En vecka till Ambasaden!

Godmorgon:D känns som om de är en bra dag idag även om jag ska jobba, 15-00.30. De kan vara för att jag sitter och lyssnar på julmusik och för att jag inte är helt seg och lam i huvudet idag som jag var hela dagen igår.
Snart så ska jag åka till stallet och rida en runda i de tråkiga gråa vädret som de är utnaför fönsteret. 

Har inte fått någon svar ännu från mina värdförlädrar men dom kanske inte ens har läst mailet ännu... jaja men jag önskar i alla fall att jag har fått ett svar snart
Om en vecka så är jag förhoppningsvis klar på Amerikanska Amabasaden nu!
Och om en vecka har Jennifer (en tjej som typ ska bo en mil från mig)  börjat sin färd mot USA!

Kram, Caroline


Borde verkligen sova!

Ja jag borde verkligen sova som rubriken tyder på! Men jag har typ blivt övertrött nu eller något och har ingen lust alls att sova heller för den delen.
Jag lovade att jag skulle återkomma med bilder innan idag men de får bli imorgon för min kamera var hos matilda, har dock varit och hämtat den nu ikväll.
Julskyltingen var helt okej, jag var helt slut och kände mig helt lam men de va trevligt endå!

Nu ikväll så har jag pratat med Odette, au-pairen som är i min värdfamilj nu, vi har suttit och pratat över facebook ett bra tag och jag fick lite tips om vad jag kunde köpa för presenter till barnen som jag ska ha med mig när jag kommer och lite andra små tips;) vi pratade också om hur man gör när man förlånger sit visum eftersom hon har gjort de och jag tror jag råkade få de att låta som om jag funderat på om jag ska göra de...vilket jag inte har gjort, hoppas bara inte hon säger de till familjen.
Jag har också mailat ett viktigt mail till familjen med lite saker som jag var tvungen att säga som har förändrats sedan jag skrev min application och mitt dear host family letter, hoppas dom tar de bra.

Nä nu ska jag försöka sova, de va ju faktiskt därför som jag slutade prata med Odette...

Godnatt, Caroline

Söndag, advent, julskylting

Gårdagskvällen bjöd på utgång på med josse, som precis har fyllt 18, och tjejerna de blev en sväng på Oléo och en liten rund på pauze;) De blev en kväll som blev mycket bättre än vad jag hade förväntat mig!

Idag är de söndag och de är den första advent och de är julskylting. Här hemma har vi inte tänt de första ljuset i adventsljustaken ännu men vi ska göra de ikväll när vi äter. Vi har dock fått upp alla stjänor och ljustakar i fönsterna och julgardiner i köket och jag börjar faktiskt känna en julkänsla komma smygande eller i alla fall på kvällarna när allt är tänt, så mysigt då!
Jag lyckades också köpa en julkapp igår när jag var på stan, så nu har jag bara två kvar tror jag;)

Nä nu ska jag klä på mig och göra mig iordning, för längre än så har jag inte kommit idag... jag återkommer med lite bilder från julskyltingen och lite smått och gott senare.

Kram, Caroline 

Lördag

Sitter just nu och äter min frukost bestående av två grova mackor, mycket gott och förstår inte för mitt liv hur jag ska överleva i usa om dom inte har grovt bröd!
Alldes strax så ska jag klä på mig fixa iordning mig så jag ser reprecentebel ut ;) sedan ska jag hjälpa mamma och städa nedervårningen och duka iordning eftersom hon ska ha lite advents middag här. Eftre de så hade jag planerat en lite tur ner på stan och fixa lite olika grejer och sen har jag inte riktigt bestämmt hur resten av dagen kommer se ut med de lutar år att jag kommer gå ut ikväll men vi får vell se..

Igår åkte Mariette ut från Idol, vilket inte alls vad bara! Jag tyckte hon skulle fått stanna en vecka till så kunde vi skickat hem Calle, men Mariette skulle ändå åkt nästa vecka för i finalen ska de vara Erik och Tove, punk slut.


Kram, Caroline


Fredag igen..

Jaha och nu va de fredag igen, och var tog denna veckan vägen? Jag fattar inte hur fort veckorna går de är helt galet jag hinner ju knappt med och tänka!
Idag har jag:
- Lyckats missa min tid för fotvård..sov när jag hade tiden och hade inte en tanke på att jag skulle dit fast jag viste de så jävla väl.
- Jobbat 11.30-14.30. 
-Gått hem från jobbet, utan vantar kalt som bara den!
- Haft ett gråtanfall av ilska/trötthet/panik/stress...

Ikväll ska jag även:
- Baka lussebullar.
- Titta på Idol.  
- Börja ta fram lite julstjänor och liknade.

 Jag okrar tyvärr inte skriva mer just nu men vi får vell se om jag får mer lust senare ikväll..
 
Kram, Caroline


Influensa sprutan tagen!

Ikväll har jag varit och tagit svininfluensa sprutan och ännu ännu länge har jag inte kännt några biverkningar över huvudtaget, jag har inte ens ont i armen ännu, men de kan ju ändra sig de har man ju hört men vi hoppas på att de inte kommer!
Jag har också varit och klippt mig och de blev kort igen och jag vet inte rikgit vad jag tycker, jag velade ju mellan om jag skulle låta de växa och bli långt... och just nu känns de som om jag har gjort fel va, men jag kan ändra mig när jag har vant mig och när jag har fått "frisera" de själv som jag vill.

Inatt vid typ halv två, två ska jag åka och hämta min lillebro vid ishallen som har vairt och spelat ishockey i mariestad ikväll. så jag ligger i valet och kvalet pp om jag ska gå och lägga mig nu ett tag eller bara vara uppe tills jag ska köra.. vi får vell se hur de blir.
  
Imorgon så ska jag jobba och de är sista passet denna veckan för jag är ledig i helgen och de ska bli så skönt!!

Kram, Caroline 

Godmorgon eller ska jag säga dåligmorgon..

Godmorgon, denna dagen har inte börjat bra så de är bara att hålla tummarna för att den blir bättre!
Jag vaknade av att de ringde vid halv sju, då hade mamma försovit sig så jag gick upp och hjälpte henne med att fixa iordning så hon skulle hinna.. när hon hade gått så gick jag upp för att försöka sova igen men jag kan ju inte säga att jag lyckades så bra vid tio över sju fick jag ett konstigt sms som verkligen inte gjorde att jag somande om utan snarare blev klar vaken. Så då gick jag upp och åkte till stallet och nu sitter jag här och segar och är as trött  och väntar på att klockan ska bli halv elva så jag kan göra mig iordning och åka till jobbet. För jag kan ju inte gå och sova nu även om jag skulle vilja de..

Nä nu ska jag lägga mig i soffan och se om de är något bra på tv.

Kram, Caroline

Godnatt

Är hemkommen ingen efter att ha varit och tittat på New Moon, och jag måste säga att filmen var mycket bra!
Så har du inte sett den så är de ett mycket bra bio tips;)

Imorgon kommer de bli en låång dag så jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer att kunna blogga imorgon..
Jag ska till stallet först innan jag börjar jobba och sedan hem äta lite och sedan jobba till halv tre och vid tre ska jag vara hos frisören för att klippa mig, har dock inte bestämmt mig ännu hur,, Efter de så ska jag sedan direckt vidare till en av vacineringslokalerna och försöka få Svininflunensa sprutan. Sen förmodligen hem lite beroende på hur mycket klockan har blivit, kanske ska ta en runda på stan och fixa lite saker om inte klockan är så mycket annars hem äta lite och sedan ska jag iväg igen och hämta mamma och yvonne som har varit i och turat helsingbor- helsingör imorgon. Sen får vi se vad kockan är jag har en liten plan på att kanske kunna träna imorgon på kvällen också men vi får se va klockan är när jag har gjort allt detta och hur trött jag är.

Nä nu ska jag sova så jag orkar gå upp imorgon.

Godnatt, Caroline

New Moon!

Ikväll ska jag gå på bio och kolla på New Moon tillsammans med två kompisar! och jag längtar sååå, trodde faktiskt inte att jag skulle se fram emot de så mycket som jag gör eftersom jag från början trodde att Twilight inte alls skulle vara min grej eftersom de är fantasy, vilket verkligen inte är min grej egentligen men Twilight är fantasy och sjukt bra dessutom! Och snart har jag fått se nummer två i serien också!




Kram, Caroline


Onsdag

Idag är de onsdag och halva jobbveckan har gått!
Jag kunde jag inte sova inatt heller...:( usch jag är verkligen inne i en sånn period då jag aldrig lyckas bli så trött att jag bara somnar så fort jag lägger mig i sängen. Utan att jag måste ligga och vrida och vända i flera timmar innan jag lyckas somna, och alla tankarna bara snurrar runt i huvudet.
Ja idag så skajag ju också jobba som vanligt, så jag sak alldesesstrax göra mig iordning och cykla till jobbet.
Idag är de lön! och den är efterlängtad kan jag säga. Denna månaden kommer att bli dyr känner jag på mig, alla julklappar, nya glasögon, visum och resan till sthlm, ny resväska och så vidare så med en massa andra saker som ska inhandlas innan man ska åka iväg.

Ikväll så ska jag, Kenan och Josse gå på bio, New Moon!:D de ska bli jättekul  och jag längtar såååå, de var jätte längesedan jag var på bio och att de dessutom att de är New Moon gör de ju bara ännu bättre!

Kram, Caroline


En månad till Julafton!

Idag är de bra en månad tills de är Julafton! Helt galet, de känns ju som om de är jätte lång tid tills dess men tiden kommer bara flyga fram nu för nu börjar julstressen som faktiskt är ganska så mysig och härlig känsla även om de kan vara lite jobbigt ibland.. Idag när jag var ner på stan så var alla ljusen och stjärnorna tända inne i stan och de va så mysigt en riktig julkänsla kom smygande där kan jag säga!
Nu är de i all fall dags att börja köpa julklappar och börja julstöka hemma, själv hade jag tänkt att jag ska baka lussebullar i helgen:D

När jag var på stan så lyckades jag också hitta en jeanskjol på indiska och jag bestämde mig också för vilka glasögon jag ska ha. De blev ett par svarta BjörnBorg som är av en lite större modell en dom jag har nu, så nu är de bara att hoppas på att dom är bra! Jag har planerat att inte använda dom så mycket nu innan jag åker iväg så dom liksom är helt nya när jag åker, för dom jag har nu är ju faktiskt bra bara de att jag inte tror att dom håller i ett helt år till..

Nä nu ska jag gå ner och laga mig lite mat, och sedan sätta mig med min ChildCare guide och göra lite frågor!

Kram, Caroline


jobb och sedan optikern

Sitter och äter frukost och läser lite bloggar och kollar inte lite allmänt vad som har hunnit hända under natten;P
Straxs job ska jag göra mig i ordning och cykla till jobbet för att jobba ett kortpass, 11.30-14.30.
Efter att jag jobbat ska jag hem och vända och sedan in till stan för att gå på min synundersökning och beställa ett par nya glasögon! Jag har ångest för jag kan inte bestämma mig, så här svårt har de inte varit dom andra gångerna men denna gången kan jag helt enkelt inte bestämma mig de är liksom inga som känns så bra som dom jag har nu....
Jag ska nog också köpa en kjol som jag så igår på Indiska som var jätte fin, typ värsta julkolen som jag tänkte ha på julafton:D 

Denna veckan kommer gå jätte fort känns de som för jag har saker planerade varje dag efter eller innan jag ska jobba. Men de är bara bra för på söndag är de FÖRSTA ADVENT och då börjar julkänslan och allt som har med jul och göra:D

Kram Caroline


Låång natt

Usch inatt har jag inte lyckats sova mycket alls, tur att jag är ledig idag;) Inatt var de verkligen en sånn natt då man bara ligger och virder och vänder och alla tankar och funderingar bara snurrar runt runt i huvudet och de kvittar hur man gör för man somnar ändå inte....

Idag ska jag ner på stan och fixa lite grejer bland annat så ska jag till optikern och sen ska jag även kolla runt lite var man kan ta kort till visumet och de internationella körkortet.
Sedan i eftermiddag så ska jag nog även sätta mig med mina visumpapper och få dom färsid ifyllda, och säkert också försöka göra något kapitell till i ChildCare guiden.

Nä nus måste jag göra mig iordning!

Kram Caroline  


Infants and toddlers

Jag har varit ducktig idag och lyckats läsa både kapitlet om "infants" och "toddlers" och svarat  på frågorna till båda kaptillen:D Och de va faktiskt inte så jätte svårt utan faktiskt ganska så intressant att läsa och svara på frågorna.
Nu ska jag göra salladen till jobbet och kanske också försöka äta lite:P

Föresten jag blev vän med min värdmamma på facebook nyss, lite läskigt nu kan hon ju se alla mina bilder..

Kram, Caroline

Söndag

Idag har kört min bror till ishallen och nu sitter jag med min ChildCare guide och ska försöka svara på dom första frågorna till första stadiet av ett barns utveckling, eftersom jag inte riktigt kom så långt igår, jag orkade inte änns börja läsa...
Sedan ska jag göra mig en sallad som jag kan ha med mig till jobbet för jag jobbar ju idag också men de sista dagen denna veckan! Imorgon är de måndag och jag är ledig:D och jag jobbar bara kort pass sen hela veckan och är dessutom ledig i helgen:D Igår fick vi jobb schemat för december och de va kanske mindre roligt månste jag säga, jag ska jobba jätte mycket under jul och nyår! Och jag känner ju hur paniken över att hinna klart med allt innan jag ska åka kommer smygande redan nu.. usch jag ser inte fram emot de kan jag ju säga:( Men fy fan vad skönt de ska bli att sluta sen! (förlåt för min svordom men de är så de känns)

Nä nu ska jag återgå till min ChildCare guide.

//Kram, Caroline 

Jobbdag idag också..

Ja jag jobbar ju idag också men nu är de bara idag och imorgon kvar sen är denna veckan över!:D
Idag så kommer ju som jagt min världfamilj hem från Florida och därför hoppas jag på ett mail inatt eller imorgon;)

Alldeles strax så ska jag klä på mig och gå ut och gå en runda och senare hade jag planerat att läsa lite i min ChildCare guide och förhoppningsvis kunna svara på några av dom 45 frågorna som finns till.

Kram, Caroline


Godmorning sunshine

Idag är de klar blå himmel och sol i Småland, helt underbart! De va jättelänge sedan solen sken så här mycket och för hoppningsvis en hel dag:D
Strax så ska jag cykla till friskis och träna på gymmet med Maitlda. och senare ska jag åka och jobba 15-00.30 som jag kommer jobba hela helgen. 
Imorgon kommer min värdfamilj hem från Florida, och jag längtar faktiskt lite, hihi, eftesom jag inte har hört något från dom på över en vecka.  
 
Igår blev jag nästan klar med alla visum handlingar och de känns som om jag har fått lite koll på saker och ting jag har också lyckats läsa ut min au-pair handbok på bara två kvällar, jag trodde de skulle bli världens sömnmedel men de var snarare tvärt om för jag kunde inte sluta läsa när jag väl hade börjat.

Solskens kramar, Caroline 

Leediga dag!

Idag är jag ju som sagt ledig från jobber men jag har tusen saker som jag ska försöka fixa endå.
Jag  ska bland annat:
- Ring Marie och boka klipp tid.
- Fylla i resten av visum papprena, och se till så jag har koll på allt och förmodligen också ringa sts.
- Organsiera i min "viktiga pappershög" som nu har blvit väldig stor och väldigt mycket papper.
- Beställa tid för synundersäkning
- Få ordning på alla datum som jag ska göra olika saker, alltså göra en tillfällig almenacka på datorn.
- Träna!
- Åka en kort runda till stallet.

Jag har säkert glömmt något men de är en del av de saker som jag ska försöka fixa i alla fall, jag gillar inte att bara vara ledig en dag i veckan! de blir ju kaos den dagen då så man hinner ändå inte vila som man ska kunna göra på sin lediga dag!
Nu ska jag återgå till mina paper.

Kram, Caroline

Bokat och klart

Så nu har jag bokat tid på Amerikanska ambasaden i Stockholm!
Söndag den 6 december så bär de av till Stockhom efter att jag har slutat jobba på eftermiddagen, jag ska bo på ett vadrarhem på söder och på måndag kl 9.00 ska jag inbefinna mig på  Dag Hammarskjölds Väg 31 för att gå på en intervju och lämna in alla visum papper. Jag åker sedan förmodligen hem på måndags kvällen med pappa som ska har varit i Mora den helgen och kör därför hem via stockholm för att jag ska slippa betala en till tågbiljett hem:D Jag måste bara ta ledigt på måndagen, och jag kommer missa våran personalfest som är på måndagskvällen också, vilket var lite synd eftersom de är min sista men de får jag vell leva med..
Jag tror också att jag har lyckats beställa rätt personbevis på skatteverkets hemsida, så de kommer förmodligen att dimpa ner i brevlådan snarast.

Imorgon ska jag ta mig an resten av visum papprerna, så jag blir klar med dom! De va faktiskt inte så jättesvårt när man väl satt sig in i de men jag kommer säket få ringa sts imorgon bara för att kontrollera så jag inte gör totalt fel.

Juste jag ringde ju sjukvårdsupplysningen innan idag också och frågade när jag kunde gå och vaccinera mig mot sviniflunesan och lite så, och hon sa att jag kunde gå efter vecka 50 till skogslyckans lokal.

Nu ska jag sova
Godnatt, Caroline

Visum handlingar

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag men jag var så fruknasvärt trött när jag kom hem från jobbet så jag orkade inte göra något annat än att vila...
Nu sitter jag hemma hos pappa och fyller i en massa visum handlingar, ska även försöka boka en tid då jag ska till ambasaden.

Imorgon är jag ledig och ska försöka fixa så mycket av dessa papper som möjligt!

Kram, Caroline

Visum papper!

Jag idag när jag komme hem från jobbet så var hela brevlådan full av pappper, okej de va lite reklam också med till största del va de mina visum papper och alla andra papper som gjorde att de va så fullt:)
Brevet eller paketet innehöll
- Alla visum papper som jag ska fylla i och hur man gör, fast jag fattade typ inte någonting.
- Mer infromatione om värdfamiljen, med bilder och unefärligt schema.
- Information från Interexchange.
- En Au-pair handbok.
- En Childcare Guide.
- Mitt Medical insurance card.
- Och lite annadra papper om lite allt möjligt.
Så nu har jag lite att läsa och göra här fram över!








Nu ska jag fixa lite mat till mig och begrava mig lite mer i alla papper, för sedan ska jag cykla till friskis för att gå på steppen.

Kram, Caroline

Mail från sts

Fick nyss ett mail från sts:D först de mailet om att jag har blivt matchad som jag svarade på och sa att jag redan fått de. Sen ett svar att dom bara skickade de för säkerhets skull för dom inte var säkra på om jag hade fått de och att mina pappejr från USA hade kommit nu och att dom skickat dom vidare idag så jag borde få dom imorgon eller på onsdag!:D Jag längtar till jag får dom så jag kan komma igång med visum papprera och boka tid och sånt så de känns som om jag kommer igång med alla förberdelser!

Kram, Caroline

Jobbat idag

Ja idag har jag jobbat 07.00 till 15.00 som jag kommer göra imorgon och på onsdag, så därför kommer de inte bli några inlägg på förmiddagen dessa dagarna.
Förhoppningsvis så kommer jag få mina visumpapper denna veckan och eftersom de imonrgon är tre veckor sedan jag matchade med familjen och andra au-pairer som ja pratat med har fått dom efter ungefär två till tre veckor efter matchningen. 

Nä nu ska jag återgå till att titta på Project runway!

Kram,Caroline

Lista

En lite lista över över vad jag lyckats uföra denna söndag:
-Plockat undan och städat lite från igår.
-Plockat ur en maskin tvätt och hängt upp den.
-Satt igång en ny maskin med tvätt.
-Skrivit upp alla födelsedagar och andra viktiga datum som jag vill ha med i min Almanacka som jag ska skicka efter någon gång snart här fram över. Från Personligalmancka 
-Suttit och letat reda på recept i mammas böcker som jag vill ha med mig och ska skriva in i min receptbok som jag ska ha med mig.
-Suttit och funderat ut när de skulle passa mig att åka till ambasaden, så att jag slipper ta ledigt så många dagar, och de blir förmodligen vecka 50 alltså den 7-11/12 då jag bara jobbar tre dagar. Ska bra lyckas boka en tid då också.  
 
Några till saker som jag ska försöka få gjort
-Gå bort till pappa för att äta middag om typ 30 minuter.
-Gå ut och gå en rund efter att jag varit hos pappa.
-Plocka ur tvättmaskinen och hänga upp den nya och vika den som hänger där nu som förhoppningsvis har torkat då.
 
De är nog de som jag ska för söka lyckas med denna söndag, som faktiskt inte alls blev så meningslös som jag tänkt mig..:P

Kram, Caroline


Söndag

Godmorong! ja jag vaknade för bara en timme sedan knapt så de är morong för mig fortfarande;) de känns verklgien som en typisk söndag idag, en seg dag och så är de sista dagen som jag är ledig på tre dagar.
 
Gårdagskvällen blev riktigt trevlig tycker jag!
De börjde här hemma hos mig med middag med vin, champange och efterrätt med Therese och Matilda. För att fira att jag matchat med en värdfamilj. När vi höll på med eftrrätten så kommer Jenny också förbi en stund och satt och tjatade:D Sedan bestämmer vi oss för att dra till Oliver, på vägen kör vi också förbi och hämtar Elin som hade varit och jobbat till tio. Hos Oliver var de planerat att vi skulle kolla på film men när vi kommer dit så kollar dom redan på en film så vi tjejer be stämmer oss för att spela lite biljard/Guitar hero till den var slut. Sen tittade hälften av oss på "The proposal"och andra hälften på någon skräckfilm. jag tittade på de proposal, en mycket mysig tjej film!
Efteråt blev de lite snack och sedan körde Jenny hem mig vid tre tiden efter en mycket mysig kväll med underbara vänner!:D

Under kvällen slog de mig flera gånger att om bara två månader så kommer jag inte vara här och jag kommer inte kunna ha så här mysiga kvällar med min underbara vänner. De känns både helt underbart att jag äntligen ska få uppfylla en drömm att få åka till USA och vara au-pair men också väldigt sorgligt att jag bara ska lämna detta som jag har hemma som är jätte bra! All min trygghet liksom, vänner, familj, hästarna, jobb och mycket mycket mer allt som hitils i mit liv varit mitt allt, allt som har kretsat runt mig.
Det är helt galet, jag kommer nog inte fatta att jag verkligen lämnar allt detta förens jag sitter på planet mot NY, vilket jag har kommitfram till kommer vara världens känslo bomb eller något, för jag tror inte att jag kommer fatta allt detta förens jag sitter där och då kommer jag säker vara helt överlycklig ena sekunden och sen helt förstörd och ledesen andra och sen nervositeten på de:S

Okej detta blev ett ganska så långt intlägg som nog är ganska så rörigt men de är så de är i mitt huvud just nu så nu har ni ju fått ett smak på vad som rör sig i min hjärna...

Kram, Caroline


Duschen nästa

Nu har jag gjort efterrätten och sitter och väntar på att få tillgång till duschen för att duscha innan jag börjar med "kycklinggratängen" som ska vara huvudrätten;D
Kvällens meny är kyckling med skink- och persiljetäcke och ris till de och sedan en kolapaj med blandade bär och kesella! 
Nu blev duschen ledig så nu ska jag in där;D

kram, Caroline


..Affären

Ska alldeles strax köra en runda till affären och handa tills ikväll för då är de middag här som står på schemat! 
Champangen som har stått på mitt rum och dammat nu i några månader ska äntligen bli uppdrucken;D

Nu på morgonen så har jag pockat iordoning lite på mitt rum och svarat på lite mail från lite olika håll men också från både familjen och deras au-pair!
Dom åker till Florida idag för att vara där en vecka och gissa om jag är avundsjuk eller!?

Nä nu ska jag dra mig,
Kram, Caroline


Magont!

De va nog inte meningen att jag skulle gått ut idag.. först innan jag hade gjort mig iordning för utgången så var jag så slut att jag tänkte att de här kommer ju aldrig gå, men så från ingen stans så hittade jag kraft och peppad tillsut upp mig till ett ganska så bra humör. När vi väl kom ut så hade jag faktiskt riktigt kul ett tag men sedan började jag få ont i magen och mådde till och med lite illa:(och de berodde inte på alkohol!
Efter ett tag så bestämmde jag mig för att gå hem tidigare än resten av gänget så jag gick och hämtade mig jacka och när jag kom till busstationen så hade jag precis missat en buss och nästa gick inte föresn om en halvtimme!
Funderade då starkt på att ringa en taxi men snål som man är så bestämmde man sig för att börja gå en bit hemmåt i regnet..när jag hade gått en bit upptäckte jag att de gick en gubbe bakom mig och när jag belv tvungen att stanna vid en väg så kom han i fatt mig och började fråga en massa om va jag skulle och en massa skit, jätte äckligt! men när jag i tillslut ifråga satte jag honnom när han råkade försäga sig om att han skulle till ett ställe som faktiskt låg åt andra hållet än vad jag var påväg så vände han gick iväg mumlandes... usch läskig gubbe jag var till och med lite rädd där ett tag och jag brukar inte bli rädd i första taget när de gäller sådant:S
Så nu ligger jag här i sängen men värmekudden och datron och lyssnar på det äckliga snöblandade regnet som smatrar mot mitt fönster bräde, efter en kväll som inte blev alls som jag tänkt mig.

Nä nu ska jag försöka sova

Godnatt, Caroline


Fredagen den 13!

Ja idag är de ju fredagen den 13 och om de är någon som har lyckast missa de så betyder de otur!
Så idag är de en sådan dag då man ska ta de lugnt och inte göra något dumt eller något som är utöver de vanliga... Okej i all fall om man är skrockfull. Jag kan ju inte medge att jag inte tror på de alls men jag frösöker att inte tänka på de och lotssas som om de är vilken dag som helst;)

Idag har jag varit med mamma och vinkat av mormor på tågsationen. Och nu kommer de nog dröja mist ett år kanske till och med ett och ett halft år tills jag träffar henne igen.. lite sorligt faktiskt när man tänker på de sättet men jag försöker att inte tänka så.
Efter att vi vinkat av henne så tog jag mig en tur på stan för att fixa lite små ärenden. Med mig hem fick jag en anteckningsbok som jag ska skriva ner lite recept i som jag kan ha med mig till USA och sen köpte jag faktiskt också två stycken tsa-lås till mina resväskor. De är sånna lås som man ska ha på sin resväska för att inte flygplatsena ska klippa upp dom utan öpnna dom med verktyg om de behöver titta i väskan av någon anleding. Jag vet de är långt kvar med jag tänkte att jag ändå kunde passa på när jag var där. De finns på Cals olson billigt och bra om de är någon som behöver;) Jag kollade också på en reseadapter men kom fram till att de får vänta ett litet tag till..


Ikväll lutar de mot utgång, hoppas att de blir kul:D även o jag är dödstrött efter denna veckan som skulle bli en lugn vecka, men slutade med att jag inte fattar var veckan tagit vägen och att de redan är helg igen?!


Kram, Caroline

 


Godnatt

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det beror dels på att bloggen ser ut som den gör... men nu har jag tagit bort kenans header så nu ska de bara dit en ny.... och de kommer snart jag lovar!
Sen har de varit jättemycket idag också, jag har inte äns haft tid att kolla min mail förens nu vid ett på natten när jag slutat jobba:(
Idag så har jag först varit och handlat och fikat men mamma och moromor på förmiddagen eller ända tills jag började jobba vid 15.00. De va trevligt men jag va helt slut och de har känts som om jag håller på att bli sjuk hela dagen.. Jag vill inte bli sjuk och jag har inte tid heller!!
Imorgon så är de fredag och jag har en lång ledig helg framför mig som förhoppningsvis inte går lika fort som denna veckan har gjort. De är också fredagen den 13 imorgon eller de är ju idag rent tidsmässigt, vilket betyder otur om man är skrock full..

Nä nu ska jag sova

Godnatt, Caroline


Design...

Ja som ni ser så är skaer och ting inte rikgit som de ska här... Just nu har jag kenans stilmall eftersom han ska hjälpa mig med lite olika grejer. Men för hoppnings vis så kommer de bli ändiring på de redan imorgon, eller lite då och då...
Har i alla fall fåt dit en egen bakgrund nu;)

Meningen är ju att de ska bli bättre än va de va från början och d får jag vell ta att de ser ut som de gör nu...

Kram, Caroline

2 Månader!!:D

Ja idag är de ju som rubriken lyder två månader tills jag sätter mig på ett plan mot New York för att börja mitt år som au-apir. Först tre dagar i NY och sedan bär de av mot min värdfamilj som bor en lite bit untanför Philadelphia!
Två månader känns som en jätte långtid just nu men tänker man efter så kommer man på hur mycket som ska fixas och grejas med innan man väl ska åka iväg och då kommer man på att två månder kommer inte alls vara någon lång tid, tiden kommer förhoppningsvis och troligtvis bara flyga förbi för de är ju trorts allt både jul och nyår innan också! Helt galet.

Nu ska jag åka en rund ut på univeritet för att få lite hjälp av Kenan men min blogg! eller i alla fall lite hjälp att fatta allt...
Sen ska jag bara hem fort en vända och sedan vidare till jobbet för att jobba 15-00.

Kram, Caroline 


Bastubad!

Nu är vi hemkommna från Ikea och de blev en hel del handalt även om vi har varit där en massa gånger i höst...
Just nu ligger jag i min säng och vilar men alldess strax så ska jag ner och äta lite mat innan vi ska bort till Lönnbergs för att badabastu!:D
De är ska ju vara en "finsk batsu" som de har och därför ska mormor få test bada bastu i den, eftersom hon är finsk;)

Kram, Caroline

IKEA

Idag är jag ledig!!
Därför har vi bestämmt att de blir IKEA med mamma och mormor nu på förmiddagen!(Mongonen för mig dock)



Kram, Caroline


Frukost

Sitter nu och äter frukost och kollar runt på datorn som vanligt;)
Idag så jobbar jag 11.30-14.30 kortpass och sååå skönt! Vid fyra ungefär så kommer min mormor med tåget så ikväll ska jag nog spendera tid med henne även om hon ska stanna flera dagar..

Nu ska jag ringa till Infektionskleniken för att fråga lite om vaccination av hepatit A & B för jag ska troligtvis vaccinera mig innan jag åker.

Kram, Caroline

Glögg och pepparkakor!

Ikväll blev de glögg och pepparkakor framför tvn och sista avsnitet av Ensam mamma söker!



Nu blir de nog en tidig kväll, så snart sängen!


Kram, Caroline

 

Helgen är över!

Nu är helgen äntligen över, och jag har en lung jobbvecka framför mig!:D
Imorgon är de en ny vecka och nya möjligheter;) den kommande veckan ska min mormor komma och hälsa på. De ska bli väldigt trevligt eftersom hon typ bara kommer två gånger om året typ.. hon bor i Borlänge. De blir för modligen också sista gången som jag träffar henne innan jag kommer åka innan eftersom hon inte kommer komma hit förens till våren och vi lär ju inte heller ha tid att åka upp och hälsa på innan..

Idag så har jag jobbat öppning och nu är de slut på min jobbiga jobbvecka och har bara en lung vecka med tre pass framför mig:D

Igårkväll så mailade jag lite med au-pairen som är hos min värdfamilj nu och hon verkade jätte trevlig! hon föreslog också att vi skulle skypa någong gång snart:D

Nä nu ska jag en kort runda till stallet!

Kram, Caroline


Lugn hemma lördag!

Hemma efter en dag på jobbet där de var helt galet! 10års jubilem med ansikst målning, Rondald McDonald och Big Mac och Happy meal för 19.99kr. Vilket resulterat i galet mycket männsikor och mycket att göra.
Vilket betyder att jag är helt slut nu och därför blir det en hemma kväll med min mamma och min bror i soffan framför tvn.
Det blir ingen Champange denna helgen de fick bli nästa helg eftersom jag jobbar denna och för att de typ inte va någon som kunde heller..

Maildade lite med värdmamman igår och hon berättade lite om vad som händer hos dom i helgen och även att dom ska åka till Florida nästa vecka på semester! gissa vem som blev avundsjuk?!
Jag fick också mailadressen till deras nuvarande au-pair, nu ska jag maila med lite med henne hade jag tänkt;D


Kram, Caroline

Au-pair prat

Tänke bara göra ett litet inlägg om hur skönt de är att prata med andra i samma sits som en själv!

Har mailat en del med en av tjejerna, Sofie, som ska åka samma datum som mig till New York, den 11 januari.
Och jag måste säga att de är väldigt trevligt att prata med en annan som är i precis samma sits som en själv..eftesom jag inte känner någon annan som är/har eller ska vara au-pair.
Man har liksom samma knäppa funderingar och tankar som snurrar för fullt i huvudet, och upptäcker att man inte alls är ensam om att fundera runt tusen saker och göra vissa saker!

Så Sofie om du läser detta så uppskattar jag vårat mailaden väldigt mycket!

Kram, Caroline

Idol och myskväll!

Ikväll så är de myskävll framför Idol hemma hos josse som gäller! Jag längtar faktiskt de va längesedan jag tittade på idol när de ska vara och inte efteråt på datron Och de va längesedan jag träffade josse också!
Idag har jag ju jobbat 7-15 och där av den dåliga uppdateringen idag också och de lär bli så har dålig uppdatering hela denna helgen eftersom jag inte orakr gå upp tio minuter tidigare för att hinna skriva på morgonen..

Idag eller rättare sagt inatt så fick jag mail från värdfamiljen med lite bilder på deras hus:D De verkar se bra och fint ut alt som dom skickade. 

Nä nu ska jag göra mig iordning och äta lite kvällsmat innan Matilda kommer och hämtar mig!

Kram, Caroline 

Fakta

Har nu suttuit och letat en massa fakta och tittat på bilder på Philadelphia:D har fått lite basic kunskaper om historian runt staden och lite annat smått och gott om Philadelphia.
Jag känner mig dock inte riktigt nöjd med de jag hittat och skulle gärna vilja få veta mer om staden.. Funderar på om jag ska be någon som har tillgång till NE med andra ord som fortfarande går i skolan, för folk har vell inte de hemma om man inte har de från skolan eller jag känner i alla fall ingen vad jag vet.. Nä de blir nog att satsa på skolungdomarna;)
 
Hittade bland annat denna fina bilden



Funderar på om den går att använda till som bakgrund till min header till bloggen? Som jag ska ta tag i någon gång då jag orkar och förstår mig på de....

Nä nu ska jag nog dra mig mot sängen och försöka sova i natt(som om jag inte försökte igår eller!?), jobb imorgon samma tid som idag alltså 7-15 Yeeppiii!

Kram och Godnatt, Carolin

Låång dag!

Förlåt för dålig uppdatering idag... Men jag har jobbat 07-15 idag. Hade faktisk tänkt att jag skulle uppdatera idag på morgonen innan jag cyklade till jobbet men jag orakade helt enkelt inte eftersom jag var helt slut, då jag inte kunde sova förens runt halv tre inatt:(
Efter att jobbat så åkte jag direckt till stan för att fika med Kerstin och Matilda och sen gå på biblioteket för att låna två nya Engelska böcker, Plan B och The book of Luck båda av Jenny o'connell. Har bestämmt att jag bara ska läsa engelska böcker nu ända fram till att jag åker bara för att bättra på min engelska! Jag hade också tänkt att jag ska hjälpa mamma mer med att tvätta så att jag blir bra på de för som de är nu så känner jag mig lite osäker på vad man kan tvätta tillsammans... så jag inte förstör deras kläder;P
Så ett bra tips till alla er som sitter hemma och väntar på att få åka iväg, läs  englska böcker, tvätta och de kan även vara bra att förbättra era matlagnings kunsaper! 

Nu bilir de kvällsmat innan pappa kommer som ska sätta ihop en säng till mamma och mig,

Kram Caroline

Kvällsmat

Har precis mumsat i mig av denna goda salladen som jag har gjort till kvällsmat!



Hoppas att jag får mitt packet från sts imorgon, vet inte om jag sa de innan men nu när jag är matchad med en familj så ska man få visum papper, försäkringspapper, ett arbete som man ska göra innan man åker och sedan också lite andra papper. Och när jag pratade med sts igår så sa dom att jag skulle få dom papprerna denna veckan. Hoppas hoppas!

Nu ska jag sätta mig framför tvn med en kopp te:D

kram Caroline

Snö!

Ute så fnyr dom första snöfilingorna ner här i småland, eller jag man ser dom om man kollar rikigt noga;)
Men de ger i all fall en riktig mysfaktor, så idag ska jag sitta inne och dricka te..

Idag är jag ledig, min ända lediga dag denna veckan. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska spendera den.. tror de får bli stallet och sen en sväng till friskis för att träna lite. Måste ju passa på nu när man är ledig! Jag har också kommit fram till att jag ska köra med varnannan dag stallet och varnannan dag träna nu ända fram till att jag ska åka, för att jag vara i bra form när jag åker och så är de bara!

Nu har jag fått kontakt med två stycket tjejer som heter Evelina och Sofie som komenterade mitt inlägg igår om att dom också ska åka till usa den 11 januari, vilket betyder att vi kommer träffas i New York! 

Kram Caroline  


Godnatt

Har nu kommit hem från jobbet och suttuit här vid datron och slappnat av lite så nu ska jag ta och dra mig till sägen för en god natts sömn!
De har varit en omtumlande men en väldigt bra sådan!!:D

Godnatt / Caroline


JAAA!!!!!

Pratade nyss med sts och nu är jag matchad och klar med värdfamiljen i Philadelphia!!!!:D:D:D
Detta betyder att jag kommer packa ner mitt liv och åka till andra sidan Atlanten den 11 januari 2010 för att börja mitt år som au-pair!
De kommer början med att man är i New York i tre dagar på en förberedelse kurser och får träffa en massa andra au-pairer. Man kan också få en rundvisning i inne i New York. Efter dessa tre dagar så åker man till sin familj, i mitt fall till Philadelphia! 
Gud jag kan inte beskriva hur glad jag är, de är en helt galen känsla!
Mågon som vill komma och dricka Cahmpange i helgen eller!?, jag har en flaska hemma som jag har sparat för ett bra tillfälle, då jag vill fira något och detta är verlkligen ett bra tillfälle!!!!!

Kram Caroline

Inget nytt om matchning..

Har fortfarande inte hört något från sts om matchning... har jag inte hört något imorgon så tror jag att jag ringer och frågar för jag har ändå lite andra funderingar som jag måste fråga om;)

Snart så ska jag göra mig iordning för att åka till jobbet och jobba 15-00.30 har en tung arbetsvecka framför mig nu med endast en ledig dag och de är onsdag.

Kram Caroline  

Inget nytt matchning..

Har fortfarande inte hört något från sts om matchning... har jag inte hört något imorgon så tror jag att jag ringer och frågar för jag har ändå lite andra funderingar som jag måste fråga om;)

Snart så ska jag göra mig iordning för att åka till jobbet och jobba 15-00.30 har en tung arbetsvecka framför mig nu med endast en ledig dag och de är onsdag.

Kram Caroline  

Skype med familjen

Skypeade nyss med familjen!
De gick riktigt bra och jag fick hälsa på alla barnen och på deras nuvaraden au-pair. Den mista flickan var jätte söt och satt längst framför skärmen hela tiden, mitten pojken verkade lite busig, och den älsta flickan jätte gullig hon också, men de märketes att hon var älst hon höll liksom lite koll på dom andra två;P 
Jag lovade att höra av mig när jag hör något från min organisation. Vilket jag tycker att jag borde göra imorgon eller i början på veckan i all fall, eftersom vädmamman pratade med sin i slutet på denna arbestveckan typ torsdag eller i fredags.
Det gick dock lite hackigt med engelska tycker jag... vilket påminnde mig om att jag måste till biblioteket denna veckan för att låna böcker på engelska, för ska jag öva upp den!!

Kram Caroline


Teknik...

Har suttit och kronglat med min webcam hela förmiddagen eftersom den inte vill fungera... men nu har jag äntligen lyckats!, de va så engkelt som att tycka en knapp kombination på datron, kännde mig sjukt teknisk när jag fattade de.. eller inte

Men jaja ju fungerar den i all fall och jag ska nog snart prata med familjen,nervöst!
Skriver senare om hur de har...

Kram
Caroline


RSS 2.0