Travelplan

Här är ungefär hur vi ska resa, jag vet inte riktigt datumen vi ska va på alla olika ställen..

A:Avon, CT(visas som H, för de är med tre gånger..)
B:Portland, ME
C:Acadia national park, ME
D:Boston, MA
E:Cape cod, MA
F:Avon, CT
G:New Haven, CT
H:Avon, CT
Okej så lilla ringen är som ni ser denver och colorado där vi bor och den andra är där vi beffinder oss nu under semestern:P

nu är de sov time för mig! Ungarna kommer vakna tidigt och väcker mig garanterat!
Godnatt

Feels like i'm back in westchester!

De känns som om jag har spolat tillbaka tiden ett år till sommaren förra året i weschester minus vännerna och familjen där.. Det är precis samma väder här, lika luftfuktigt, kvaft och varmt! Och de är samma affärer som de va där! Och på nätterna så hör man syrsorna konstant! Hade helt glömmt bort att de lät så mycket och verkligen hela tiden..
Vet nu även att vi är i Avon,Connecticut  om man ska vara exakt! Och imorgon beger vi oss vidare till Portland, Main!

Hartford CT

Vi överlevde resan och kom fram i tid trotts A's otroliga tidsopimism och att ungarn var hyper hela resan! Trots detta lyckades jag dessutom somna en timme på flyget med ungara skrikande på en sidan, något som man lärt sig som au-pair somna var som helst hur som helst!
Vi landade i Hartford och sedan åkte vi typ 30 minuter till ungarnas moster och familj där vi är nu och ska stanna till imorgon, vet inte va staden heter men jag får vell försöka ta reda på de:P

Nu ska vi ut och äta lunch!

Vacation

Om några timmar åker vi! Vet inte hur mycket tillgång jag kommer ha till internet så jag vet inte riktigt hur de kommer bli med uppdateringen, men datorn åker i alla fall med och krisar de får jag vell åka till starbucks någon timme och pausa från familjen och utnytja internet:P

Näpp nu ska jag upp och hjälpa min värdfamilj med den sista packningen innan vi åker!

öpnning

Nu öppnar IKEA! De får bli ett besök dit när vi komemr hem från semestern:)

Tro de eller ej

Men jag är nästan färdig packad!! I princip allt som jag kan packa nu är packat. Fattar inte hur de gick till så fort, men de är jätte skönt i alla fall för imorgon jobbar jag hela dagen och sen på kvällen så vill jag ut och träffa folk eftersom jag kommer va med familjen sen i nästan tre veckor! Så nu behöver jag inte orora mig över att jag behöver packa imorgon natt!

Nu sleeptime!
Godnatt

Huvudvärk

imorse när jag vaknade va jag helt stel i nacken och axlarna men tänkte att jag säkert bra hade sovit lite konstigt eller något. Men efter bara någon timma gick de över i riktig spräng huvudvärk också, och nu är jag även helt snurrig! Jag får inte bli sjuk nu!! Hoppas bra att de är att de är kvaft ute eller något. Har hällt i mig en massa vatten i alla fall och nu ska jag lägga mig och vila en lite stund med min bok innan jag börjar jobba.

godmorgon

Idag är jag ledig på förmiddagen så jag har lite saker jag ska försöka fixa till när vi åker.
- Köpa necessär
- Köpa tänkräm
- Åka till banken
- BÖRJA PACKA! Helst bli nästna klar, för imorgon kommer jag inte ha tid om jag inte gör de på natten..
- Tvätta klart, så jag har något att packa;)

Hörs senare!

varför sover jag inte??

Varför är det alltid så här på kvällarna!? runt 8 tiden är jag alltid jättetrött och vill bara gå och lägga mig men sen senare på kvällen finns de inte en tanke på att jag borde sova, förens det är försent! När jag sen väl släcker lampan så vet jag att jag för de mestadels inte kommer somna på ett tag ändå. Så där ligger jag med mitt regn i öronen ett bra tag innan jag äntligen somnar in alldeles för sent!


Sena kvällarna är också den ända tiden på dagen då jag verkligen kan va effektiv, de är tex alltid då jag får för mig att städa mitt rum, rensa papper/i gardroben, göra en massa saker på to do listan eller tvätta som jag gör just nu! Jag menar vilket dumhuvud tvättar vid midnatt? Jo jag!


Näpp nu ska jag lägga mig och läsa min bok och vänta på att tvätten blir klar!
Godnatt Usa/Godmorgon Sverige

norge

Allt som hände i Norge under fredagen är helt sjukt läskigt och sorligt!! Även om jag sitter på andra sidan atlanten så har jag följt nyterna hela tiden på nätet.

Har tittat på denna filmen nu flera gånger och jag får gåshud över hela kroppen!
Klicka på bilden så kommer du till filmen från aftonbladet.se

11 veckor...

Om 11 veckor är jag klar som au-pair!!!! Kan ni fatta de!? Helt sjukt, jag kan då i alla fall inte få in de i min hjärna! De är både läskigt och skönt och en massa annat på samma gång. För samtidigt som man börjar känna sig klar som au-pair/att ta hand om någon annans ungar och bo i någon annans hus. Så är detta "tryggheten" och hemmet som man har nu som man snart ska lämna för att åka hem till sverige, som är de "riktiga" hemmet.. men som man inte har varit i på nästan 2 år!
Näpp nu ska jag bra njuta och ta in allt av vad usa har att erbjuda av tiden som är kvar!! Och hoppas att de inte går allt för fort!

Friends whit benefits

Ikväll var vi på bio! Vi såg Friends Whit Benefits, sjuuuuuk bra!
Ni som har hängt med på min blogg sedan jag bodde i NY kommer kanske ihåg att vi engång(för nästan exakt ett år sedan) såg dom spela in delar av en film på Grand Central mitt i natten, när vi skulle ut och festa på manhattan? Vi visste inte att de skulle spela in då och "sprang bara rakt på de" liksom, vi stannde ett litet tag och kollade och tog lite kort innan vi tröttande och gick vidare till utestället. Den filmen vi såg spelas in då va alltså den vi såg ikväll! Så de va kul att få se scenen som man själv sett seplats in i filmen! Filmen va också jätte bra!! Och bjöd på både skratt och gråt! En riktig chickflick med andra ord!
Nu måste jag sova!! Sov ett antal timmar för lite natten till idag.
Godnatt

Gästbloggaren ELLEN CLARBERG!


HejHej! Ellen Bellen Clarberg här.

Det är jag som Caroline gillar mest här i Colorado (hoppas jag;)). Ikväll blir det lite party här i storstaden och jag är på besök från lillhålan Golden (25 min west ut). Uteställerna här är sådär om jag ska vara ärlig, är som Oleó i Växjö. Det negativa med uteställerna här är att det är typ nakna tjejer som dansar uppe podion och när alla andra tjejer får dansa är när dom har paus, jag bruka dansa där för man kan ju alltid hoppas på framtida jobb (skämt) men Caroline vill aldrig följa med upp men ikväll är ska det hända, lova att uppdatera på min blogg om det händer (HÄR).
Nu ska jag göra mig iordning det sista och Linnea kom precis så nu äre barty!
Jag lovar att hålla Caroline i gott skick (vem tar hand om vem;))
P&K Ellen (esfc.blogg.se)

Utgång

Ikväll ska vi ut:):)

Man slutar aldrig förvånas

Philadelphia has a new law! Philadelphia police will start giving people a fine of $120 for walking and texting on your cell phone at the same time...

Denna lagen trädde in någon gång förra veckan tror jag, helt sjukt!

...

Jag lämande nyss datorn och gick upp för att göra frukost när jag kom ner igen så var datorn den helt stendöd!! Försökte stara om den två gånger men den bara dog direckt efter att den startat och sen tredje gången så helt plötsligt så bara gick den igång som vanligt men dom två gångerna därinnan gjorde mig lite rädd! Kan fan inte åka iväg med familjen så länge utan att ha med mig en dator då kommer jag få panik...

Flygresa hem

Idag har jag fått mail med en biofogad ansökan om flyg hem! Så fort jag vet ska jag skicka in den ansökan med mina tre önskemål om datum om när jag vill flyga hem. Förra gången jag fick detta mailet ignorerade jag de helt eftersom jag viste att jag skulle förlänga men denna gången så måste jag fylla i de och fundera ut när jag vill resa hem och vad jag ska göra innan jag åker hem efter att jag har slutat den 10 ocktber.


official day of junk food

Americanarna hittar då på något för allt! Idag när jag körde ut mot golden och Ellen på morgonkvisten så lyssnade jag på ett morgonprogram på radion, och då säger dom att idag är de den officella dagen för skräpmat!! Att man ens kommer på att man ska ha en dag för de?! Folk ringde då in och skulle berätta sina bästa combos av två eller fler junkfoods tillsammans! Folk ringde in om en massa sjuka saker och jag har numera lärt mig att man kan kombinera peanutbutter till precis allt till och med chips och att de tydligen ska va gott att dippa rice crispies chocklet(rispuffs bar) i keso!

Om en vecka...

Om en vecka, den 28, så åker jag till östkusten med värdfamiljen, eller min värdpappa ska inte med så de är jag A och barnen som ska stå ut med varandra i 2 och en halvvecka. Tror vi flyger in till New Haven och sen kör vi upp till Main någonstans och hälsar på någon som dom känner i några dagar. Efter de blir de Acadia national park för någon dag och sedan till A's föräldrar på Cape Code för att stanna där en vecka. Sen blir de tillbaka till New haven för att träffa deras släcktingar och gå på bröllop innan vi ska åka hem hit igen den 16. Tycker faktiskt att de ska bli lite kul i alla fall att komma iväg och göra lite annat:) och när vi är hos A's föräldar så ska vi va lite på beachen också, ska bli sååå skönt:P

IKEA

Om exakt en vecka så öppnar IKEA! De ligger ca 20 minuter från mig, så de kommer nog bli minst en tur dit innan jag åker hem:) frågan är dock om jag hinner dit innan vi åker på semester dagen efter att de öppnat?

Varmt

Sjuk varmt har de varit ute dom senaste dagarna idag mitt på dagen så va de 40 grader, nästan för varmt för att göra någonting ute.. Jag har jobbat förmiddagen nu, tagit ungara till playdate, poolen och lunch ute. Nu är jag på rast till 7.30 då jag börjar igen och jobbar 2 timmar-ska få dom i säng.
Vet inte vad jag ska hitta på nu på min rast, kanske en sväng till gymmet?

skor...

Här är två par av mina nyaste skor som jag har köpt på mig den senaste veckorna...
Och ja mamma jag har köp stopp för ett tag fram över nu när de gäller all shopping! Eller jag ska i alla fall försöka att inte köpa sånt som inte är jätte viktigt eller jag verkligen,verkligen vill ha:P

Titta på denna!!

Alla borde titta på denna filmen!! Riktigt skrämande vad vi har gjort med jorden under de senaste 1000åren... 

HOME på youtube(klicka på home)

Så va helgen över

Nu ligger jag i min säng i källaren och njuter av att det är de ända svala stället just nu i huset! Idag har de varit helt sjukt varmt här i Denver!! Jag höll på att smälta bort helt och hållet...
Igår va de ju heldag med tjejerna:) Boulder va en liten mysig stad där vi strosade runt och kollad lite, de va en markand som pågick också innan vi drog hem till ellen igen för att åka och handlan förnödenheter inför kvällen!
Vi lagade kyckling gratang från mammas recept och drack vin och pladrade en massa skit innan vi kom på att vi måste sminka oss och göra oss i ordning innan de blev för sent. Sedan bar de av mot barerna, så mycket folk va de inte ute men kul hade vi! Vet inte om de berode på alkoholhalten i blodet eller på de bra sällskapet! vi kom inte i säng förens seeent och de dröjde bara någon timma innan en viss fröken ellen kom och väckte mig och linnea för att hon tyckte att hon hade något viktigt att bertätta och efter de sov jag inte mycket mer så man kan ju lugnt sänga att man varit trött idag! Under dagen idag blev de IHOP till brunch och sedan parkhäng. Innan jag var tvungen att åka hem och jobba lite här hemma på kvälls kvisten, skulle få ungarna i säng men de gick inte så bra fick inte en ända av dom att sova!

Dagens inköp

Var på Cherry Creek idag innan jag började jobba tillsammans med Ellen. Fick med mig dessa två hem:)

Weekendplans

Japp då va de helg! Imorgon är jag ledig och då ska vi dra på en dags tur till Boulder och kika runt lite:) På kvällen blir de middag hemma hos Ellen och lokal utgång på någon av barerna i Golden! Söndag morgon frukost på ihop om vi orkar ta oss upp i vettig tid och sedan på eftermiddagen/kvällen blir de lite jobb för min del.
Där har ni hela helgens plan! Får se om jagf kan updatera er med lite blider och annat under tiden:P

Tornadovarning

Tornadovarning ingen!!!! Denna gången är vädret helt galet!! Det åskar, regnar, haglar och blåser som fan!! K och jag är hemma själva lite läskigt måste jag erkänna..

Vill inte!

Jag okrar inte jobba idag!!!!!!!!!!!!!!!!! Har ingen lust alls att gå upp och ta hand om ungarna vill ju bara ligga kvar här i sängen ett tag till eller gå ut och gå eller gör vad som helst som inte är att jobba!
Men imorgon är de fredag och då är jag förhoppninsvis ledig på kvällen och sen är jag ledig lördag:)

Tornadovarning

Idag har vi haft tornadovarning två gånger nu:s Både läskigt och lite spännade också..
När den första vaninger kom idag på förmiddagen så satt jag i bilen påväg hem med ev och k från hennes träning, och de va en massa konstiga måln ute som jag lätt fick till at de va början till en tornado. Vet inte om de va de eller om de bara va jag som blev paranoid

Bilderna är tagna med min ipod när jag körde så ni får förståelse med att dom inte är dom bästa...Men ser ni de är till vänster som är långt och typ cirkelformat? De såg mycket mer verkligt ut i verkligheten än vad de gör på bild dock..

Tankar...

Det börjar kännas att man har varit borta från Sverige länge nu! De är nu ett och ett halvt år sedan jag stod på Svensk mark! De är också typ ett år sedan jag träffade någon i min familj!!!! Pappa va ju i och för sig i NY i augusti så de är bara 11 månader men ändå typ ett år... På något konstigt sätt så känns de inte som om de va så längesedan även om de på ett annat sätt känns som om de va evigheter sedan!! Och jag måste medge att jag saknar dom ganska så mycket och alla andra i Sverige även om jag har förnekat de länge. Men nu så här på kvällskvisten när jag har druckit två glasvin och pratat en massa om de med A så insåg jag att jag faktiskt saknar min familj, släckt och vänner!!

 

Det är också lite skrämmande att man ska komma hem efter att ha varit borta så länge.. De är så många vänner som man hade när man åkte som man inte har hört ett ord från sedan man åkte eller bara hört från någon enstaka gång! Kommer dom vännerna komma tillbaka till en när man kommer hem? Men är dom vännerna då riktiga vänner? Eftersom dom inte brytt sig så pass mycket att orka höra av sig och höra hur de är med en på nästan två år..

 

Men de jag skulle komma till va är att jag faktiskt längtar lite tills jag kommer hem och får träffa alla igen och se allt som hänt för man förstår ju att de inte har stått still i lilla Växjö även om man trodde de när man åkte iväg.



Blixtar och dunder!!!!

Fy fan vad de åskar här nu!!!!! hela himmlen lyser upp samtidigt som man hör värdens knall!! Regnet bara heller ner också, helt galet är de! Jag har aldrig i mitt liv hört eller sett sån här åska innan!! hoppas de går över snart för lite läskigt är de måste jag medge...även om jag alltid sagt att jag gillar åskna lite för de är så mysigt när man är inne.
Och de läskigaste är att efter varje åskstorm så hör man en massa syrener och man vet att åskan har slagit ner och någon förmodligen skadats:S

American/filipino wedding

Jag ska gå på amerikanst/filipino bröllop i sommar! När vi åker till östkusten så ska vi passa på att gå på ett bröllop, de är min värdpappas "något" som ska gifta sig och jag ska få följa med:) visst jag kommer säkert få ta han om ungarna en massa men ändå lite kul att gå på bröllop bra så där!

P.s de blev en jätte lång tur på crossen! Satte på mamma mia och kolla på de sammtidigt och kunde inte sluta kolla så de slutade med att jag stod där 1.5h! Setten bara dröp om mig med skönt va de!

Träningsvärk

Guuuud jag har ont varje muskel i hela kroppen tror jag..Igår va jag på body pump och de va typ nästan en månda sedan jag var på de så de va sjukt jobbigt att mina muskeler darrade sig igenom hela passet!! Men skönt va de efteråt! Och de är dags att verkligen komma igång på riktigt nu igen, om jag ska klara av mitt mål!! Därför ta vi en sväng på crossen om två mintuer när jag är klar med min frukost;P

4th of july

4th of july i åtta bilder:)

Klippning

Förra helgen blev de en väldigt inpulsiv klippning här hemma i huset! Eftersom Mia kom och häslade på en liten stund innan hon skulle åka hem så passade hon också på att klippa oss(hon är utbildad firsör). Först upp va jag sedan ellen och sist med inte minst fick linnea sig en lite klippning också!
Så nu blev min firsyr kortare igen, de är precis ovanför axlarna när de lockar sig! As skönt när de är så varmt ute:)

Bergsbestigning

Idag har vi bestigit ett "berg":) uppstigning kl 6 för att åka och hämta upp linnea och vidare till Golden och ellen för att åka en bit till! Efter typ 5 miniuter av vandring med konstant stigning så trodde vi att vi skulle dö och aldrig klara de... men sen va de inte så farligt ändå:P Efteråt så åkte vi ner till golden och tog oss ett dopp i floden med iskallt vatten från bergen.
Nu blir de mills, yard house och bio!

Crazy thunder!!

De har åskat som satan nu i nästan två timmar!! Med de menar jag blixt och knall precis efter varandra, helt sjukt!!
De verkar inte bli bättre verken ikväll eller imorgon heller.... Och dom varna för översvämmningar!

Hello hello

onsdag redan.. jag har inte lyckats få in några av bilderna från helgen i min dator men jag ska försöka göra de ikväll och då kommer de en uppdatering på helgen, jag lovar!
Igår kväll och typ under hela dagen var jag så trött att jag höll på att avlida och somna när jag jobbade flera gånger!! Och ändå så tvingade Linnea med mig till gymmet så fort jag hade slutat! När jag sen kom hem så däckade jag ganska så fort så strax efter tio sov jag med datorn farför mig:P

Happy 4th of july!

Idag är de usa independens day!! Det firar vi med röda naglar och usa tröjor:) I eftermiddag blir de bbq i parken med en massa roliga människor och fyvereri!

Snyggaste skorna ever


första Juli!

De är redan den första juli!! Var tog all tid vägen????! Nu har jag varit här i Denver i nästan 6 månader, och de känns som om jag nyss kom hit! Om dryga 3 veckor så åker jag iväg med min värdfamilj för att hälsa på deras släckt och vänner på östkusten. När vi kommer hem så är de bara 4 dagar tills mamma kommer hit och då är de 2 dagar tills vi åker till ranchen för att rida i bergen!! Sen när mamma har åkt hem så är de bara en 1 månad tills jag är klar som au-pair!! Helt sjukt... känner hur paniken börja smyga sig på...

Morgonpromenad

Precis hem kommen från en morgonpromenad med dessta två liven...
haha dom är inte vana vid att gå ut på 1timmes promenader så här på morgon kivsten! Så nu ska dom nog hålla sig lugna tills jag ska lämna dom på kenlen för helgen i eftermiddag:)

127 hours

Har precis tittat klart på 127 hours! Sjuk film, som ändå får en att tänka till lite...killen som filmen handlar kommer ju också här ifrån krokarna! Och ja ellen lite äckligt va de när han skar av sina närver i armen men så farligt va de inte. Åskan ute är till och med lite läskigare! De har åskat i över en timme nu och varje gång det mullrar och blixtrar så skallrar alla fönster i huset!!!
Förövrigt idag så jag också åstakommit:
-Promenad med hundarna gånger två, 30min och 45 min
-en sväng till home deopot för att köpa lite saker till A
- bookis för att köpa en bok till C's kompis i födelsedags present
-skypat med Ängla i 1.5h
-åkt till golden och hängt med Ellen
-lagat mig själv middag;)

RSS 2.0