Snö stormen igår

Så här klarar amerikanarna snö stormen igår

Filmen är i från brooklyn...   

Denver next stop

Jahopp då va de bestämt mitt nästa hem blir i Denver, Colorado. De har inte blivit så att jag har skrivit något om familjen här men jag pratade med de för första gången under torsdag kväll och sedan har vi pratat två gånger till efter. Familjen bor ju som sagt i Denver och har tre barn på 2,5 år, 5 och 9 år. Så de är ungefär som min första värdfamilj i philly, hoppas hoppas hoppas att de blir bra!!
Jag känner mig väldigt lättat nu i alla fall, ska sova ordentligt i natt för första gången och nu kan jag konserterar mig på att ha kul med min vänner här i New York fram till att jag åker utan att behöva oroa mig för att få åka hem till Sverige

This is what i cal a blizzard

Nu jäklar snöar de ute! Och när man då har sommardäck och de inte plogar så himmla bra så blir de lite äventyr att ut och köra kan man lung säga! På de lite större vägarn där folk kör lite mer gick de helt okej men små vägarn mellan kvartern går inte lika lätt... Men man blir bara en erfarnhet rikare som sagt;)

juldagen

Idag firar alla amerikanare jul och därför är de helt DÖTT! Jag skämtar inte allt är stängt, de ända som är öppet är kines restaurangerna och cvs. Så idag har jag tagit de lugnt sovit till halv 11 var hos emma en sväng och sedan bakat lite inför ikväll! Ikväll så har nämligen Fia lite julmiddag hemma hos sig för att ensamma au-pairer;)
Igår var jätte mysigt jul lunch i svenska kyrkan, sedan skridskor i centralpark, middag på fin grekisk restaurang och sedan några drinkar på mollys innan de blev sängen.
Imorgon drar vi för hoppningsvis på en liten tur och åker lite skidor/snowbord!

Kramkram

Julafton

God jul på er! Nu sitter jag här klar och ska snart ta tåget in till city för att ta en sväng till svenska kyrkan med mina svenska små vänner här borta:)
Hoppas att ni har en toppen jul alla där hemma! Jag har hört att ni har jättevit och svinkall ju i alla fall;) här får vi stå till godo med en blå himmel och en stor sol som så vanligt är på besök här i new york.

Jul kramar!

skype julbak

För att bli lite positiv igen efter att jag pratat med vmamman från Westfield så skypade jag med de där hemma.
Hemma i min mammas kök va de nämligen julbak så de va så trevligt så:)
Mamma, och Lönnbergs tjejerna!
Kram

:(

Jahopp, de blev inte med familjen i NJ de skyllde på att jag var för ung så nu är jag tillbaka på noll igen...:'(

New Jersey familjen

Söndagen gick bra tycker jag, även om de tydligen hade lite synpunkter på mig.. men vi har i alla fall pratat lite mer nu ikväll och imorgon ska vi bestäma oss är de tänkt. Så håll tummar för mig alla där ute!
Puss

New Jersey

Imorgon drar jag på en liten tripp till Westfield, New jersey för att äta lunch och prata med med eventuell värdfamilj hemma hos dem! De ska bli jättespännande att få åka hem till dem och se hur de bor och hur dom är för då kan man verkligen känna om man klickar eller inte:)
I går pratade jag med mamman för första gången och dom bor ju som sagt i Westfield New jersey och de har två barn på 10 och 15 år en flicka och en pojke. De verkar som en väldigt aktiv familj och väldigt trevliga så vi får hoppas på att de går bra imorgon! Håll tummarna för mig!
Idag har vi varit inne i city och strosat runt på gatorna och bara njutit! Nu på kvällen så jobbar jag och mina barn sover numera så jag funderar på om jag ska crasha soffan och sova tills mina värdföräldrar kommer hem. Igår va de fredag och man kan ju inte sitta hemma och tråka då om man inte jobbar så vi tänkte att vi skulle kört en favorit i repris från förra fredagen i White Plains! De va jätte kul ända fram tills jag total däckade i elins soffa lite tidigare än jag hade tänkt, men de va som sagt kul ända fram tills dess;)
Nä nu ska jag hitta en bra film och sova lite i soffan!
Godnatt

konstnärerna själva...

Jag fattar inte hur jag kunde få mvg i bild när jag gick ut nian asså! Jag kan ju verkligen inte rita och jag har noll fantasi. Mina barn målar typ bättre än mig...
Ikväll så låg jag och mina två minsta på en filt framför brasan och ritade, mysigt som bara den:)
Jag försökte mig på att rita en massa roliga saker men de ända som jag lyckades någorlunda bra med för att visa upp var simpla grejer som blommor och hjärtan..
J 5år till mig
Och min lilla minsting hon är för söt hon, jag frågar henne vem hon ritar till och hon svarar nöjt din kompis. Så jag frågar så klart vilken, Emma blev svaret. Så Emma du har en täckning att hämta ut hos mig:P
Nästa täckning hon ritar frågar jag åter igen vem hon ritar till och då blir svaret åter igen din kompis. Så jag gissar på Emma igen, men de va fel Elin va de denna gången! Ungen har träffat henne 1 gång typ 5 min i måndags och kommer ihåg henne! Hon är fan för smart...Så Elin du har också en täckning att hämta upp! En annan som också är populär att rita till är min pappa, fattar inte varför men inte helt sällan när jag frågar så svarar ungen din pappa!
Nu ska jag försöka sova lite utan att vakna 10 gånger inatt! Imorgon är de fredag!:D

Vinter även i New York

I dag vaknade New York upp till ett vitt vinterlandskap utanför fönstret så nu mera är de riktig vinter även här borta:) Så idag när jag gick upp så var jag lite orolig för att jag skulle få alla ungarna hemma hela dagen pga snowday i skolan, men icke de hade alla skola idag! De är ju trots allt bara någon/några centimeter vi har fått men man vet ju aldrig med amerikanarna. Och de va är alltid lika kul att se alla mammor och pappa som är ute och kör sina barn till skolorna och åker runt på vägarna som om de vore små radiobilar på en isbana helt otroligt att vissa kan ha så svårt att köra..

Lucia

Har nu skickat ungarna till skolan och sitter här och har släckt ner i mitt rum och tittar på Lucia firandet från svt! Jag ryser som bara den och blir helt tårögd. Senare idag blir de julbak förhoppningsvis!

11 månder igår

Igår va de så mycket som 11 månader sedan jag lämnade Sverige bakom mig och flög över Atlanten hit till usa! Helt sjukt jag fattar inte var 11 månader försvunnit, för jag har då inte fattat att jag har varit här så länge. Och jag kan verkligen inte tänka mig att åka hem om bara 1 månad som var planerat från början. Vad skulle jag hitta på hemma i lilla växjö, när man varit här i New york så länge? Nä de går helt enkelt inte!
Nu ska jag prata med familjen i Brooklyn och hoppas på att de är något att ha. ;)

kram

That's why we love the weekends!

Igår, vin+ gögg= vinglögg= väldigt trevligt kväll!
Idag, mallet i white plaines och nu i kväll/natt city med svensk lucia fest!
Love!
Ps jag ska prata med en ny familj imon som bor i Brooklyn!

Godmogon

Igår kväll pratade jag ju som sagt med den värdfamiljen från NJ de har tre flickor på 10, 14 och en på 18år. Så de är väldigt gammal barn och den äldsta är dessutom i college och nästan aldrig hemma de har också alltid två au-pairer som delar på arbetsuppgifterna. De var också mycket olika arbetsuppgifter som egentligen inte ingår i en au-pairs kontrakt. Så mitt första intryckt av denna familjen var inte jätte så bra den heller, eftersom dom verkar väldigt speciella. Så vi får se vad som händer, men jag tror inte blir de heller..:(

värdfamilj

Även om ni inte vet de så har jag haft lite olika matcher med olika eventuella värd familjer varje veckan men den ända som jag pratat med va den i Chicago och så nu denna familjen som hörde av sig till mig. De ringde redan för första gången igår kväll men då missade jag deras samtal och sedan så ringde jag tillbaka idag på dagen men då missade hon de, så nu ska jag ringa upp dom ikväll efter kl 7 vilket klockan är nu..
Denna familjen bor i NJ Princeton Junction och har två tjejer på 14 och 10 år så de är ganska så gamla barn denna gången.
Vi får se vad de leder!
Önska mig lycka till!
Kram, Caroline

Panik!

Okej nu blir de officelt, jag har panik!! På Lördag har jag varit i usa i 11 månader och de betyder att om bara 4 veckor så har jag varit i usa i 1 helt år!! Och också att jag kommer lämna Westchester och alla min vänner här och allt annat och också troligtvis new york och kanske också usa om jag inte hittar en ny familj väldigt snart!
PAAAANIK!!!!!!!!!!

Ikea:)

Hittade denna fina skylt på IKEA i lördags!! De är min farfars pappas bror som dom skriver om, Coolt :P

It's snowing!

L: Caroline it's snowing, Caroline it's snowing!!!!!!:)
Me: No it's not, is't to early for snow here...(helt oentusiatiskt och bara fortsätter med vad jag gör, svin trött som vanligt på morgonen)
L: YES Caroline it is!!
Me: L, stop it now, come here and put yor coat on.
L: Yes it is caroline come and look!
Me: omg your right, it's snowing!:D

Freezing!

Nu börjar de bli riktigt kallt här borta i staterna också! Idag på morgonen när barnen skulle till skolan stod termometern ända nere på 32 F vilket är 0 gradigt svin kallt!! Dock verkar de som om de inte alls är kallt om man jämför med vad ni har där hemma i Sverige där ni till och med har en massa snö..
L är sjuk idag så därför jobbar jag heldag igen för tredje dagen denna veckan eftersom dom alla har haft en sjuk dag nu. Jag väntar bara på att jag ska få de också, jag kommer säker vakna upp imorgon eller på söndag och må piss bara för att de är helg!
Nu ska jag åter gå till att vara den aktiva super au-pairen som jag alltid är ;)
Kram

chanuka

Igår började chanukan som kommer hålla på i 8 dagar om jag inte fattat de helt fel, och eftersom min värdfamilj är judisk så firas de i detta hushåll..
Så igår kväll fick barnen presenter(jag också:P) och vi åt speciell middag och så lekte barnen en lek med sina dreidels, en slags snurra som man snurrar för att se vilket täcken de hamnar på. Och så fick de speciella chokladmynt för chanukan.

RSS 2.0