Jobb nästa

Strax ska jag börja jobba! Ska åka till Whole foods först tror jag för att köpa lite mat så jag kan laga mat ikväll. För idag har jag lovat A att jag ska göra köttbullar, potatismos och brunsås! Grannarna ska också komma över så jag känner att jag har lite press på mig att de ska bli bra, men de ska nog gå... Lite kul är de i alla fall:)
För övrigt så har jag jätte ont i halsen idag!! Och har frusit som bara den under natten och då hade jag ändå långa pjamas byxor och långarmadtröja på mig. Hoppas inte att jag håller på att bli sjuk, känns som om jag var de nyss ju!

dags att komma ur myskläderna och hopp i lite vanliga kläder så jag kan dra till affären!
Hörs senare:) btw så la jag nyss upp lite bilder från hockeyn!

Semester med mamma del 2

Bättre sent än aldrig! (håller redan på med del 3, så hoppas att jag kan få upp den ikväll)

En tur upp i bergen

Independens pass 12 095 elevation
Lyckades få mamma att göra ett hopp kort:P
Aspen
Gleenwoodsprings
Världens största hotsprings pool, vi badade i den en kväll:)
Maroonbells, 10 000 feet over the sea
Vi haikade vid "the maroonbells"  en dag. De är några berg som är dom mest fotograferade bergen i rocky mountins.
observera pappers skylten. Står att de hade varit en björn olyka där helgen innan vi var där. Alltså några björnar som hade atakerat några som campade i orådet...

Pandora

Köpte två nya berlocker till mitt Pandora armband idag:) Gick dit för att jag skulle köpa en ny länk och också få mitt armband rengjort. Men när jag väl skulle välja så kunde jag verkligen inte bestämma mig och villa ha båda två lika mycket! Så de fick bli två! En glaspärla med rött och orange i och en silver med en liten högklackad sko som hängde i!
Så nu har jag två nya berlocker och ett skinande rent armband:)

NHL

Igår va de ju hockey, min första NHL match:) Dom förlorade,fick ganska så mycket sryk 7-0, men de va i alla fall kul ändå! Skulle jag inte åkt hem snart så skulle de säkert ha blivit en match till under vintern!
Försökte få upp lite bilder med blogg.se vill inte så försöker lite senare..
Hittade ett svenskt fan...
Periodpaus underhållning, hela havetstormar
Nästa helg så har dom en semoni för Peter Forsberg, eftersom han spelade här. Så dom ska hänga upp hans tröja i taket. De finns också två andra svenskar i laget just nu. En av dom spelade denna matchen, Lindeskog heter han i efternamn och han är 92!!! Sjuk!

Go Avalanche

Nu drar jag på hockey!!

minnen

Jag börajde med att gå ingenom min "sovenirbox/scrapbookingbox". Jag har sammlat saker från en massa saker under hela tiden sen jag åkte hemmifrån så ni kan ju tänka er att de finns en hel del minnen i denna lilla låda! Man innser verkligen hur mycket man har varit med om och hur många bra minnen man kommer ta med sig hem och hur tacksamm man är att man verkligen åkte iväg!!
Jag hittade bland annat denna
Min flygbiljett från Landvetter till Newark, New york!!!
Hittade också ett en lapp som jag skrev till mamma när jag hade pratat med värdfamiljen i Philadelphia första gången!!

Godmorgon

Sitter här med en kaffe och min frukostmacka:) Idag tog jag sovmorgon och sov till 9.30, de va faktiskt ganska så länge sedan jag sov så länge. För även om jag inte jobbar på förmiddagarna så försöker jag gå upp och göra lite saker så de inte känns som om jag sover bort dagen:P
Idag är jag också ledig, va ju ledig igår också:P Och idag står de på schmat att börja rensa och städa mitt rum!! Kanske även blir en liten sväng till mallet för att köpa lite saker som står på min "to buy" lista. Och tillsist så ikväll ska Ellen och jag på hockey!:)

Nu kallar srädningen!

Taylor Swift

Kom precis hem från Taylor Swifts konsert:P A hade köpt 4 biljetter så att C skulle få ta med dig två kompisar om hon ville men de slutade med att hon bara ville ha med sig en kompis så då frågade dom mig om jag ville följa med. Så jag tänkte varför inte de kan ju va kul, och visst de va tyo jag och alla små tjejer och deras mammor där. Fast de fanns några undantag, typ precis bakom oss va de 5 killar i typ 16 års åldern!!! Och dom stod till och med upp och sjön iböland!! hihi.. Men de va i alla fall kul, Talyor gjorde en bra show:) A och jag stod och dansade och fjantade oss som bara denn och C tyckte vi va jätte pinsamma.. men, men tror inte tyckte de va så farligt egenligen och hennes kompis tyckte också de va kul, så de va typ 3 mot 1 :P

2 veckor

Om 2 veckor så jobbar jag min sista jag min sista dag som au-pair!! Känns jätte konstigt jag har ju ändå varit de ett bra tag nu. Och sen kommer ju de jobbiga att säga hejdå till barnen och familjen. Men de behöver jag tack och lov inte göra förens den 25 men ändå de är snart de också.
Pratade med Ev om de idag och försökte förklara för honom att jag skulle åka iväg snart, men de går liksom inte att få in i hanns lilla 3 åriga hjärna. Jag sa att jag skulle åka till "the candy lady" (som är mamma,hon hade godis med sig när hon kom hit så därför är hon för evigt "the candy lady") och att jag inte skulle komma tillbaka till dom på ett bra tag innan jag kom och hälsade på. Men de gick inte in alls för typ 2 sekunder senare så pratade han om julen och att han skulle be Santa att köpa ett racecar track till mig. SÖTUNGE! Usch de är så jobbigt när dom inte förstår! Em och C kan man ju ändå prata med om de och dom förstår att man kommer lämna dom snart och inte kommer komma tillbaka på länge.. USCH.. de kommer bli jobbigt denna gången också. Kan nästan lipa över de nu.

Men känner ändå att jag är klar med detta nu så de ska bli skönt att få avsluta de också, och komma hem till Sverige! Längtar faktiskt lite på riktigt nu, har inte riktgit gjort de innan..

Godnatt

Klockan är halv 1 och jag är inte alls trött konstigt nog men jag ska gå och lägga mig ändå och försöka sova så jag kan komma upp imorgon och gå up på en morgon promenad eller kanske en sväng till gymmet innan jag börjar jobba vid 11 och ska jobba ett månster pass ända till 9 på kvällen så jag har 10 timmars jobb imorgon lååång dag. längesedan så de är vell på tiden.
Idag har jag jobbat eftermiddag och vi har städat och fixat i ungarnas gardrober så allt är tip topp tills de att jag åker! Imorgon kommer de också en massa gäster hit, em´s klass ska ha träff och middag här, men de ska tydligen bara va föräldararna så jag ska hålla ungarna borta så mycket jag kan kan av kvällen. Jag har börjat tröttna på alla fester som vi har hela tiden..i fredags var ju em´s fotbollslag här och helgen innan va de också någos lag eller klass eller något som hade fest här!! Fattar inte hur A och L pallar med de...

Nop nu ska jag sova!

P.s Om exakt en månad sitter jag i luften just nu på väg hem till Sverige!

Pappa denna är till dig..

Såg denna skylten här om dagen i en affär, blev nästan lite sugen på att köpa den till dig pappa men mina väskor och min packning tillät inte de..

"You don´t stop skiing because you grow old. You grow old because you stop skiing."

helgerna

Har kommt på hur mycket jag suger på att blogg under helgerna.. men de är också då jag är försöker hitta på saker hela tiden så fort jag inte jobbar, eftersom alla andra är lediga.  Denna helgen är en sån helg då jag jobbar men helst också skulle vilja ut och göra en massa annat så därför prioriterar jag de framfrör. Men jag lovar att jag ska försöka bättra mig!

...

Blev bara 1h och 15 minuters jobb för mig idag! Tror att de är en kombination av att ungarna går i skolan och att A vill försöka "vänja" sig av med att ha en au-pair som är annledningen till att jag inte jobbar så mycket. Eftersom hon säger att hon inte ska ha någon alls efter att jag har åkt.. Vi får vell se hur de går, hoppas så klart att de går bra för de är ju de hon vill. Men jag tror att de är svårt när man alltid har haft någon som bott och jobbat med dom i över 10 år sedan K, mitt äldsta hostkid, var bäbis!

Efter jobbet fixade jag lite och åt middag innan jag träffade Amanda på starbucks:) Sedan dess har jag otroligt nog stått på crossen i 1timme, fick ett träningsryck! Måste till gymmet imorgon också!! Nu får de va nog måste komma igång med min träning. Annars kommer jag få ryck på mig själ!

Har vi gått för långt med googlandet?

I dagens sammhälle googlar vi allt vi inte vet.. visst de är jättebra men de kanske har gått lite för långt när de gått så här långt?

Tatuering

Jag är så sjuk sugen på att tatuera mig!!! Men har jag väntat så här länge på att göra de efter att jag är klar som au-pair så kan jag vänta några veckor till.. Men sen får de bli, så jag får de gjort innan jag kommer hem till Sverige. De är ju mycket billigare här så man måste ju liksom passa på!
Men vill göra de nu,nu,nu,nu, nu!!!

På promenad i Golden

Igår var jag ledig så jag körde bort till golden på morgonen och tog en promenad med Ellen för att sedan göra fukost tillsammans:)

Höst

Nu är de verkligen höst här i Denver! Riktigt kalla nätter och morgonar, men sen på dagarna är de fortfarnde ganska så varmt så de är skönt att sitta ute i solen:) Inga träd som har ändra färg ännu iaf, längtar lite tills dess älskar när alla träden är så fina i massa olika färger... är dock lite ororlig att jag kommer missa de här och sen komma till värsta dunder kylan i Sverige.. Hoppas inte för då kommer jag frysa ihjäl när jag kommer hem!
Insåg just att jag bara har lit mer än 2 veckor kvar sen är jag arbetslös!!! HUR SJUKT ÄR INTE DE!?

Så här roliga blir man om man dricker ellens specialare


Lill lördag....

De är ju trotts allt lill lördags så miss Ellen slängde precis ihopp en mumsig fläderdrink! Har aldrig druckit den innan men detta är helt klart nästa utgång!:)

Emmas födelsedag

Okej de är fortfarde Emmas födelsedag här i usa! Så jag säger grattis på 22 års dagen Emma!! Hoppas du hade en jätte bra fördelsedag:)

Nästan exakt ett år sedan på Manhattan:)
Miss you soooooo much Emma! <3

btw

Det är riktig höst i luften idag! Kylig, väldigt hög, frisk luft ute och sol. Skulle jag mått bättre skulle jag velat ta en promenad...
Och en annan sak så i söndags så köpte jag mina vita convers. Så nu ska jag inte köpa några fler skor i USA(innan jag åker hem i alla fall) Känns lite konstigt, men så får de va för de va så jag sa och jag vill kunna komma hem med alla mina skor så då får jag hålla vad jag lovat

:S

Usch jag mår inte alls bra, mår jätte konstigt! Igår kväll mådde jag jätte bra fram till typ 10 någongång då jag helt plötsligt blev jätte illamående och var typ tvungen att spy direckt.. precis efter mådde jag bra igen men sen kom frossan, huvudvärken och magonten. Så inatt låg jag vaken länge och kunde inte sova.
Men när jag väl vaknde imorse så mådde jag över förväntan och gick upp och jobbade. Jag vågade inte riktigt äta men jag ville liksom testa ändå så jag åt lite och mådde genast sämre.. men sedan bättre..
Nu är jag ledig fram till 4 då jag börjar jobba igen. Och åt nyss lite pasta vilket jag inte skulle gjort för nu känns de som om maten är ända upp i halsen på mig, precis som om jag inte kan svälja de riktigt..

Ska försöka ta en nap nu så jag mår lite bättre och kan jobba i eftermiddag..

Semester med mamma del 1

Laramie River Ranch
(försöka att ingorera datumen, dom stämmer inte alls....)

I'll miss this views when i leave Denver!


Road Closed

Är sååå trött på dessa skylltar de finns över allt runt om kring vårat block/gata!! De håller på att fixa vägarn på alla håll som man normalt sätt tar sig ut till de större vägarna och ut från bostads området. Så varje gång man ska någonstans eller när man ska hem så får man åka som i en laburint för att komma dit man vill, och dom flyttar ju runt hela tiden så när man lärt sig ett sätt så har de bytt så man inte kan åka där längre!
(Detta va igår kväll så de hade slutat jobba men normalt sätt står dom mitt i gatorna med koner så man inte kan komma förbi)

morgonpromenad

Ska gå ut på en morgon promenad i den kalla höst luften! Termometern säger att de är 7 grader ute, men de är sol och klarblå himmel! Saknat solen vi har haft typ två dagar med mulet och lite regning väder. Så de ska bli skönt att gå ut och suga åt sig alla solstrålar man bara kan:P

Bagel & caffe latte

Idag ska jag faktiskt jobba lite vettiga tider så jag börjar 11 och jobbar till 21 kväll. Just nu sitter jag på Einstein bros bagels och dricker min caffe latte och äter en god fulllkorns bagel med en massa frön på med creem cheese, jätte bra sätt att starta dagen på:) Jag har också börjat jobba lite på mitt CV som jag helt la ner för några veckor sedan. Men igår fick jag en ny bost av enerig att jobba med de av mamma, när hon sa att de kanske fanns en öppning så jag kunde få jobba i någon skidort ändå:P Hon hade en kontatkt:) hoppas bara detta klaffar nu!

Nu ska jag jobba mer på mitt CV så de är perfekt!

Hörs senare!

jobb om 20 minuter..

Känns som om jag inte jobbar något alls längre! Idag skulle jag börjat 3 och jobbat till 9.30 men precis innan 3 smsade A och sa att hon inte behöver mig förens vid 4.30.. Och hela förra veckan började jag inte innan 1 någon dag!
Jag klagar inte, men de känns lite ovant eller typ konstigt att inte behöva jobba. För innan sommaren och i början på sommaren så jobbade jag verkligen exakt 45 timmar per vecka hela tiden!!

Idag har jag inte kommit jätte långt utanför huset, men jag har gjort lite andra saker. Skypa med Sverige x2, tvättat och vikt tvätt, fått in alla biderna i min mac(snart i alla fall), försökt få ordning på rese grejerna, varit en kort sväng till postkontoret m.m

Nu ska jag gå upp och se om någon är hemma så jag kan ta hand om de är små viljuren några timmar:P

Erik 18

Idag fyller min lilla lillebror 18år!! Helt sjuk om han fyller 18 då måste ju jag börja bli gammal eller? för detta betyder då att de är trotts allt tre årsedan jag fyllde "myndig"..


Hoppas han får en bra födelsedag i alla fall!
Kanske ska få säga grattis på skype lite senare idag

flyg & tåg

Pengarna bara rinner iväg!
Nu är både tåget till Santa Barbra och flyget hem till Denver bokat! Tåget går måndag den 17okt på morgonen så jag är där runt noon:) Och flyget hem till Denver är bokat på lördagen den 22okt landar inte förens 6.22 lite senare än vad jag hade tänkt från börjaran men de fanns inte så många flyg om jag inte ville betala typ 400 dollar.. vilket inte känns så lockande! Men jag har i alla fall största delen av lördags kvällen, söndagen och måndagen kvar innan jag flyger till Sveadala;)

Bokat!

Såååå då va de bokat! Vi ska bo på Banana bonungalows i west hollywood som vi har fått rekomenderat är av Amanda:) Skönt att ha de gjort!
Nu är de bara tåg till för mig till Santa Barbra och flyg hem till Denver där ifrån som är kvar! Känner att jag måste rappa på lite med de i alla fall flyget.. men de löser sig nog!
Guud ska bli så kul bara en månad kvar sen blir de LA resa med Ellen och sen träffa Sandra i Santa Barbra efter typ 1,5 så "seperation"!! LÄNGTAR!!

Nu blir lite jobb för min del!

Goodmorning

Måndag morgon och en ny vecka framför mig! Känner mig inte precis så pepp på de just nu.. ligger i sängen och vaknde för typ 5 mimuter sen eller jag tvingade mig själv att vakna även om jag inte ville för jag är helt slut!! Fattar inte vad de har varit med mig de senaste dagarna! Jag har ont i halsen, litelätt huvudvärk kontstant, trött/matt och mår allämnt lustigt.
Hoppas de går över snart i alla fall för jag har har ingen lust att vara  sjuk!

Nu ska jag dra mig upp från mitt varma täcke och göra mig i ordning och åka till Starbucks för att boka hotell till LA resan med Ellen!

p.s i lördags hade jag exakt en månad kvar som au-pair!!

9/11

Idag är de 10 år sedan den hämska terorr acken mot world trade center på Manhattan. Över hela usa hedrar man därför idag offren i form av olika cermonier eller likande. Här i Denver har dom lite olika saker som händer i City park med artister som kommer och uppträder och sånt.
I New York har man självklart många olika cermonier,
Där world trade center en gång låg har man nu två pooler som heter "memorial pools" ett för varje "torn" runt om kring polerna står alla namnen på dom som avled vid atacken in ristat i sten. Annhöriga lägger idag flaggor och böner vid sina anhörigas namn.
Man har också byggt upp "World Trade Center Memorial Plaza"
Vid Battery park har man satt upp en americansk flagga för varje parson som avled
Vid bryant park har man satt upp tomma stolar, en för varje person, stolarna är riktade i riktingen där world trade center en gång låg

sant?

Igår när jag körde hem från Golden så lyssnade jag på radion som vanligt.. Men denna gången hörde jag något helt sjuk, om de nu är sant. De ska tydligen finnas en kvinna som har stämmt sin make för att han inte presterade tillräckligt bra i sovrummet!! På något konstigs sätt så hade hon dessutom lyckats med stämmningen på 1000 dollar!! De är fan (förlåt för svordommen) helt sjukt om de är sant! Amerikanarna är helt otroliga....

last night

Igår kväll brev de en väldigt spontan utgång som va jättekul. De va ju såå sjukt längesedan jag gick ut innan de!! De började med att Ellen, jag och Tess bara skulle ut och äta och bara ta en drink. Men när vi hade ätit klart så satt vi där och ingen av oss ville gå hem utan vi ville göra något mer så vad gjorde vi då? Jo vi gick till den lokala baren i Golden eftersom vi redan befann oss i Golden. Väl där upptäckte vi att de va ladies night och att vi fick dricka gratis mellan 9 och 12.... så ni kan ju gissa hur den kvällen slutade. Kul hade vi alla fall och någongång under natten tog vi oss hem till Ellen och slocknade i henne säng.
Idag börjar jag jobba vid 4 så de va lugnt för min del så jag har vilat upp mig i sängen i några timmar nu, men lär nog inte komma någonstans innan jag börjar jobba för huvudet bultar fortfarnde på ganska så bra..

ska försöka få upp bilder från igår kväll, bara de att jag har inga bilder på denna datorn ännu och måste fundera ut hur jag ska få de, men jag tror de är lättast att gå till Appel och låta dom flytta över allt åt mig så slipper jag krongla;)

MAC

Nu har jag äntligen köpte en ny dator!!:D Gick till apple storen igår och skulle köpa en tankte först att jag skulle skicka efter med ett svenskt tangent bord men sa kunde dom inte göra de langre så jag fick skippa de... men tangenterna är ju fortfarande där fast man kan inte "se vilka som är åäö" men man vet ju ty var dom är ändå! ahhha de är så skönt att ha en dator som inte segar varannan minut och måste startas om hela tiden för att den har total låst sig och hakat upp sig!!

promise..

Jag ska göra ett litet löfte... Här med lovar jag att inte köpa några mera skor innan jag åker hem!! Detta är ett måste om jag ska kunna få med mig alla hem! (Jag ska helst inte köpa några kläder heller, bara om de är något som är jätte viktigt på riktigt!)

Jag får dock köpa ett par vita Convers, för de har jag planerat att göra länge, men de är de ända undantaget! 


Jag ska försöka komma på något bra sätt att straffa mig själv om jag bryter detta! MEN DE SKA JAG INTE! Jag lovar!

13.55 den 26 oktober

Så då är de klart, fick precis konfirmationen med den "riktiga" flygbiljetten i ett mail. Den 25 oktober lyfter jag från Denver för att fortsätta till Chicago där jag tror att jag inte ens behöver byta flygplan utan bara landa och sedan vidare till Frankfurt och till sist Landvetter, Göteborg där jag ska landa 13.55!

Galet, Galet!! De är EXAKT 7 VECKOR tills jag åker idag!

Förlåt mig...

Gud förlåt mig men jag har syndat, igen.
Tror att jag måste gå i shoppoholic terapi eller kanske skooholic terapi om de finns när jag kommer hem!

Dessa två par älskade skor fick följa med hem idag! Observera att båda två va på rea och var billiga!!
American eagel clogs fast i grått
Och vita kilklackar från urban outfitters

Gokväll

Nu har mamma åkt hem och hon landar dessutom i köpenhamn om cirka en timme om inget är försenat. Jag körde henne till flygplatsen imorse vid kvar i 6, tidigt som tusan för och min trött kropp så när jag hade sagt hejdå till mamma och kört hem så gick jag och la mig och sov i någon timme till. Va inte alls så jobbigt att säga hejdå till mamma idag eftersom jag vet att vi kommer träffas om mindre än två månader(7 veckor) igen!
Mamma tog också med en väska hem till mig så nu kan jag ta med mig två resväskor också plus carry on!

Imorse va de svin kallt! De va precis som om de solg om till höst för två nätter sedan för tempratuern sjönk jätte mycket på natten och de blev inte mycket varmare än 20 grader varmt under dagen vilket är lite skönt. Sa till mamma här om dagen att jag va så trött på värmen och att typ konstant svettas lite eller iaf vara klibbig hela dagen! Så även om de är lite kallt nu så är de skönt:)

Ska försöka få upp ett inlägg med bilder men jag måste fixa lite med dom först..

RSS 2.0