Jobbat hela dagen

Idag har jag jobbat hela dagen (10-19), där av ingen tidigare uppdatering idag. Jag är fortfarnade ganska så förkyld men dock lite bättre än igår;D Men jag måste säga att de va väldigt tungt och jobba..
Nu på kvällen har de varit idol som gällt och sendan blir de en tidig kväll ikväll, jag ska försöka sova mig frisk!!

Inget nytt på au-pair fronten, och fortfarande inget från Chicago familjen.

//Caroline

090929

Har precis prata med sts och nu ska min telfon nummer fungera! de som var problmet vara att de fanns en extra nolla i båda mina nummer och dom har också fixat så att mitt mobilnummer är mitt "första handsnummer".
Hon vidarebefodrade och mina nummer till den eventuella värdmamman, så nu får vi se om hon ringer ikväll.

Jag har också skrivit till en tjej på facebook som sa att hon kände en familj som behövde en au-pair. Hoppas hon svarar så jag får vet vad de är för en familj. Dom bodde i alla fall inte så långt ifrån New York.

//Caroline  

Te beroende!

Idag är de jättefint höstväder här nere i småland, sol och klarblå himmel. Kan tänka mig att de också är en härlig hög, frisk höst luft ute också. Men jag har inte orkar ta mig ut idag. Eftersom min hals värker något fruknasvärt och mitt huvud bultar de med. Vilket gör att jag bara sitter inne med en te kopp fastklistrad i min hand. Jag har heller inte kunnat sova inatt utan bara legat och vänt och vridit med en massa konstiga drömmar och tankar. Det känns helt enkelt som om jag håller på att bli sjuk vilket inte är bra för imorgon ska jag jobba 10-19 och sen ska jag jobba kortpass torsdag-fredag och ledig helgen, vilket gör att hela helgen är upp planerad, sen drar denna jobb månaden igång. Så jag får helt enkelt inte bli sjuk!

Jag har fortfarande inte hört något från familjen i Chicago vilket är lite mysko... men de kanske är så att dom bara har tid på helgerna, jag vet inte. 
Jag har heller inte fått tag på sts eftersom dom inte svara när jag ringer vilket också är lite konstigt eftersom dom alltid brukar svara. Men jag ska förska någon gång till idag.

Nu sk jag gå ner till tv och sätta mig med ännu en kopp te och försöka bli frisk!
kanske ska försöka ta mig ut en lite runda idag också..
//Caroline  

090928

De blev inget samtal eller mail heller för den delen igår. Jag orkade inte va upp längere än till 12 så sen gick jag och la mig och tänkte att dom kanske skulle maila i så fall. Men dom hade verken försökt ringa eller mailat mig. Så nu vet jag inte om jag ska vänta på att dom hör av sig eller om jag ska höra av mig till dom.
Men jag tror att jag väntar på dom ska höra av sig eftersom jag nog egntligen inte vill åka till den familjen, eftersom deras barn är så "gammla"..

Jag ska även ringa till STS idag eftersom dom inte har svarat på mitt mail som jag skickade förra veckan, om mina telfonnummer.

I övrigt så ska jag försöka fixa vårat bredband här hemma idag eftersom de kronglar och sedan till friskis för att först träna och sedan stå i receptionen ett tag.
Så får vi se om familjen ringer kväll.

//Caroline


090927-uppdatering

Jag har inte hört något från familjen i mail väg eller telfon. Tycker dom borde svara på mitt mail först innnan dom ringer mig om när dom hade tänkt att ringa men vi får vell se eftersom som tydligen hade ringt redan i fredags och mailat först natten till dag...
de känns som om det kommer bli en lååång kväll men vi får vell se 
 

Mail från familj

Nu händer de grejer här!
Idag när jag vaknade så kollade jag min mail som vanlig och idag hade jag fått ett mail från en värdmamma!
Dom hade tydligen försökt ringa mig i fredags kväll.. men inte kunnat nå mig och då också förmodligen på hem numret, som är pappas hem nummer.
I vanliga fall brukar familjerna maila först och bestämma en tid som dom ringer upp au-pairen för att prata. Men tydligen inte denna familjen. 
 
Dom bor i alla fall en lite bit utanför Chicago där även pappan jobbar. Dom värkar väldigt trevliga och så men jag tycker att deras barn är lite väl gammla 9 och 11. Men jag svarade i alla fall på hennes mail och sa att jag jobbade till 8 ikväll men att hon kunde ringa efter de så att vi kunde prata.
I mailet hade dom även bifogat lite bilder och deras personliga brev!
Men jag får vell prata med henne ikväll så får vi se hur de känns efter de.

Gud jag kommer vara jätte nervös när jag cyklar hem från jobbet!

skriver ikväll hur när jag har pratat med henne.
//Caroline  


Godmorgon

Godmorgon, eller de är ju typ förmiddag men jag steg fakitsk upp för bara en halvtimme sedan skönt med sovmorgon!
Snart bär de av till friskis för att gå på ett lunch pass, spinning.
Senare vid fem så ska jag inbefinnna mig på jobbet för att jobba ett kortpass till nio och efter de får vi se vad kvällen bär av.. först var de planerat att vi skulle ut men just nu ser de ut som om de blir en hemmakväll ändå. jaja den som lever får se hur de blir;D

Har inte fått något svar från sts om mailet går, och fortfarande inget samtla från kontoret i New york...från men förhoppningsvis så droppar de ner ett mail från sts under dagen.   

//Caroline

Hösten kommer smygande

Jag tycker mig känna att hösten är här på rikgit nu.. Idag när jag var ute och gick uptäckte jag till och med att löven på tränden har börjat bli gula och vissa till och med lite orang-röda.  
Löven på detta trädet är dock bara lite gulaktiga, förlåt för kvaliten men bilden är tagen med mobilen..

Egentligen är de självklart att hösten har kommit eller är påväg eftersom de snart är oktober till och med, men jag har liksom inte förtsått de. Dels pga att jag inte börjat skolan nu efter sommare och därför märker man inte ens att sommaren är rikgit slut, och dels för att om allt skulle gått enligt mina planer så skulle jag inte varit hemma här i Sverige denna hösten. Utan levt i usa som aupair, men dom planera sket ju sig. Men nu är jag ju i alla fall med att i matchen på att få familj:D och förhoppninsvis så kommer jag iväg detta året.

Idag så har jag ju som sagt varit ute på morgonpromenad, härligt! Om ett tag ska jag en sväng till friskis för att så en stund i receptionen och förmodligen träna efter de också.
Jag har mailat till sts idag eftersom jag har fått två mail om bekräftleser av mina uppgifter från aupair usa och även för att dom inte har ringt mig efter att jag bekräftat mailen som dom sa att dom skulle. Bara för att se så de inte blivt något konstigt och så att mina bekräftelser har blivt rätt.
Nä nu ska jag ner och laga lite mat!

/Caroline


090922

Idag ska jag inte göra något annat än att jobba ett låångt stänings pass med städ alltså 15-01 vilker är lite segt med de ska nog gå bra när jag väl är där;)
Idag är de en sådan dag då de känns som om man bara skulle kunna sitta framför tven och glo, då de är grått, ruggigt och regnar ute eller har i alla fall gjort..

Dom från kontoret i NY ringde inte igår så då ringer dom säkert idag när jag jobbar och inte kan svara..:S jaja vi får vell se vad som händer.

Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa och titta på Sex and the city filmen, jag älskar den och alla serierna också för den delen!:D

//
Caroline 

Draft: Sept. 21, 2009


En vecka

Idag är de en vecka sedan jag blev godkännd av au-pair usa. Och jag har inte hört ett ljud ännu från någon familj men jag antar att de bara att vänta och se hur många veckor eller månader de kommer ta innan jag hittar familjen som jag känner att jag passar in i..
Jag fick dock ett mail idag från kontort i NY, då dom ville att jag skulle bekräfta mitt telfonnummer och min mailadress igen? Dom skrev också att dom skulle ringa upp mig bara för att kontrollera så att nummret var rätt. Vilket gjorde mig lite nervös.. tänk då vad sjukt nervös jag kommer vara när jag ska prata med en eventuell värdfamilj:S 

Idag är de en såndan dag som jag tvivlar på att jag vill,kan och kommer komma iväg till usa. Men jag antar att de bara är min vanliga känslo bergochdalbana som är igång igen och att jag redan imorgon är helt säker på att de verklingen är detta som jag vill göra! Jag har varit så upp och ner med detta väldigt mycke innan men nu denn senaste tiden har jag bara varit på topp och varit helt säker på att det verkligen är detta som är de rätta att göra i mitt liv just nu så de är säkert bara en dal i min bergoch dalbana idag;D

För övrigt så har de varit en ganska så seg dag idag, jag gick upp vid nio som vanligt och åkte till gymmet för att styrketräna lite inann jag hade planerat att jag skulle gå på ett lunch pass. vilket var helt perfekt i träningsväg för mig. Nu efter de har jag bara segat omkring här hemma och lagat mat..
Och nu ikväll ska jag bara fortsätta i samma spår och titta på Svenska hollywood fruar:D

Ha de så bra!
//Caroline

Underbar dag

Utanför fönstret skiner solen och himmlen är helt underbart blå, de är helt enkelt en sådan dag då man borde vara ute tex på en lång härlig promenad. Men jag sitter inne och orkar inte röra mig en centemter.. anledningen till detta är att jag har ett huvud som spränger något helt kollosalt och en kropp som inte orkar.



Gårdagskvällen spendarades hemma hos Jenny och de var mycket trevligt!
Och detta är vell kanske lite anlednigen till att jag mår som jag mår idag..

Eftersom jag sitter inne har jag fördirvit tiden till att läsa alla underbara au-pair bloggar som jag följer.
Jag har kommit att bli helt beroende av dem. Och dom får mig att längta ännu mer till att få åka iväg som
au-pair! När jag läser så blir jag också mer och mer intygad att det är verkligen detta som jag vill göra.
Jag vill åka nu! Jag skulle kunna packa min väska och åka imorgon om jag fick de erbjudandet men jag vet ju att de inte går, utan de är bara att ha tålamod och vänta in familjerna!

Jag är inte riktigt säker på vad som hander ikvälll med de lutar nog åt att vi går ut, så då är de bara på de igen som gäller;)

Ha de så bra
//Caroline
  
  


090918

Jag överlevde träningen igår men jag kan ju säga att de känns i kroppen idag...
När klockan ringde i morse vid åtta var jag helt död men jag kunde ju inte svika Matilda så de var bara att pallra sig upp och släpa sig till gymmet. Och nu är de gjort jag tänker inte träna en enda dag till dennn veckan! Jag är värd att vila i två dagar efter fem dagars träning!
Snart ska jag ta mig ner till stan för att fika med några vänner och sedan hade jag tänkt att jag även skulle ta en sväng i några affärer för lite nya inköp;)
Och senare ikväll så ska jag på en hemma fest hos en kompis. Det ska faktiskt bli riktigt trevligt de var ett tag sedan nu:D

//Caroline


Seeg dag

Idag har de varit en riktigt seg dag, jag var verken på gymmet eller var ute och gick i morse..., vilket gjorde att jag inte rikgit komigång idag över huvudtaget. Så det som jag har ängat dagen åt är tvn och datron- läst en massa au-pair bloggar. Jag gjorde dock en sak och de va att jag släpade mig till affären för att handla lite så jag kunde laga mat. Laga maten sen när jag kom hem gick ju som de gick, allt bara kokade över och gick fel, fast de blev ganska så gott sen i slutändan ändå;)

Om ett tag så ska jag ta mig till Friskis för att gå på aerobicen och sedan på ett spinning pass.. jag kommer dö. Jag fattar inte vad som slog slint i mitt huvud igår när jag fick för mig att vi skulle gå på två pass Matilda och jag?
Vi får vell se om jag gör ett inlägg senare ikväll om jag överlevt min träning..;D

//Caroline


090916

Dagen till ära fyller en av min bättre kompisar 19 år och då också ett år närmare till systemet;)
Så därför säger vi Grattis till Hampus idag!:D

Idag har jag varit en sväg på gymet och sendan på lunch passet för spinning. Jobbigt som tusan men ack så skönt efteråt!
Min chef har också ringt och frågat om jag vill jobba 75% nästa månad, och berättade lite om hur man jobbar om man jobbar 75%. Först tänkte jag bara nej,nej och nej men efter att ha partat med mamma och funderat lite så kom jag fram till att jag nog skulle ta de. Så jag rinde tillbaka och berättade om min planer på att bli au-pair och att jag inte vet hur långtid de tar att få en familj och att jag kan bli tvungen att sluta med knapt en månads uppsägning... Men han gick med på de bara jag höll honnom uppdaterad om de så fort jag tror att jag kommer åka snart. Så nu ska jag jobba 75%nästa månad!? Jag kommer ha en grym ångest för detta nu dom kommande dagarna om jag kännner mig själv rätt. Men jag ska försöka tänka på pengarna;D
Nu ska jag ner och försöka laga någon god lunch och senare är de dags för jobb ikväll.

Inget nytt på au-pair fronten ännu..

//Caroline

090915

Sent igår kväll hittade jag en sida vid namn Au pair guiden! Med en massa intressanta saker som ett forum för au-pairer, tips om en masssa lekar/aktiviteter som man kan göra med barnen, olika quiz för hur man är som au-pair mm.
Det fanns helt enkelt lite allt möjligt som har att göra med au-pair och denna sidan som är jätte intressant vilket ledde till att jag inte gick och la min i tid...
Så om du är är au-pair, vill bli eller bara är lite intresserad av vad au-pair yrket går ut på kolla då in  denna sida!

Nu bär de av till gymmet för att träna min arma muskler tillsammmans med Matilda;)

//Caroline  


GLAD

Öppnade nyss min mail och såg då attt att jag fått detta mail :


Så nu är jag alltså antagen på riktigt! och familjerna i USA kan se min profil:D
SO CALL  ME NOW ALL FAMILIES!

I övrigt så fyller min lillebror 16 år idag och därför har jag varit ute och köpt en present till honnom, ute i sista sekunden som vanligt.. och ikväll så ska vi fira honnom lite.
Vi har också fixa med internetet nu ingen så nu är allt som vanligt:D 

/Caroline


Mail

Idag eller rättare sagt i fredags natt så fick jag ett mail från Au pair usa:D dom skrev då att dom hade fått min handlingar och att jag skulle bekräfta min mail och mina telfon nummer genom att maila tillbaka till dom. 
Så för hoppningsvis får får jag ett mail till av dom i början på denna veckan och då med en bekräftelse att jag är utlagd på sidan så att familjer kan se mig!

Förlåt för att jag inte har skrivit på hela helgen men vi har fortfarande inget internet och jag har inte haft tid att åka iväg för att sitta vid datron..Men vi de ska nog lösa sig med intenetet på måndag tror jag.
I helgen har jag haft en trevligt taco kväll med tjejerna i fredags, i lördags så jobbade jag, och idag städat- datorn och senare ska jag jobba..

Hoppas på ett mail redan imorgon;D
//Caroline 
 

Morgonpromenad

Dagen börjades som vanligt men min dagliga morgonpromenad;D
Bilden är inte tagen idag, utan en tidig augusti morgon i år.
 
Ska alldeles strax iväg och handla mat åt mamma, sånt som man får ställa upp på om man bara jobbar timmar och bor hemma, enligt min mamma. Senare ska vi även till IKEA, där vi ska handla några grejer och någrar av dom är till mig:D och då blir de ju ännu roligare;P

Ha de bra Caroline!


Förlåt

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag har just nu inte tillgång till eget internet utan att jag åker hemmifrån..:( Men de borde ordan upp sig snart, annars kommer i alla fall jag att få panik.
De är egentligen konstigt vad vi, eller i alla fall jag är beroende av datorer och framför allt internet! Tänk vad mycket som bygger på att internet ska funger i dagens samhälle, de är sjuk mycket.

Idag har jag jobbat hela dagen, 11-20. Vilket är de härligaste passet som finns på de där stället eftersom man då hinner med både lunch och kvälls ruschen och man har dessutom lyckats förstöra hela dagen eftersom man inte kan göra något verken innan eller efter.

Jag har fortfarnade inte hört något från sts..

Ha de bra Caroline


Den 6 september

Dagen till ära måste jag säga att jag är lite trött och sliten från igår... blev trots allt en trevlig och mycket händelseik kväll/natt igår som inte slutade förens halv fem imorse i min egen säng efter att ha gått hem tillsamas med Oliver och Hampus. Alltid lika trevligt att gå hem med dom på nätterna eftersom vi alltid har lika sjukta samtalsänmnen:D
Idag så ägnas dagen åt att fix, dona och greja eftersom vi ska flytta och kommer bo i de nya från och med ikväll  troligtvis.

Inget nytt på au pair fronten och jag lär ju inte höra något från usa och sts förens tidigast tisdag-onsdag eftersom de är Labor Day imorgon i usa och därför en extra helgdag:/

//Caroline

Engelska böker

Igår var jag ju som sagt på stan och jag gick även in på biblioteket en sväng. Där jag lånade två stycken engelska böker! Så nu ska här läsas på engelska för att förbättra min engelska till max till när jag väl kommer iväg.

Idag så jobbar jag eftermiddag/kväll så vi får se vad som händer sen men troligtvis blir de en sväng ner på stan;D

//Caroline 

Godmorgon

De saker som jag har gjort när de gäller sts och ansökningar är att jag har gjort en fullständig ansökan för sts som sedan har sickats vidare till usa!
I en fullständig ansökan igår:
- Application på 8 sidor med en masa uppgifter om allt att fylla i.
- 1 Charether reference
- 2st Childcare reference
- Häslokontroll hos en läkare
- Utdrag från polisregistret
- Kopia på slutbetyget
- Kopia på körkortet
- Kopia på passet
- Skriva ett "Dear host family letter"
- Kort på sig själv och med barn

och allt detta har jag alltså gjort!
Det som återstår de bara att vänta på att min ansökan ska bli godkänd:D

Nu bär de av till gymmet för att träna med Matilda och sedan vidare till stan för att fixa lite ärenden.
Ha de så bra!
/caroline


Välkommen till min blogg

Mitt namn är Caroline och jag är en tjej 19 år och i denna bloggen tänker jag skriva om allt som har med au pair att göra, tiden innan, under och efter att jag kommer hem.

Tanken om att åka som au pair har funnits länge eftersom min mamma var iväg som au pair själv och alltid sagt att de är en helt underbar sak att göra. Jag hade fakitskt aldrig trott att jag skulle ta tag i de och verkligen göra de. Men när en av mina lärare frågade om de va någon som var intresserad av att vara au pair, så bara föll alla bitar på plats och jag föll helt för de! De var helt plötsligt helt glasklart att de var de jag skulle göra eftersom jag alltid älskat barn och nu efter gymnasiet var sugen på att göra något helt annat och helts ut och resa och lära mig tusen nya saker.

Denna lärare känne en familj i usa som jag tog kontakt med. Allt gick bra och vi kom fram till att jag skulle komma til dom nu i slutet på augusti. Men efter ett tag började de krongla med visum och sådant så tillslut kom vi fram till att dom skulle leta efter en ny au pair och att jag skulle leta vidare efter en ny värdfamilj.

Så jag gjorde en ansökan till STS om att få åka iväg som au pair till usa och på den vägen är de... 

//Caroline 

P.S jag ska försöka göra något åt min design av bloggen..  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0