sts kontor, toppen! Så nu får jag ringa dom imorgon på en av mina raster som jag hoppas att jag får.
Dom två punkterna som gör mig förvirrad är:
 
-PROOF OF FUNDS TO COVER ALL EXPENSES: For example CSN letter, scholarship, or bank statement.
Är de ett kontoutdrag från mitt konto dom vill ha?

-Proof of payment of the SEVIS fee. All student and exchange visa applicants presenting I-20 or DS-2019 forms issued on or after September 1, 2004, must present proof of payment. Instructions on how to pay can be found on https://www.fmjfee.com/index.jhtml. Do not confuse the SEVIS fee with the applications fee listed earlier. Both fees must be paid.

Om de är någon där ute som har redan har varit på Amerikanska ambsaden eller bara har mer koll än mig så får du gärna hjälpa mig!


Imorgon jobbar jag samma tid som idag och de kommer dessutom att vara "kontroll" av allt vi gör så att vi gör rätt... inte kul alls, har typ as mycket press på sig så man gör 100% rätt hela tiden vilket kommer leda till maximal utladdning, som man sedan ska kunna ladda upp sen igen under natten för att var på topp igen till lördag då de också är "kontroll".

Nä nu ska jag begrava mig ännu mer i mina papper och se om de blir något klarare i mitt huvud. 

Kram, Caroline
Förlåt för mitt otroligt positiva inlägg men de är så de känns just nu..


Andra avenyn

Ska alldeles strax så ska jag kolla på Andra avenyn på datrorn och sedan ska jg faktiskt gå och lägga mig, för imorgon så börjar jag vad 7, tidig morgon. 
Idag har jag lyckats med nästsan allt som jag skulle förutom att jag inte har ringt till verken sts eller vandrarhemmet men de får vi ta imorgon efter jobbet. Så nu har jag full koll på mina visumhandlingar och har dessumtom blivit mycket fattigare då jag både har betalat glasögon, visumet och kort till visumet och de internationella körkortet vilket var värsta rånet! De tog typ två minuter och de kostade 295kr och jag fick fyra biler!
Jag har också tag reda på vilken tunnelbana och buss jag ska ta när jag i stockholm så jag vet hur jag ska ta mig till vandrarhemmet och hur jag ska ta mig till Ambasaden och sedan in till stan igen. De ska nog gå bra de verkade inte så svårt faktiskt när jag tänkte efter men vi får vell se man vet aldrig vad som händer när man lämnar mig själv i storstaden;)

Nä nu ska jg titta på Andra Avenyn så jag kommer i säng någon gång. 

Kram Caroline  

"Ledig"

Idag är jag ledig från donken men jag kan inte påstå att jag precis är "ledig". Idag ska jag fixa och dona med tusen saker som har att göra med mitt visum eftersom jag inte är ledig en enda dag till innan jag ska ta tåget till stockholm. Så idag ska jag:
- Betala och hämta min nya glasögon.
- Gå till banken och betala in 1200 till Amerikanska ambasaden, summan som de kostar att få ett visum.
- Ta kort till visumet och internationella körkortet.
- Gå till saktteverket och be om ett nytt eftersom de som jag beställde nog är fel..
- Få klart på alla visum papper så jag har fyllt i allt och så att jag har koll på dem.
- Hämta ut min tågblilljet till söndag.

känns som om jag har glömmt något men de är i alla fall de mesta av de saker jag ska göra idag för att känna att jag är så gott som klar inför måndag och Ambasaden, kanske ska ringa vadrarhemmet också och säga att jag kommer sent på kvällen så dom vet de..

Nä nu måste jag gå!

Kram Caroline

Superhjältejul!

Ja så heter den nya julkalendern som visas på svt, och ja jag måste se den även om jag är 19år eller i alla fall ha lite koll på vad den handlar om och hur det går!
De är liksom någon nostaligiskt över att titta på den och komma ihåg när man var liten och satt klistrad vid tv:n varje morgon och åt frukost inann man skulle gå till skolan.
Nu, alldes nyss så såg jag på de första avsinttet av 24 stycken. Den verkar faktiskt ganska så bra;) i alla fall inte så patetiskt som många andra kalendrar har vartit sedan jag var liten.
Här kan du tittat på den, Superhjältejul!(klicka på bilden)


Nä nu ska jag gå ut och gå en runda innan jag ska göra mig iordoning för att åka till jobbet.

Kram, Caroline


Första December!

Nu börjar alla jul förberdeleser på riktigt och allt som har med julen att göra! Julkalenderna började också idag, jag har inte tittat på den eftersom jag inte orkade gå upp och jag kan ju inte ikväll heller för då jobbar jag ju, men jag hade planerat att se den på datron nu efter detta så jag vet vad de är för något;)

Har precis ätit frukost och läst alla bloggar och lyssnat på jul musik för nu är de verkligen dags att lyssna på jul musiken!

Min värdmamma hade svarat igår och de va positivt!:D

Nu ska jag kolla på julkalendern!

Kram, Caroline


RSS 2.0