Jul redan...?

Här om dagen när jag var på Marshalls så var de inte längre bara en massa Halloween saker utan även en massa tomtar och grejer! Härregud de är september fortfarnde, dock den sist idag men ändå de är alldeles för tidigt!


I'm off to bed!

Med dubbel dos nyquil, 1 painkiller, näspiller och nässpry och en stor kopp te på de i kroppen så är jag jag påväg ner i sängen för att försöka få några mer timmars sömn denna natten än den förra.. Jag försökte sov i tid igår också men de gick helt enkelt inte pga min härliga förkyling. Så idag gör vi ett nytt försök att få mer sömn. Tror dock inte att de kommer gå så bra för bäbisen skriker för fullt i rummet brevid och jag kan inte ha öron proppar för mina trummhinnor är påvärkade av förkylningen. Och dessutom känns min förkylning värre nu är va den va igår..
Men jag ska egntligen inte klaga, innan denna förkylningen har jag inte varit sjuk alls sedan i början på sommaren typ maj någongång! Och de tycker jag är ganska så bra jobbat för att vara mig!!

Nä nu är de sleeptime!
Goodnight


Heej:)

Tänkte slänga in ett inlägga nu när jag verkligen borde lägga tiden på annat än detta.. Tänkte också passa på att ämna tt jag erkänner att jag numera suger på att blogga!!
Men jag lever i alla fall och har de ganska så bra här borta:) Just denna veckan har de varit väldigt mycket och jag har haft lite smått panik eftersom de är sjukt mycket. Vi har just nu gäster här hemma i huset så vi är +4 personer! Jag har också skola denna helgen så jag har ett cp pre assignment att göra till och med lördag morgon! Jag fattar inte alls vad jag ska skriva men jag ska bara skriva 3 sidor så jag kommer vell på sitta och ordbajsa en massa på torsdag kväll/natt. För på fredags så ska vi ut och fira kära Emma som numera är 21!


Igår så var jag på Cluster meeting hemma hos min counseler och hade Bbq, ganska så trevligt ändå måste jag säga. Och jag pratade lite extra med Ileen eftersom jag ville veta lite om hur de är med förlängning och sånt. Och mycket riktigt är de så att jag ska förlänga min tid här i usa så måste jag ta tag i de så fort mina poäng är klara. Men jag kan ändå fundera och göra lite saker redan nu innan om de är så att jag ska fölänga. Har ju inte bestämt mig ännu om jag ska göra de eller inte men de lutar mycket åt de då jag typ får paink av att de bara är 3 1/2 månader och kvar av min vistelse här i usa om jag åker i Januari! Fattar inte var hela denna tiden hat tagit vägen! Och att man varit här lääänge nu, för alla nya som man pratar med säger "ja men då har du ju varit här länge" och jag bara va? jag har ju inte varit här så länge... eller? Jaja vi får se hur de blir men jag måste bestämma mig snart!


Kram, Caroline


Måndag igen..

Japp då va de måndag igen! Var tar veckorna vägen egentligen? Man kan till och känna att de har blivit höst här borta på andra sidan atlanten nu. Jag som har sagt att jag tänker förneka hösten så länge som jag bara kan, eftersom jag inte vill ha den här ännu utan vill fortsätta att leva i denna "sommarvärlden". Sommaren har ju varit såååå lång och dessutom jättebra, rolig och helt underbarn med undantag av vissa nedgångar så klart! Men de är vell sånt man får räkna med som au-pair.. Men nu mera kan verkligen känna att hösten har kommit här, igår va de 15 grader och regn och svinkallt! (ni där hemma tycker säkert inte de är kallt, men när man har vant sig vid 30+ grader så är de kallt!)

Helgen har varit fullspäckad som vanligt med en massa aktiviteter från morgonen till sena natten. Men de är ju precis så vi vill ha de så jag klagar inte! 
Så fredagskväll så va de Grils Night out med mina härliga tjejer! Och de va jätte kul ända tills jag var tvungen att åka hem eftersom jag skulle sova hemma.. men de måste vi göra om tjejer:) På lördag sedan så åkte vi in till city för att Rösta i de svenska valet, i den svenska kyrkan. Vuxen poäng till oss där som röstar även om vi är utanför Sveriges gränser!! Vi shoppade också inne i city och jag känner att jag gjorde av med lite för mycket pengar, även om jag behövde kläderna för de va höst kläder, och de behöver jag!! Jag har ju inget att ta på mig när de är kallt! Kvällens spenderades sedan genom att spela brännboll eller burnball som vi så fint fick kalla de;) Och sedan lite hemma mys hos en av killarna med öl, spel och en massa prat.
Söndagen så skulle jag med Emma på hennes au-pair möte som var skattjakt i city, kul grej men som sagt så va de lite kallt igår.. men de va rätt kul ändå även om vi var helt slut efteråt. Så då blev de en tidigkväll med bara mys och prat hos Emma istället, men de är trevligt de också!
De var helgen de!

Och nu är de en ny jobb vecka igen. Men denna veckan så börjar skoloran fullt ut för både L och J så de ska bli jätte skönt!! E kommer bara gå lite i skolan på onsdag och torsdag med lite inskolning och sånt men de är i alla fall mycket lättare att bara ha henne än att ha alla tre hela tiden.. Så idag har de gått ganska så lätt:) Både L och J var så glada när dom kom från skolan! Och J var så stolt över att ha tagit solbussen själv och allt sånt själv nu för första gången, när hon börjat Kindergarten på en helt ny skola som dessutom ligger lite längre bort.

Nä nu ska jag ta tag i mitt liv och städa mitt rum som ser ut som ett helvet som vanligt efter helgen, eftersom jag inte är hemma något utan bara slänger in eller hämtar saker när jag är här..;P

Kram, Caroline



Labourday weekend

I helgen var de ju Labour day på måndag vilket betydde att många var ledig och därför blev de lång helg och alltså en dag till att hitta på en massa kul på;)
Så i fredags kväll så va jag ute och åt med Sara och sedan åkte vi hem till henne för en myskväll och sedan så sov jag hos henne. På lördagen så åkte hon och jag till Coney Island här i New York. Coney Island är en beach och ett lite mindre nöjesfällt som är väldigt gammalt men man har spelat in många filmer här. Vi gick mest runt och kollade, gick ut med vattnet och fotade en massa och strosade runt, mycket trevlig och skön dag.
Vi tog även kort i en sån fota maskin, sån som man gjorde pass fotona på innan i Sverige, där vi gjorde en massa flum kort:P
På söndag sedan så tog jag sovmorgon och sedan gjorde jag mig i ordnig för att åka upp till Maopac och Jeremys hus där uppe:) Väl där uppe så åkte vi båt, vattenskidor, wakebord, kneebord, badade, grillade, myste och hade de bara allmänt kul ända till måndag eftermiddag då vi packade ihop och åkte hem helt slut med värk i hela kroppen och fina brännor:)

Här kommer två bilder från lördag som är Saras efter som jag inte har mina bilder från helgen eftersom jag glömde i min kamera i Jeremys bil, så dom bilderna får komma senare..





Kram, Caroline


Rosh Hashanah

Idag är de Rosh Hashanah vilket är en judisk högtid, de judiska ny året. Så ikväll har jag varit med på den stora middagen som dom hade här hemma med en massa konstiga saker att äta och en massa svammel på hebreiska från "boken", haha. Nä men de va en helt okej kväll för att vara hemma med vfamiljen.
Jag har också fått lära mig att september är en väldigt "busy" månad för judar då de är en högtid nästan varje vecka... och sen kommer även min vpappas två systrar plus ett barn och en man hit nu denna månaden och hälsar på så de kommer vara fullt hus och full rulle hela tiden!

Idag slutade jag ca 13.30 för min vmamam jobbade hemifrån pga. högtiden, och imorgon är jag ledig eftersom både min vmamma och vpappa är lediga plus att mina vmammas syster är här också.. så dom behöver inte mig! Skönt!! Vet dock inte vad jag ska hitta på imorgon, men de löser sig nog!

Kram, Caroline



I'm alive

Ja jag lever fortfarnde även om min pappa på pekade att jag kunde vara dö eller åt minstonde utan ström och allt efter vad jag skrev i förra inlägget.. Men så är de inte. Orkanen påverkade oss knappt över huvudtaget, de regnade lite och blåste lite men ingent märkvärt alls. Och de blev inte så farligt ute på Long Island heller så de va ju skönt de. Annledningen till att jag inte skrivit är att jag i slutet på veckan inte hade någon lust alls och sedan kom helgen och då är de ju som vanligt, fullt upp. Och sitter så lite vid datron som möjligt även om jag satt här lite i helgen.. 

Nu ska jag prata med min mamma lite tror jag, berättar mer om helgen senare.
Kram, Caroline


 

Hurricane

Yes dom säger att de ska komma in en orkan över New York areat! Han, Earl, förväntas komma in nu under helgen, kommer i natt/imorgon. Mitt punkten av orkanen förväntas dock gå över Long Island närmare bestämt the hamptons. Vi är ju dock lite längre in och förväntas därför bara få sideffekter av den som kraftigvind och regn.. Men man vet aldrig för dom säger samtidigt att orkanen ska gå in över land i Connecticut och de är ju inte precis långt norr ut de så vi får helt enkelt vänta och se vad som händer. Detta är den kraftigaste orkanen som går in över Long Island sedan 1991!
De är både lite häftigt och exiting att bo så nära där en orkan ska gå in men de är också lite jobbigt om de skulle slå så hårt att strömmen och sånt slås ut, för de okar jag inte men. Men jag kan inte säga att jag tycker att de känns läskigt ännu i alla fall. I så fall får jag nog få de mer bevisat för mig att de verkligen kommer in här..
Vi har dock redan märkt av orkanen när Alicja och jag var nere i Manor park ikväll. Jag har näst intill aldrig sett några vågor där eftersom vi ligger så mycket i en vik här inne men ikväll var de riktigt vågigt och friskvind där nere så de är ju helt klart att de är storm som är på väg in i alla fall.

Imon är de fredag och de betyder att de är helg!!! Och då är de bara en jobbvecka, dessutom bara med 4 dagar för de är ju Labour day på måndag, kvar till skoloran börjar!!! Ska bli så himla skönt när skoloran börjar, rutin och ungarna är i skolan så jag behöver inte ha dom efter mig hela dagen!! Haha usch vilken dålig au-pair jag är:O

Kram, Caroline


Kan inte sova

JAG KAN INTE SOVA!!! jag är fortfarnde helt klarvaken och inte ett du trött och nu börjar jag få panik på mig själv för jag ska upp ca 5 timmar! Måste somna snart så jag inte är helt död imorgon när jag ska börja jobba vid 7:O Jag bruakr ju känna mig helt slut normaltsätt och då har jag somnat för flera timmar sedan...



blogg.se...

Blogg.se är helt konstigt!! man har inte kunnat gå in och kolla på min blogg nu på hela kvällen jättekonstigt:O
Nu ska jag dra mig till sängen och se om jag kan få någon sömn inatt...de är egnetligen redan på tog försent,klockan är 12,20..
Hoppas de fungerar imorgon!

Godnatt, Caroline

Något att tänka på såhär på kvällskvisten/morgonkvisten..

LIVETS TID ÄR NU

Liv går aldrig i någon repris
Liv pågår endast i direktsändning.


Livets egen tid är alltid NU
Inte för länge sedan eller i okänd framtid.


Varje ögonblick av vårt enda liv
är unik händelse, som aldrig någonsin kommer att upprepas.


Tänk på det när varje dag nyvaken möter dig
och när samma dag går till sin vila
utan att återvända.


Ögonblicket är Ditt,

 dagen tillhör dig,

 Livets tid är nu.


1 September?!

Jag fattar inte var hela augusti tog vägen och att det faktum att de är den första september idag kan jag inte heller fatta! September är ju en höstmånad då de ska börja bli lite kallt och regnigt och allmänt "ruskigt" ut, men nej inte här i USA här är de upp mot 40 grader fortfarande och svetten bara rinner när man är ute. Tro inte att jag klagar på att de är varmt för jag vill ha de varmt fordrande och känner mig inte alls redo för kylan men det faktum att de redan är september är lite svårt att fatta för mig.

Idag var de ju som sagt hett här och inte blev de bättre av att jag hade två playdates i två olika parker! Så vi har varit ute hela dagen i hettan med undantag av typ en timme mitt på dagen mellan playdatesen då vi åt lunch. 
Men nu har jag slutat i alla fall och ska vara inne i ett tag och kyla ner mig.


Kram,Caroline 
P.s mamma jag tänker på dig!
  
 


RSS 2.0