Härlig frisk luft och Sol ute!

Idag skiner solen här borta, de är en helt klarblå himmel och en jätte stor härlig sol  och sådär -4 grader, härligt!
På marken ligger också ett tunt, tunt lager med snö så de är jätte härligt ute! Jag kom just in från att ha varit ute och snabb gått i nästan en timme, så nu har jag hittat en bra runda som jag kan gå men den är bara 4km men de tar typ en timme ändå för att de är så himla backigt här, så de får räcka just nu. Jag tog lite bilder som jag ska försöka få upp senare.
För övrigt så är de mycket mindre snö här än vad de var hos Jennifer igår så de är väldigt stor skillnad fast de inte alls är så långt här ifrån, kanske en kvart med bil.

För övrig idag så har jag skypat med mamma och fått se hur mycket snö ni där hemma har även om de var en väldigt dålig bild genom webb camen i mörkret.
Och nu ligger jag och ska läsa expressen på nätet funderar på om jag ska kolla smålandsposten också, för jag har kommit fram till att jag inte har någon aning om vad som händer hemma i Sverige. Så jag ska försöka få de till en vana att läsa svensk tidning över nätet, så jag inte är helt lost när de gäller saker som händer hemma. (Tror att min pappa blir glad när han läser detta, eftersom han alltid har tjatat om att jag ska läsa tidningen).


Och förresten alla ni som läser, ni är dåliga på att kommentera!!

Kram, Caroline


SNÖ

Idag har de snöat här borta!! Min värdpappa sa igår och innan idag att han trodde att snön skulle missa oss så jag trodde på de, vilket jag inte skulle ha gjort.. för nu har vi snö dock bara några få cm men ändå.

Idag skulle jag ju som sagt träffa Jennifer och sen kolla på film med några andra au-pairer men de blev inte riktigt så. Jag begav mig iväg för att träffa Jennifer på ett stort mall en bit här ifrån för att shoppa lite. När vi jag väl hade hittat dit efter att ha kört fel två gånger, för att hitta den där jävla bensinmacken som jag aldrig kan hitta, så gick vi och kollade lite och shoppade. Jag köpte en ny pyjamas eftersom jag alltid har de här och sen köpte jag en ny kortärmad tröja. Sedan efter ett tag upptäckte vi att de hade börjat snöa värsta mycket! Så vi bestämde oss för att ta oss hem till Jennifer innan de blev för mycket snö ute. Efter som jag inte har kört i snö här borta innan och dom har inga vinterdäck här heller utan bara allround däck och inga bilar som är väl anpassade för snö. Vi bestämde att vi skulle träffas vi ett parmacy en bit där ifrån eftersom vi hade varsin bil och parkerat på olika ställen..jag satte mig i bilen och laddade gpsen och hittade direkt dit, förvånansvärt bra, trotts alla exit hit och dit och kö på motorvägen pga av en olycka. Men Jennifer där emot hon var helt vilsen och hennes gps ville inte heller fungera så de slutade med att hon fick ringa sin värd mamma så fick hon leda henne rätt per telefon. Men de tog typ en timme eller något för henne och för mig tog de kanske en kvart, men jag dog inte för de. Jag åkte bara till Starbucks och tog en kaffe- och ja jag har blivit beroende.
När Jennifer äntligen hade hittat rätt och vi hade handlat de vi skulle så skulle hon leda oss hem till henne, och jag frågade henne om verkligen hittade hem nu annars så kunde jag köra först med min gps, men hon sa att hon var säker så jag litade på henne.. och efter att ha irrat runt på parkeringen ett tag och sedan gjort en osmidig vändning på en annan liten parkering så var vi på rätt väg och kom hem till Jennifer utan några mer problem:D

Väl hemma hos Jennifer så åt vi lite och sedan kollade på en film med hela hennes familj, eftersom vi bestämde att vi inte skulle ge oss ut och köra igen i snöfallet. Vi kollade på G- force, dålig- se inte den!
Sen bestämde jag mig att åka hem eftersom min värd pappa var uppe och väntade på mig pga de dåliga väglaget. Men de gick jätte bra att köra hem och den värsta delen av vägen hem var den sista biten här inne bland kvarteren där dom inte hade skottat eller saltat, men annars så gick de jättebra. Och för övrigt så tror jag att alla här borta över reagerar när de är snö/snöar. För dom hade typ hällt ut as mycket salt på den stora vägen här utanför, gatan var bokstavligen talat täckt i salt och många går inte utanför huset om dom inte verkligen måste fast dom skottar här så fort de bara är några mm snö. Men, men dom är väll inte så vana vid mycket snö.

När jag väl kom hem så var jag jätte trött men jag gick ändå inte och la mig utan satte mig och tittade på ännu en dålig film med min värd pappa. Som jag för övrigt somnade ifrån och missade vissa delar av. Så jag var pigg igen när filmen var slut.

Och nu har jag lagt mig i sängen med värmekudden som mamma hade packat ner i min väska utan att jag visste de,tack mamma! Och jag tänker på dig mamma när jag har den för du är väl förknippad med värmekuddar;)

 
Sleep time
Good night, Caroline


Lördag!

Idag har jag bara jobbat några få timmar, 9.30-11.30. Medans pappan var iväg med den äldsta dottern på sin basket match. Så nu är jag ledig för dagen och har ätit lunch och jag sitter typ bara och väntar på att Jennifer ska ringa eller något för hon svarar inte när jag ringer...
Men vi har i alla fall bestämmt att vi ska göra något nu på eftermiddagen, typ åka till något mall eller något liknade. Och sen ikväll ska vi nog till en annan au-pair på filmkväll!

Nu ska jag testa igen och se om hon svarar denna gången;)
Kram,Caroline

2 Veckor med familjen!

Idag är de exakt två veckor sedan jag kom till min värdfamilj! Ännu så länge känns de som om jag gjorde ett bra val när jag valde att åka till just denna familjen.
Jag har också fått min andra lön här borta idag.  
Jag har i princip också klarat av min första arbetsvecka själv, jobba två timmar imorgon också, men de räknas knappt tycker jag.. Och första vecka har faktiskt gått ganska bra! Dom ända stora dusterna jag har haft är med mellan barnet, N, och de är för att han inte lyssnar på vad jag säger eller bara är tramsar runt. Men jag gissar att de kanske är ganska vanligt i den ålder. Jag har också fått åder om att öva på att räkna och rabbla alfabetet och skriva alla bokstäverna med honom så de är vad jag och han har gjort idag med honom efter skolan.
Annars så har de gått ganska så bra tycker jag för att var första veckan själv!

Idag var de ju som sagt min värd pappas födelsedag och vi var på en japansk/kina restaurang och åt ikväll och de gick faktiskt skapligt bra trotts att de var sen och lilla S var jätte trött och hungrig när vi kom dit. Dock blev jag kallad mamma av en annan kvinna på restaurangen jag försökte få S att koncentrerar sig på sin egen mat och inte på dom vid de bordet.. så hon sa till S "mamma vill säkert se ditt söta ansikte och dina fina ögon" eller något i den stilen. Jag sa inget till henne för jag orkade liksom inte, men så gammal ser jag vell inte ut att vara!? Jag menar jag skulle ju ha fått henne när jag var 16-17 år i så fall.
Men i alla fall de va trevligt att äta ute med familjen och också lära känna min värd pappa lite mer för de känns som om jag inte känner honom lika bra som min värd mamma.
Vi fick såna fourteen cookies denna gånge också med denna gången stämde de inte alls lika bra som förra gången, kommer inte ens ihåg vad de stod idag.

Nu ska jag upp och njuta av tystnaden för nu sover alla barnen!

Kram, Caroline


The package just arrived!

En UPS kille kom just med paketet till min värdpappa! Så nu kan han få sitt paket när han kommer hem.
Och de var värsta stort men ändå lätt liksom, jag undrar vad de är;)

Tillbaka till tvätten
Kram, Caroline

Lunch och nap time

Lilla flicka har sin nap igen. Och jag har precis ätit min lunch, sallad;D
Idag på förmiddagen så har städerskan och hennes ersättare varit här, eftersom hon är gravid och ska vara ledig snart. Så nu är huset rent och fräscht!

Idag fyller min värdpappa år! Så idag på morgonen gick jag upp tidigare för att hjälpa honom att få iväg baren till skolan. Han fick också några kort och små grejer. Ikväll så ska vi ut och äta, och sen väntar jag på ett paket som skulle komma idag från min värdmamma som också är till honom.
Från mig fick han bara ett kort där jag hade skrivit en hälsning och att han kan gå ut och äta middag med min värdmamma någon annan gång eftersom hon inte kan vara med ikväll, så kan jag stanna hemma och ta hand om barnen på en av mina lediga kvällar.


 

Var tog mitt lokalsinne vägen!?

Jag har börjat fundera på om mitt lokasinne försvann samma dag som jag kom till min värdfamilj? För innan jag kom hit så hittade jag hur bra som helst bara jag hade varit där en gång så kom jag ihåg vägen nästa gång inga problem liksom... Men nu vet jag inte, jag kör fel hela tiden! De ända jag hittar utan gpsen är barnen skola, little gym, närmsta mat affären och de är ungefär allt! Jag kan i och för sig kanske hitta till några andra ställen men då är de dom som ligger utmed West Chester Pike/Rode 3 bara för att de bara är att följa vägen liksom.. Men annars kör jag fel i stort sätt varje gång jag ska ut och köra.
Som ikväll, jag skulle bara ut och köpa lite små saker på Dollar store och i en annan affär, men jag körde totalt fel, så jag tog upp gpsen och tryckte in vad jag trodde var rätt- vilket de inte alls var utan jätte fel!! Så då bestämde jag mig för att skita i de och åka hem istället och tryckte på "go home" på gpsen och då på vägen hem så hittade jag de!!! Men de tog ju bara så där 45 eller något sådant, vilket normalt tar 5-10minuter... Så hädan efter så tänker jag använda GPSen fullt ut när jag är ute och kör själv!

Idag har alla barnen var helt underbara mot mig!! Jag fattade inte vad som hände, men lilla S var jätte söt mot mig hela dagen och gick till och med fram och pussa de mig på kinden flera gånger helt självmant! Och sedan när L och N kom hem så gick läxorna som en dans och sen satte dom båda igång och sysselsätta sig själva medans jag lagade mat och målade med S. Och precis innan maten så fick jag gå upp och titta på vad dom hade hållt på med hela tiden, eftersom jag inte var tillåten att göra de innan. Och då hade som satt upp alla gosedjuren i N's rum och klätt på dom, jätte sött!
Hoppas bara denna trenden fortsätter nu!



Nu ska jag titta på Grey's Anatomy!
Kram, Caroline


Nap time!

Lilla S sover sin eftermiddagslur just nu!
Vilket betyder att jag har lite tid för mig själv, eller jag måste ju fortfarande fixa lite små saker.. som plocka iordning lite här hemma och vika tvätten som jag har tvättat innan idag men de kan jag ju göra sammtidigt som jag tittar på tv;)

Ikväll ska jag ta en runda själv med bilden till några affärer för att köpa lite små saker och försöka hitta en present till min värdpappa.

Hörs senare, nu ska jag åter gå till min tvätt!
Kram, Caroline 

Idol och Promenad!

Har just tittat på American Idol tillsammans med min värdföräldrar och mitt äldsta värdbarn:D de är värsta bra att idol hemma är på hösten och här är den på vinter-våren, för idol hemma är ju just slut och nu kan har man börjat följa nästa direkt;)
Innan de så trottsade jag mörkret och gick ut och gick och de va jätte skönt!! Jag ska börja göra de felar gånger i veckan, jag ska bara hitta en runda som jag kan gå så jag inter går vilse här i omrdådet. Idag gick jag bara gatan upp en bit och sen tillbaka och sen en annan gata en bit och sen tillbaka på den igen. Men jag var i alla fall ute i 30minuter och jag gick fort, så jag var svettig när jag kom tillbaka. Nu i helgen när jag är ledig när de är ljust så ska jag gå ut och gå så jag hittar en runda som jag kan gå så jag hittar den sen när de är mörkt också.

Imorgon åker min värdmamma till Florida och kommer inte hem förens på Söndag så de kommer vara fullt upp för min värdpappa jobbar mycket, och nu när lilla S är sjuk också så blir de ju ännu värre..

Nu ska jag försöka sova så jag är pigg imorgon!

Godnatt, Caroline

Ännu en dag som jag kännde att jag precis överlevde..

Okej detta är från innan idag jag har inte kunnat logga in eller när jag väl kunde logga in så fungerade de inte att uppdatera.. så detta är från 18.00 idag


Jag överlevde!
Igår när jag gick och la mig så tänkte jag att idag skulle bli en lätt dag med Little gym och allt de skulle ju gå som en dans, trodde jag.. När jag vaknade i morse var jag för de första helt slut även om jag hade sovit hela natten. Och sen de första jag ser när jag kommer upp är en lapp där de står att lilla S är sjuk och har hostat hela natten och ska därför inte gå på Little gym utan till doktron.
Förmiddagen gick bra och hon fick kolla på film eftersom hon var sjuk, och sen skulle vi till doktorn och de gick också bra förutom att vi blev sena med hennes lunch och därför också hennes nap. Eftersom hon hade någon sjukdom som jag inte vet var de heter på svenska men man hostar i alla fall mycket och man måste använda en nebulizer(vet inte om de heter så på svenska) där dom ska andas in någon gas/vätska som vidgar luftrören eller något likande och de ska hon göra tre gånger om dagen och de tar en kvart varje gång och sen antibiotika på de. Få en tre åring att sitta still och andas i en mask i 15 minuter är inte lätt, men de gick bra om hon fick titta på tv samtidigt ;P Så de gick faktiskt förvånansvärt bra.
Men dom två äldre har testat mig fullt ut idag kan jag lova! Speciellt N han bara tramsade runt och inte lyssnade alls så han fick två "time out" men de hjälpte ju inte så mycket de heller fast vi fick i alla klart läxan och sen fick han tramsa runt för jag orkade helt enkelt inte bry mig och jag var tvungen att hjälpa S med sin medicin.
Och nu har deras mamma tagit över men jag kan ju höra att dom är lika crayz fortfarande...

Nu ska jag trotsa mörkret och gå ut och gå en runda för jag måste ut ur huset och rensa mitt huvud lite, och försöka hitta hem igen också...

Kram Caroline


Trött!

Gud jag är helt slut!!
Idag har jag klarat av hela dagen men barnen själv! De gick jätte bra med lilla S och hon fick inga utbrott alls under hela dagen men ända vi har gjort är målat, förlagt och målat igen med undantag av att vi var ute och gungade en stund.. När N och L kom hem blev de lika mycket kaos i min hjärna idag som de blev igår men de gick bättre ändå på något sätt och jag lyckades tvinga S att titta på en Mickey Mouse just då också vilket gjorde de hela mycket lättare!
Direkt efter att jag hade slutat jobba så tog jag bilen för att först kör och tanka och sedan vidare till Jennifer. Jag hade laddat GPSen för att hitta till Jennifer för till bensinstationen skulle jag ju hitta, trodde jag! Men de gjorde jag inte alls, jag villade bort mig totalt bland alla villa kvarteren här runt omkring, alla husen ser ju lika dana ut. De hela slutade med att jag fick sätta på GPSen på hem och sen började jag om och då hittade jag direkt! Att hitta till Jennifer gick bra de också med hjälp av GPSen, fast den visade fel hus..
Jennifer och jag var på ett mall i närheten av henne och sedan var vi och åt på ett diner i Paoli. Vi skulle ha träffat två andra au-pairer också men de blev inte så eftersom dom båda blev tvungna att jobba sent, så vi får göra de någon annan dag!
Imorgon jobbar jag samma tid som idag och de ska gå ännu bättre än idag! S har uppvisning med sitt little gym som om jag har tur så slipper jag måla och förlägga imorgon för de har jag gjort tillräckligt av idag tycker jag. Sen måste jag åka och köpa något till min värd pappa imorgon också!

Kram, Caroline

P.s Idag så singlade de små vita snöflingor ner från skyn.. Och Jennifer sa att de kanske skulle komma mer snö till helgen!! JAG VILL INTE!


Nytt mobilnummer!

Jag glömde en sak, från och med i lördags så har jag mitt nya USA nummer så är de någon som vill ha de så är de bra att höra av sig så skickar jag de till dig!

Kram, Caroline

Jag överlevde första dagen själv!

Måndagen är nästan över, och de kommer bli en tidig kväll idag också!!
Jobbdagen idag började med att göra lunch till S och sedan lägga henne för hennes nap vilket gick förvånansvärt bra. Under tiden som hon sov så tvättade, städade och röjde jag undan de värsta och jag åt även lunch med mina värd föräldrar som båda var hemma just över lunchen. När kl var 2.15pm så sov hon fortfarande, vilket betyder att jag måste väcka henne eftersom vi måste åka till N's skola för att hämta honom vid 2.20pm. Vilket ledde till att hon var jätte tjurig och bara skrek och var jätte tröt! Men jag fick i alla fall inne henne i bilen men hjälp av mutning med en klubba;) Väl vid skolan var hon bättre men ändå fortfarande jättetrött och rödgråten så jag fick bära henne hela tiden. Och jag så den andra nya au-pairen där idag också, men jag pratade inte med henne eftersom S var så tjurig men jag ska göra de imorgon om hon är då. Hon är nämligen från Tyskland och kom hit samma dag som mig men från en annan organisation..
Hemma igen så vägrade S titta på tv, vilket hon brukar be om, de gör de hela lite lättare när dom stora barnen kommer hem från skolan så jag kan hjälpa dom med läxorna och göra deras lunch till dagen efter. Men de löste sig på något sätt de också, även om de var totalt kaos i min hjärna just då.
Som tur var kom min värd pappa hem och hjälpte mig med att göra kvällsmat, annars skulle jag ha gjort de också.
Sen tog han L till simningen och jag badade S(utan problem) och hjälpte N att få på sig sin pyjamas. Och nu är jag klar för dagen vilket är jätte glad för, eftersom jag är helt slut!

Kram, Caroline


Regn, regn och regn!!

De blev inget med att ut och gå idag, eftersom de bockstavligen häller ner ute!!
Men jag fick i alla fall en extar timme att somna om när alla barnen hade lämnat huset, för jag kan nämligen inte sova när alla barnen är hemma och springer runt...
Så nu måste jag fördriva en timme innan jag börjar jobba, men de kan jag nog göra lätt här framför datorn.

Nä nu ska jag äta något och sedan göra mig iordning innan jag börjar jobba...
Kram Caroline

Sovmorgon imorgon!

Imorgon har jag en låång sovmorgon! Jag börjar inte förens kl12, och båda mina världförlädrar är lediga från jobbet imorgon, men dom har en massa ärende som dom ska fixa så dom kommer att var borta till och från hela dagen men ändå, skönt.
Jag funderar på om jag ska gå ut och gå en runda innan jag börjar jobba imorgon, medans de är ljust. Så man får lite motion! För jag kan ju inte påstå att jag har tränat något sedan jag kom hit.. om man inte räknar att springa efter barnen när man är ute och leker med dom;)

Mötet är gick bra och nu har jag allt lite klarare inför veckan..

Nä nu ska jag sova, tidigt idag ingen- men de är nog nyttigt för min förkylning för jag är på bättringsvägen!

Goodnight, Caroline

Fredag och Jumpers

Här kommer lite bilder från i fredags när jag, Odette och vårat minsta värd barn S var på Jumpers!
Jumpers är ett ställe med en uppblåsbara hoppborgar och lekställningar inomhus här i närheten av broomall. 










 


Rolig dags utflyckt om man är här i närheten med barn!


Söndag

Idag är de söndag och imorgon börjar min andra jobbvecka, och då är jag dessutom själv.

Idag var i jag på "The franklin institute" och kollat på en utställning, Body Worlds 2 & Brain. De är riktiga människor som har valt att donera sina kroppar, när dom har dött. Dom har tagit bort skinnet eller bara tagit vissa delar på dem och sedan plastat in dom i ett tunt lager med plast. Detta har dom sedan ställt ut på väldigt många ställen i världen.
De va jättehäftigt även om de kändes lite konstigt/läskigt/lustigt att de va riktiga människor. För dom hade allt, hela människor i många olika ställningar(dansande, yoga ställningar, baseboll spelare, allt!), gravid kvinna, embryon från 4 veckor till foster i vecka 35, bara själva organen uttaga, hela nervsystemet i människan.
De va i alla fall en upplevelse att få se de, och jag hade faktiskt användning för all omvårdnad och latin ord som jag har tragglat under mina tre gymnasie år, för latin orden är dem samma över hela världen. Vilket gjorde att jag förstod mycket mer av texterna även som var till än vad jag skulle gjort annars.
Efter att vi hade varit där så gick vi till en Irlands pubb och åt lite mat. Allt som allt så va de en trevlig eftermiddag med mitt Cluster. Även om jag nog inte kommer att umgås så mycket med dem när de är möten eftersom dom flesta var dels mycket äldre än mig och dessutom inte min sorts av människor.
Bilden är från deras hemsida och den är dessutom länkad dit 


Nu, strax ska jag ha mitt första lilla "möte" med mina värld föräldrar om de är något som jag undrar om och bara lite allmänt nu när jag har varit med en vecka och sett hur saker och ting går till..
Denna kommande veckan är dessutom lite speciell, eftersom min värd pappa fyller år på fredag och min värd mamma ska åka till Florida på torsdag på en jobbgrej och kommer inte hem förens på söndag kväll.
Och jag vet inte vad jag ska köpa till min värd pappa, förutom att jag tänkte gå upp tidigare och hjälpa till på morgonen med att få barnen till skolan och sedan kanske baka något till kvällen med barnen till honom. Så är de någon som har något tips så hjälp mig..

Kram, Caroline


Philadelpia!

Alldels strax ska jag upp och äta något innan jag ska ta bilen SJÄLV och köra till tågstationen där jag ska möta upp min Local cordinator och lite andra au-pairer för att sedan åka in till Philadelphia och gå på ett museum och sedan ut och äta någonstans. Museet som vi ska handlar om människan och dess kropp. Och de är döda människor som dom har plastat in och nu ställer ut. Jag vet de låter helt sjukt men jag tror att de är ganska så häftigt och dom som ställer ut har tydligen åkt världen över med utställningen är väldigt kända pga. av detta. Här är en länk till deras hemsida om ni vill kolla in vad de är.

Nu måste jag gå hör av mig när jag kommer hem igen!

Kram, Caroline


Lugn lördags kväll

De har varit en lugn lördagskväll och eftermiddag.
Nu på kvällen har jag bara tagit de lugnt, legat och tittat på Sex and the city filmen eller jag såg inte sluten för jag sov men de gör ju inget för jag har ju sett den innan.
Min eftermiddag var ungefär lika exiting.. jag låg inne på mitt rum med datorn och tyckte synd om mig själv i typ 4 timmar.
Jag måste säga att jag har kännt mitt första anfall av hemmlängtan idag, men de känns bättre redan nu.

Imorgon ska jag in till Phlly för att gå på mitt första cluster metning, så då ska jag vara tipp topp igen och på bra humör!

Nu ska jag sova vidare fast i min säng;)
Godnatt, Caroline

Odette har åkt

Kom nyss hem från flygplatsen tillsammans med hela familjen efter att ha lämnat Odette, så nu är jag on my one.
De va ganska så sorligt att lämna henne där. Hon har ju bott med familjen i 2 hela år och inte varit hemma en enda gång så detta har ju typ varit hennes familj. Alla var ledsna och de är en tryckt stämning i hela huset nu också, barnen sitter och leker tyst de va till och med som om lilla S förstod för hon har varit jätte lugn och tyst. 
Jag kommer i alla fall sakna henne och nästa vecka när jag är själv kommer bli TUFF. För barnen både barnen och jag kommer sakna henne!
Hoppas bara att hennes lååånga resa hem går bra, hon ska flyga Philly-Wasington(6 timmar där) Wasington-Frankfurt(11timmar där) och sen äntligen sista flyresan Frankfurt-Cape town.  Vilket landar på runt 40timmars resa!! Och tidsskillnad och en massa sånt också..

Men jag tackar i alla fall för en underbar vecka med Odette och alla underbara tips och saker som jag har fått av henne!
Lilla S och Odette!


Kram Caroline


En vecka!

Idag har jag varit i hos min värdfamilj i en vecka! de har varit en snabb vecka men de känns ändå på något sätt som om jag har varit här länge...

Dålig uppatering idag... och jag kommer tyvärr inte ge er så mycket nu heller.
Idag har varit en låååååång dag först jobb 8.30-6.30 sen middag med Odettes vänner och sen har vi varit och träffat någon annan kille, kyle tror jag, som ville träffa henne innan hon åker.
De har varit en rolig dag med mycket händelser och känslor!! Men bra sådana:D
Nu måste jag sova annars kommer min värdmamma strypa mig för att jag är trött imorgon när jag börjar jobba vid 9!!

Kramkram, Caroline

Varit ute och ätit med Jennifer!

Kom precis hem efter att ha varit ute och ätit på ett diner med Jennifer! Vilket var jättetrevligt dels pga de trevliga sällskapet och dels för att få prata svenska även om de kändes jätte konstigt och man blandar in lite engelska ord här och var i språket, men ändå! De måste göras om och nästa gång så är de jag som får köra bort till Malvern(ca20min bort) för att hämta upp henne och hitta på något roligt att göra!

Innan ikväll pratade jag också med min mamma på skype, så de har varit mycket svenska prat idag!

Imorgon får jag min första lön här borta och jag har dessutom varit hos familjen i en vecka! Tiden springer verkligen iväg här...

Dags för att sova, har precis preparerat mig med alla piller och en stor kopp te så de ska nog gå bra;P
Godnatt
Caroline 


Skype med pappa

Jag har preicis skypat med pappa, vi pratade i nästan en timme! Jag har ju inte pratat med honnom sedan jag åkte hemmifrån...
Idag har de varit en kortis dag, little gym med S i dag på morgonen och sen när hon hade sin nap så åkte jag och min värdmamma till Socila Security kontoret för att försöka fixa mitt card. Vi fick vänta i nästan en timme och sedan var de äntligen våran tur och sen fick vi de fixat av en otrevligt och otroligt seg kille. Men nu ska de i alla fall komma hem skickat hit innom två veckor så sen kan jag fixa mitt bankkonto också.
När vi kom hem så slutade jag och nu är jag ledig för kvällen.

Ikväll ska så kommer Jennifer och plockar upp mig vid typ halv sju:D Vi ska ut och äta någonstan och sedan kolla i några affärer eller något. Men vi ska i alla fall träffas vilket ska bli kul, efter att typ ha prata på mail i nästan 3 månader!

Nu måste jag gå och äta något för jag har bara ätit frukost idag..

Kram Caroline


Goodnight!

Okay now I’m going to sleep!
Nu är jag färdig pepparerad för natten, en STOR kopp te med honung typ 8 koppen idag, två hals ont piller från min värdmamma och sedan salt gurgling på de också på order från Na och en ett stort gals vatten vid sängen.
I morgon är de en kort dag,9.30 till 3.30:D
Sen på kvällen ska jag nog göra något med Jennifer!

Goodnight sleep tight, Caroline


Låååång dag!

Idag har de varit den längsta dagen hittills! Jag började vid 8.30am som vanligt och sen jobbade vi till 4.30pm en timme ledigt och sen 5.30pm till 7.30pm! och på den timme som jag inte jobbade så va Peggy (min local cordinatior) här för att prata med mig om hur de går hittills och lite annat smått och gått. Som tex att de är ett cluster meeting på söndag inne i Philly, så då får jag träffa alla andra au-pairer här i området från interexchange.
Idag har vi varit på litte gym med lilla S, de är typ gymnastik med en massa andra barn i samma ålder och så leker som en massa lekar med olika redskap, ganska roligt faktiskt! och vi ska dit imorgon också.
N var också hemma idag eftersom han tydligen hade varit väldigt hostigt inatt och han hade tydligen astma när han var mindre så då var vi tvunga att använda en astmamaskin på honom flera gånger idag för att de inte skulle bli sämre.
De känns som om alla här hemma håller på att bli sjuka, för alla hostar och/eller har ont i halsen. Och de är till och med något med hunden!! Idag när vi satt och tittade på tv på förmiddagen så börjar hunden SPY på mattan!!! De stan som satan och de va as äckligt och S bara skrattade när Odette och jag fick torka upp de- fast Odette sprang typ och spydde själv hälften av tiden, äckligt! Så vi har sjuktsuga här hemma...

Nu ikväll ska jag bara titta på Idol (som börjar nu) och sen gå till säng tidigt och vara friskare imorgon, och hoppas på att alla andra är de också.

Kram, Caroline

P.s Idag hade L en matte läxa som verken Odette eller jag kunde förstå- och om de fortsätter så här så är de jag som kommer lära mig från henne och hennes läxor... Haha de känns inte så bra:S


Drive true affär!

Jag glömmde en sak, jag har kört genom min första drive true affär idag!! Haha de är så typiskt amerikanskt som de kan bli, haha. Man kör igenom en grej så kommer de fram en vid dörren och frågar vad man vill ha och vi skulle ha mjölk så då säger man de och sedan går dom och hämtar de och sedan ger man dom pengarna, sen kör man igen,haha, thats it! man behöver inte gå ut ut bilen eller något. Helt galet vad många lata idér dom har för sig här borta.

Kram, Caroline

I think I'm getting sick...

Ja jag håller på att bli sjuk! Min hals gör ont och mitt huvud väker och de har de gjort i princip hela dagen, jag kan inte bli sjuk nu?! Om de fortsätter så här så kommer jag vara sjuk lagom till nästa vecka när jag ska vara själv, de är ju okej nu för nu är ju ändå odette här också men hon håller ju typ också på att bli sjuk.
Idag började vi vid halv nio, när dom äldre barnen går till skolan. Förmiddagen gick bra och jag lyckades få lilla S till sin nap helt själv även om hon var skit sur på oss båda först men de gick efter ett tag.
Idag har dom två äldre också försökt testa mig och se om jag går med på allt dom vill men jag tror att dom upptäckte att de inte gick hoppas de för jag orkar inte om dom ska hålla på så här hela veckan och speciellt inte om jag blir sjuk!

Nu ikväll flydde jag och Odette huset så fort vi hade slutat vid halv sju för att åka och shoppa:D Hon visade mig några av de ställerna som hon tycker är dom bästa och sedan åkte vi till Starbucks och satte oss och pratade ett tag innan vi åkte hem igen för att vara säkra på att barnen sov innan vi kom hem igen, haha;)
Tro inte att jag kom hem tomhänt... jag köpte en ny väska och en lite tjockare, stickad, tröja. För typ 200skr tillsammans, vilket jag tycker var ett ganska bra pris, väskan kostade typ 140 och tröjan typ 70kr:D

Okej nu måste jag sova så jag inte blir mer sjuk!

Godnatt, Caroline

Första dagen avklarad!

Okej jag överlevde första dagen!
okej så illa va de inte även om alla barnen var hemma och L hade en playdate. Men de va faktiskt ganska tufft för till och med odette tyckte dagen gick segt fram. Dagen började med att vi skulle tvätta alla sängklader i barnen sägar eftersom dom alla hade haft sleepovers i helgen, vilket gjorde att vi typ har tvättat minst 6 maskiner tvätt idag!
Och lilla S gör livet tufft för mig för så fort jag kräver något eller säger till henne, hon springer bara till odette och tror att de ska bli bättre men de bilr de inte.. Men jag hoppas att hon ändar sig, och tror att hon gör de, för jag kan förstå att de är svårt att vänja sig vid en ny au-pair och odette är den ända som hon har haft sen hon var 6 månader. Men dom andar två äldre barnen lyssnar så de är ju en bra början;)
Jag körde idag också, och denna gången själv med L! Hon behövde några pysselsaker till skolan så jag och L skulle möta upp min värdmamma vid affären medans dom andra var hemma. De gick bra och vi hittade utan GPSen. Nu ikväll har jag kört igen fast med min värdmamma och de går bra de ända problemet är att hitta alla ställen man ska till..om man inte vill använda GPSen vill säga.
Imorgon börjar jag jobba vid 8.30 vilket är de tidigaste jag kommer börja jobba som jag fattat de, eftersom mina värföräldrar tar dom till skolan själva.  

Här är bilden på mig och barnen från första dagen med varsin av deras skyltar:D



Och en bild från igår när vi hade choklad foundue.


Dags att sova!

Goodnight, Caroline


Första dagen på jobbet!

Nu sitter jag här redo för första dagen på jobbet! Fast de är en ganska så soft dag för vi börjar inte fören vid 10 och slutar vid 5. Fast alla barnen är hemma för de är någon helgdag idag så skolorna är stängda.

Igår var trevligt, massvis med folk! Minst 10 vuxna och typ 13 ungar eller något sådant. Vi åt och pratade och jag fick lära känna familjens vänner och alla barnen som mina värdbarn leker med och alla var trevliga. Efteråt körde jag och Odette hem en annan au-pair, meena som också har varit här i två år. Men hon åker inte hem förens i maj så henne får man nog åka och träffa någon gång och ha playdates för S brukade tydligen leka med ett av hennes värdbarn.

Nu nu måste jag göra mig iodning för jobb!
Kram, Caroline

Driving in the States!

Så nu har jag varit ute och kört för första gånen här borta i Staterna! De gick bra men lite ovant med auotomat växlad bara, jag kände efter växelspaken flera gåner..
Sen har dom en massa stopp skyltar här i området också men inga sträck på gatan så jag höll på att missa de någon gång. Men de ska nog gå bra jag får köra någon mer gång innan jag kör själv. Jag har också fått lära mig hur GPSen fungerar så jag kan använda den om jag inte vet var jag ska.
Jag har också fåt reda på att jag inte behöver ta någon körkort här första året jag är här, men om jag ska förlänga mitt år så måste jag ta de men då kan man ju redan allt så då är de nog inte så svårt om jag nu ska göra de.
Nu ska jag göra mig iordning och kanske gå upp och hjälpa till om dom vill de för gästerna kommer vid tre. De kommer vara fullt hus med massvis med ungar och vuxna och några au-pairer också:D Förhoppningsvis så kommer också Jennifer förbi senare ikväll, eller vi får se för hon skulle jobba hela dagen och sen ha kalas för ett av sin värdbarn.

Kram, Caroline

Söndag och stor minddag!

Förlåt för att jag inte uppdaterad mer igår men blogg.se var helt cp för jag hade skrivt värsta långa inlägget och sen bara försvann de två gåner så jag fick lite damp och sket i de, men nu testar vi ingen;)

Igår va de lååång dag! Basket på föriddagen, skype med mamma vid lunch, lek med barnen på baksidan, film, kina mat med fourtin cooki(stavning) och film med Odette och en av hennes vänner:D Så jag kom inte isäng förens vid tre någon gång... Och vi sju drog de igång i huset med alla barnen som sprang runt för L hade två kompisar som sovitöver och N en kompis så de va fullt hus med sex ungar och en hund!

Idag så ska familjen ha en middag med en massa vänner som kommer  hit! ska bli trevligt:d

Nu ska jag ut och köra med min värdmamma för första gånen:D

Kram Caroline


Basket!

Godmorgon! Jag vet att de inte är morgon hemma men här är de de;)
Jag har sovit jätte bra jag var såååå trött så jag typ decka de direckt! Alldels strax ska vi åka och kolla på L's basket match. Så jag får lite mer tid med henne:D

Måste gå!
Kram Caroline

Ändring: Jag kommer byta ut barnens namn mot första bockstaven i namnet istället, inte för tt jag inte får anväda deras namn för föräldrarna utan för att jag tycker inte att de känns bra...
Så från och med nu så är de så här
S: 2 snart 3 år
N: 6år
L: 9år
och förläldrarna är:
Na & C

Has arrived at the host families house!

Nu har jag kommit fram till min familj och Broomall!
Bil resan hit gick bra även om jag var så nervös så mina händer bokstalivgen skakade när jag satt och väntade i lobbyn på hotellet på Natasha och Clive. Dom var jätte snälla och dom frågade inte ut mig alls mycket bara pratade på om all möjligt precis som vanligt, vilket va jätte skönt!
När jag kom till huset så visade dom mig runt och jag fick träffa Odette, Sasha hade sin nap så sen gick vi ner till mitt rum och jag fick packa upp mina saker.
När Sasha vaknade så åkte vi till affären och handlade och sedan vidare till Nic och Laras skola för att hämta dom båda två även om lara egentligen åker skolbuss. Alla barnen var väldigt blyga i början speciellt Sasha hon var nästan rädd för mig i början..
På vägen hem så åkte vi genom biltvätten också, haha och Sasha älskar de!!
När vi kom hem fortsatte jag packa upp mina saker ochefter ett tag kom Nic ner och satt och pratáde med mig och kollade på mina saker sen kom Sasha också. De va väldigt mysigt och dom tog med mig upp för att visa deras rum. Lara va på simträning efter skolan så jag har inte träffat henne så mycket ikväll men jag ska med och kolla på hennes basket match imorgon vid 10 så för hoppningsvis så får jag prata mer med henne imorgon.
Nu ska jag snart sova, jag är helt slut!
Ska bara läsa lite papper som Natsha har skrvit om en massa saker som är viktigt och bra att veta.

Godnatt, Caroline 

Update: Glömmde säga att barnen hade gjort jättefina "Welcome Caroline" skyltar och hängt upp dom i köket när jag kom!! Jätte sött, och Nic hade gjort en och lagt på min säng också:D Natsha tog bild på mig och barnen framför dom så jag ska fråga henne och hon kan skicka de till mig, så kan ni få se de;)

Väntar

Sitter just nu och väntar på att mina värdförläldrar ska komma och hämta mig!! De kommer om typ 1,5h och jag är så nervös så jag håller på och DÖ!!
Nästa inlägg blir för hoopningsvis från deras hus..

Idag på morgonen har vi varit ute och gått en runda igen til 5th avenue och lite här runt omkring för att vi inte hade så lång tid.

Nu ska jag göra mig klar för att träffa mina värdförlådar för första gången!
Kram, Caroline

Sista kvällen i NYC!

Ikväll är de sista kvällen här i New York City, eller de är typ bara natten kvar men ändå;)
Idag har vi blivit klara med allt och fått alla viktiga papper inför året, så nu ska vi vara redo för allt som ska hända under året!
Nu på kvällen åkte en av mina rumskompiar till sin familj så Caren och jag var ute och gick och kollade lite här runt om kring. Vi var och kollade lite vid Maddison sqare garden men man kunde inte komma in ikväll för de va en NHL match idag! Och sen gick vi till5th avenue och gick in i den stora toys a rus(vet inte hur de stavas) affären med ett parisehjul innuti! och en massa leksaker på tre våningar:D man blir som ett litet barn igen jag lovar!
Nu har jag packat och är redo för imogon för vid 11.00(kl5 svensktid) så kommer Natasha och Clive och hämtar mig, så snälla tänk på mig där hemma gör jag kommer vara så frunknasvärt nervös!!!

Och en sakt till imorgon fyller min pappa 50år och jag vet inte om jag hinner skriva något imogon.. Men ett stort grattis till min kära pappa på 50 års dagen i alla fall!!

Kram, Caroline


3 dagen i NYC

De är helt galet men de är redan den 3 dagen i NYC och imorgon är de sista dagen på våran kurs här i New York, och några kommer åka till sina familjer men jag kommer inte åka förens på fredag förmiddag.
Så idag har vi haft första hjälpen och med CPR och en massa annat sådant, vissa saker som är helt självklara tycker jag men tydligen inte för andra.
Vi har också varit ute och gått en runda här i närheten och kollat nu på kvällen och jag älskar verkligen NYC de är en sådan härlig kännsla här och de är sånt tempo hela tiden! I just love it! Jag köpte också en sån tjocktröja, ni vet en sån I<3NY:D
Och i morse var vi uppe tidigt så vi han gåt ut och kolla lite innan kusrerna och vi såg solen gå upp mellan höghusen på 34th street tror jag de va, helt underbart!!



Imorgon så ska vi gå igenom kultruskillnader, bilkörning här i USA och lite imformation om hur man ska ta sig till familjerna och likande infromation och typ knyta ihopp allt som vi gått igenom! Sen är vi klara för familjerna;)
gör mig iordning och sova, vi ska gå upp tidigt imorgon igen och njuta av morgonen. Som man säger " "morgonstund har gul i mun"
Kram , Caroline,

P.S de kommer mer bilder sen när jag har kommit till familjen, internet här är inte så snabbt..

NYC and orientation course!

Okej idag är de dag två här i NYC och allt har varit jättebra!
Idag har vi först haft lektioner från halv nio till fyra och sedanhar vi varit på en New York city tour!
Lektionerna idag var mest information om vårat kommande år och sedan lite om barnen i skolåldern. De va faktiskt inte så tråkigt som jag hade förväntat mig untan faktiskt ganska intressant:D
Sen nu ikväll har vi varit på våran tur här i city. Vi har åkt tunnelbana, gått genom central park, times square, 5th avenue, rockfeller center och mycket mer! Och vet ni vad jag kan se empier state buidling från mitt hotell förnster!!

Igår va de en jätte låååång dag! Vi gick upp vid halv fyra och åkte till Landvetter där jag mötte upp Josefin och Checkade. De första planet var försenat en hel timme! Så när vi väl kom fram till Dusseldorf så fick vi springa till planet för att de skulle ha lyft typ samtidigt som vi kom men de visade sig att de också va lite sen men inte lika mycket. Den flugturen var gick också bra även om de va mycket längre, tog ungefär 8.40h. Fast de va ganska lätt att fördriva, tittade på två filmer eller den andra sova ajg mig typ igenom;). När vi väl kom fram så skulle vi genom en massa säkerhetskontroller med en massa väntande men de gick helt okej at komma igenom och vi båda fick våra väskor! Det är faktiskt en tjej här på kursen (av 45) som inte har fått någon av sina väskor... jobbigt!.
När vi va framme så tog vi en Shuttle buss till hotellet som tog jättlångtid för vi belv avlämnade sist!
Men vi kom fram hela och med alla saker och gick till sängs efter typ 23 timmar med en dålig natts sömn innan..

Nu ska jag återgå till mina rumskomisar och socialisera mig!

Kram,Caroline


Framme!

Jag ska bara skriva kort, måste sova för jag är så trött!!
Men jag är i all fall framme och jag bor verkligen mitt inne i New York!
Resan gick bra även och båda flyg planen var sena.. men de första skulle i all fall lyft vid 9.30 som vi misstänkte.

Godnatt, Caroline

Sista inlägget på Svenskmark!

Ja shit vad denna lagen har gått i ett och nu är jag äntligen klar med allt!
Väskorna och allt som ska med står i hallen och väntar så när jag ska upp vid kvart i fyra så är de bara att bära ner dom och in i bilen. Och ja ni läste rätt när de står fyra!! För vi eller min pappa och jag satt och klurade lite och tittade på e biljetten och då ser vi att sts har strukit över fel tid!! Så tiden 11.05 som vi har trott är avgångstiden och även sts har bekräftat i ett mail är i själva verket landningstiden i Dusseldorf!!!! Jag höll på att få total panik på allt och alla innan de var löst men när pappa hade kollat på landvetters avgångar så sätmmer de att planet i så fall skulle gå 9.30 då jag hade tänkt Checka in... Så nu får vi åka mycket tidigare och hoppas på att de stämmer, men de gör de säger pappa men de finns ju ingen att ringa och kolla de med på en söndag...

Dagen idag har ägnats åt att titta på hockey(Eriks match), varit ute och gått med Angelica, packning och avsked. Nu ikväll så har de varit en massa folk här och sagt hejdå så vi har bjudit på lite fika och pratat:D och jag fick lite grejer också- Bokstäver som bildar LOVE från bildstål, en schal, ett jättefint plakat från lönberg med bilder och texter från var och en av i familen och sen en Alemnacka för 2010 med bilder från året som ahr gått med mig och mina vänner från Oliver och Hampus!! Jättefin va den, blev faktiskt lite chocka över den.. Tack så hemskt alla mycket!

Nä nu måste jag slänga iväg ett mail till Natasha innan jag ska försöka sova en blund. Och lycka till alla som åker imorgon!!!

Kram, Caroline


Sista gemensam frukosten

Sista riktiga fukosten vi tv:n med mamma är uppäten, på lång tid i alla fall för imorgon kommer jag inte orka eller vilja äta något innan jag åker.
Nu ska jag ut och gå en runds till stallet för att säga hejdå till Caspian. innan dagen sätter igång på riktigt!

Kram, Caroline

Låång dag

Idag har de varit en väldigt låång dag och jag har en minst lika lång dag framför mig imogron!
Nu ikväll har vi firat min pappa som fyller 50, lite i förtid, med farfar och pappas syster med familj. Trevligt, Trevligt. Sista gången som jag träffade dom innan jag åker. De känns som om de är de ända man gör nu innan man åker, träffar folk för sista gången..
Imorgon är de sista dagen hemma i Sverige innan jag åker!! Helt galet, jag kan inte förstå de. Då blir de att packa de sista och fixa med de sista innan jag ska försöka sova några få timmar innan jag ska upp för att åka till flygplatsen, Landvetter.

Nä nu måste jag gå hem och sova!

Kram, Caroline

-13 och Sol

Godmorgon! Just nu sitter jag och skriver på mammas dator och de är nog de jag kommer få använda fram tills jag åker, eftersom jag har gjort en total om instalering av min. Därför fungerar ine vårat internet, man måste instalera de och jag orkar inte göra de för två dagar... Men uppdateringarna som jag har kronglat med nu itvå veckor fungerar!! Fast jag har en tom dator...

Ute skiner solen och de är -13 grader, lite för kallt för mig, men jag ska i alla fall begemig ut på en ridtur med Ängla:D Blir den sista ridturen med Ängla innan jag åker dock inte den helt sista ridturen för jag planerar att rida imorgon också.
Så nu ska jg gå och bylsa på mig en massa kläder, för jag får inte frysa! Jag håller nävligen på att bli förkyld. Jag är liskom sådär täpt i näsan och känner faktiskt en liten tunghet i huvudet också idag. Jag verken vill eller har tid att bli förkyld!! Så därför häller jag i mig te i mängder, inbillar mig att de hjälper + att de är gott!

Kram, Caroline


Packning!

Yes de är vad jag har hållt på med idag, eller inte riktigt hela dagen men nästan. Jag har nästan fyllt den stora väskan som jag fick i julklapp med en massa saker och sedan vägde jag den och den vägde bara 15kg!! Så jag lär nog kunna fylla denn lite till innan jag når maxvikten på 23kg.
Jag har också rensat och valt bland mina smycken som jag ska ha med mig.

Jag har bara haft ett lite avbrott och de va när jag va på stan och åt lunch med Kerstin och Josse, sista gången jag träffade dom innan jag åker:( Dock fick jag reda på att Josse ska till USA i sommar med sin familj och att dom ska bila från NY ner till North Carolina någonstans...vilket betyder att dom ska åka förbi Philadelphia!!! Så förhoppningsvis så kommer jag få träffa dom då:D

Nä nu ska jag packa lite till innan jag ska hitta på något att äta och sedan gå bort till pappa för att umgås lite ikväll.

Kram, Caroline 

Only a few days to go!

Gud de är helt galet att jag bara har idag och två dagar till hemma sen åker jag!! Jag kan inte få in de i min lilla hjärna fast jag jobbar på de.. så förhoppningsvis så fattar jag de lagom till jag ska åka eller möjligtvis på söndag kväll. Men då har jag ju i alla fall fattat de;)
Idag ska jag pack och fortsätta med min rensning av vad som ska med och inte fast idag ska jag övergå till smycken och saker. Sen ska jag också fika med Kerstin och Josse på stan vid halv tre. 
Och ikväll händer de inget speciellt heller, jag ska bara vara hemma och ta de lugnt eller packa och dona.

Nu kallar stryk högen!

Kram, Caroline 

Filmkväll med vänner!

Som rubriken tyder på så har jag varit på filmkväll med mina kära vänner ikväll:D detta var nog dock nog sista gången som vi träffades allihopa och också sitsta gången jag täffade många av dem innan jag åker... lite tråkigt faktiskt:( Men jag lovar jag kommer komma ihåg er när jag kommer hem, hoppas bara ni kommer ihåg mig..

Nu ska jag förska slänga iväg ett mail till Natasha innan jag sover

Kram, Caroline


Hemma igen..

Nu är jag hemkommen från stan igen.. Så nu har jag köpt i princip allt som jag ska göra innan jag ska åka:D  
Denda som är kvar på min "att köpa lista" är presenter till värdbarnen men tiden håller ju på att rinna ut och jag vet inte vad jag ska köpa... så jag funderar på om jag bara ska ge dom godis eftersom jag har köpt en ganska så dyr present till föräldrarna eller egentligen hela familjen. De känns lite dummt men jag vet inte riktigt vad jag sak hitta på annars.
De är nu inte heller många punkter kvar på min "att göra lista". Tror att de bara är packa väskan- eller lägga ner allt eftersom jag har nästan allt framme, skriva klart min receptbok och städa mitt rum, Sen tror jag att jag är klar med alla punkter vilket är väldigt skönt!!

Nu ska jag göra mig en sallad till kvällsmat.

Kram, Caroline


Matilda 20år!!

Idag fyller min bästaste bäste vänn 20år!! och tror de eller ej men hon är inte hemma...:(
Men du får ha de så jätte bra där borta på Irland ändå MATILDA!


Kram, Caroline

Godmorgning

Idag är de jätte fint väder ute!! Sol och klarblå himmel och -11 och en massa snö:D

Så idag blir de att springa en massa ärenden på stan och sammarkand så jag blir klar med allt jag ska köpa innan jag åker. Jag ska bland annat köpa ett par jenas, present till pappa- värdbarn, reklamera skor, strumpor &trosor  och lite annat.
Sedan blir de också en sväng förbi jobbet för att få lite papper och lämna lite andra saker.

Kram, Caroline


Childcare test!

Nu är jag äntligen klar med mitt childcare test! Jag vet de att jag var lite sen, eftesom jag sa att jag inte skulle göra de sista veckan... men vad fan jag är i all fall klar:D Ännu en punkt att pricka av på listan!



Nu ska jag sova,
Godnatt, Caroline

P.s de har varit besöks rekord här idag, räknar de fortfarande som onsadg;) Men kul i alla fall!

Göta kanal 3

Jag var ju som sagt på bio ikväll med familjen och vi var på Göta Kanal 3, en riktigt familje film! Detta var ju den tredje filmen om göta kanal, och som man brukar säga när dom gör fler filmer- så blir dom bara sämmre...
Nä men den var helt okej, men dock inte lika bra som dom andra, tyvärr.


Efter bion så var vi och åt semlor hos pappa:D Så nu har jag gjort de också innan jag åker.

Nu ska jag göra dom sista frågorna på mitt Childcare test!

Kram, Caroline


Bio

Alldes strax ska jag ner och äta mammas goda räkgryta med ris, blev de istället för resurang, men de gör inte så mycket eftersom den är jätte god!!:D
Efter att vi har ätit de så ska vi ner till Filmstaden för att titta på bio hela familjen, pappa också;) Ska bli jättemysigt att göra något allihopa såhär innan jag åker!

Innan idag har jag lyckats rensa hela min gardrob och tvättat 5 maskiner tvätt i tvättstugan, där är de inte heller några små maskiner. Lite stolt allt;) Så nu är alla min kläder tvättade och alla kläder som ska med ligger framme de känns jätte skönt!
Jag var också en liten sväng på golfbanan för att åka lite längd skidor nu när de snöat så mycket, de va riktigt skönt även om jag knappt har åkt något alls sedan förra vintern då jag åkte Tjejvasan. De blev nog lite drygt en mil så de kommer känns i ryggen och övriga kroppen också för den delen, men de var de värt för jag vet inte när jag åker nästa gång de kanske till och med är två år tills dess..

Nu ska jag ner och äta;)
Kram, Caroline

Snöoväder

Idag eller redan igår så har vi haft världens snöfall! De har typ snöat konstant i nästan ett dyng nu och de är liksom inga små snöflingor utan jätte stora sådan som singlar ner från skyn. 
Undrar hur mycket snö de kommer komma innan de slutar, nu har de kommit ungefär en decemeter sen igår..

Idag ska jag börja rensa min gardrob och tvätta allt som behövs innan jag åker eftersom jag har tvätt tid idag mellna 12-17. Senare i veckan hade jag tänkt att jag skulle försöka gå runt i kläder som jag inte ska ha med mig,  får vell se hur de går men jag ska i alla fall försöka;)
Och sen ikväll ska jag gå på bio med hela familjen, och vi knaske ska gå ut och äta också innan, mysigt!

Min kläder och tvätten kallar!

Kram, Caroline 

Ännu en dag av fixande

Idag blir de ännu en dag av fixande dvs åka till friskis och läma tillbaka min nykel, kanske åka till jobbet för att få lite papper, packa plocka och dona här hemma.
I övrigt börjar jag få panik på att jag inte har köpt någon present till två av mina värdbarn ännu... JAG VET INTE VAD JAG SKA KÖPA! Och nu är de typ försent att beställa något från internet.... så jag vet inte hur jag ska göra:S

Hörs senare
Kram Caroline 


Min värdfamilj!

Tänkte att jag skulle göra en riktig presentation av min värdfamilj nu när de är så här nära resan och jag dessutom har fått tillåtelse av min värdmamma att lägga upp bilder på dom. Så här kommer en presentation:

Familjen betsår av förlädrarna Natasha och Clive och deras tre barn och en hund. Barnen heter Sasha, Nicholas och Lara, Sasha är 2,5 Nic 6 och Lara fyllde 9 år idag!
Deras hund heter Disel
Förlädran är födda och uppvuxna i Sydafrika men flyttade till USA för 12år sedan och därför är alla barn födda i USA. 
Här är en bild på hela familjen sammlad så här till jul, förutom hunden då..  


Kram, Caroline

Only one week to go!!

Om en vecka så har jag börjat min resa till NYC och USA!!!!
Fast jag har inte kommit så mycket längre än till Göteborgs flygplats, landvetter där jag har ceckat in och väntar på mitt plan som går kl 11 därifrån till Dusseldorf och vid 12.10 så går nästa plan vidare till New York!
De är en väldigt sabbt mällandlanding så jag funderar på hur de ska gå:S Jag har ju aldrig mellanlandat innan....

Idag ska jag ner på stan och fixa lite ärenden först sen ska jag äta lunch med Mailn på Coretto, like good old times;) Sen ska jag fixa lite till på stan för att sedan gå och fika med Kenan vid halv tre... Vilket betyder att de blir en heldag på stan för mig idag. 

Kram, Caroline 


Internationellt körkort, klart!

Ja som sagt så var jag och fixade ett internationellt körkort idag på morgonen så nu är de också klart, en till sak att pricka av på listan! Så skönt att se hur punkternar blir färre och färre nu;)
De gick väldigt fort jag kom till dit vid tio och gick där ifrån tjugo minuter senare med mitt internationellla körkort i handen! De är ett litet "häfte" där de står på lite olika språk och sedan längts bak så är de ett kort på mig, min underskrift och några stämplar som som visar vad för sorts körkort som jag har, alltså B körkort.

Efter de så va jag och sa hejdå till min älskade vänn Matilda som åker till Irland som au-pair inatt:( hon ska bara var där tre månader men vi kommer ju ändå inte träffas förens om minst ett år, när jag kommer hem från USA! Usch de känns som jätte långtid!! Jag kan verkligen inte förstå de... några tårar fälldes minsann också.

Senare idag har jag varit ute och gått, börjat på min packlista vilket var jätte svårt och sedan även gjort lite på testet till min childcare guide så nu är de inte mycket kvar på de!!

Nu ska jag strax köra och hämta min bror.

Kram, Caroline

Sammanfattning av 2009!

Bättre sent än aldrig, men här kommer den:

Sammanfattning av 2009


Januari

  • Var på träningsläger i Sälen med pappa och ett gäng andra gubbar…..
  • Hade många härliga utekvällar med tjejerna! 

 
Februari

  • Åkte Tjejvasan den 21
  • Hade en mysig alla hjärtans dag med tjejerna.
  • Fick min studentmössa!

 
Mars

  • Tog en restresa till Egypten med mamma och Yvonne!:D


April

  • Övade på Balsminkning med min Mary Kay konsult
  • Gick många mysiga rundor runt våran kära Växjö sjön i vårsolen.


Maj

  • Jag fyllde 19 år, och firade de med att bjuda mina då närmsta vänner på middag!
  • Körde till Tyskland med papporna inför studenten, och jag tror nästan jag aldrig skratt så mycket i hela mitt liv! Kenta är knäpp och så är de bara..
  • Pubbrundan ägde rum den 25 och de var en galen eftermiddag/kväll/natt och den absolut roligaste student festen någonsin!


Juni

  • Gick på bal för första gången i mitt liv och förmodligen sista också, den 3 tillsammans med Oliver
  • Tog studenten den 10 efter att ha gått i grundskolan i 9år och gymnasiet 3 år! En dag med som var som ett enda stort ”känslohav”
  • Firade en grymt kul midsommar tillsammans med vänner! Kommer nog dröja länge innan de firandet slås.  

  
 Juli

  • Badade många nattliga bad på Evedal som var frukantsvärt kul.
  • Många grillkvällar och hemma fester som är ofröglömmliga!  
  • Jobbade i princip hela tiden.
  • Var i Stockholm över en lång helg med mamma.

 
Augusti

  • Var på Liseberg med vänner.
  • Carmen försvann upp i "häst himmlen" efter 14 år med oss:´(
  • Dom ortroliga och årliga Karl-Oskar dagar ägde rum här i Växjö och var lika galna som vanligt.
  • Kräftfiske enligt traditioner
  • Var i Malmö på Rix fm Festival och såg på MIKA mdf.
  • Skickade in mina ansökningar till STS om att få åka iväg som au-pair.

   
September

  • Flyttade till en bostadsrätt tillsammans med min mamma, och tidvis också min bror.
  • Blev godkänd av STS och min organisation i USA och därför också synlig för familjer.         


Oktober

  • Badade badtunna och bastu med mina kära vänner! Lyckades dock bränna mig så att jag fick ett stort brännmärke på min höger arm, som fortfarande syns.
  • Caspian kom hem efter att ha varit i väg i 1,5 månad för till ridning
  • Halloween festen hos Hampus ägde rum, helt oförglömlig!

 
November

  • Matchade med värdfamiljen som jag nu ska åka till!:D
  • Min mormor var på besök en hel vecka!


December

  • Den 6 åkte jag till Stockholm och den 7 var jag på Amerikanska ambassaden och ansökte för mitt visum.
  • Mc Donalds hade sin årliga julfest, min tredje och sista!
  • Fick et julkort av värdfamiljen
  • Hade en vit jul!!
  • Firade nyår med goda vänner hemma hos Oliver och sedan hos Jenny

  

2009 Var ett helt underbart år med mycket händelser och känslor!!! Men jag tror att 2010 kommer att bli minst lika bra om inte bättre!! Men dom stora händelser och alla männiksor som finns runt om mig just nu kommer ändå ligga mig väldigt varmt om hjärtat! Tack alla som har varit med och bidragit till ett så lyckat år:D
Nu är jag redo för 2010 och nya äventyr!

Okej min dator fick damp efter halva så jag kunde inte få in mer bilder men jag återkommer med de senare idag om de fungerar;)
Nu ska jag ut och gå
Kram Caroline

Så nu lyckades jag få med alla bilder;)


Tidig Söndag

Nu sticker jag och fixar mitt internationella kökort, och sedan hem en sävng till Matilda för att säga hejdå till henne innan hon åker till Irland...
Igår var trevligt och lyckat:D

Kram, Caroline

Internationellt körkort

Jag ringde till killen, eller gubben är de nog, som har hand om detta med internatinellt körkort här i växjö. Vilket resulterade i att jag fick en tid imorgon kl 10, då jag ska inbefinna mig hos honnom med pengar, körkort och papprerna. Så även om de förmodligen blir en sen kväll idag så måste jag gå upp tidigt imorgon...
Och jag har smått börjat fundera på om jag kommer få sova ut och vara helt utvilad en ända gång till innan jag åker. För man ska göra tusen saker hela tiden och träffa alla och sen kan jag typ inte sova heller utan att jag måste ligga och vrida och vända i sängen i typ två timmar....och om mornarna så måste man gå upp för att hinna allt och inte sova bort dagen.
Lite jobbigt, sen har jag också börjat fundera på när jag ska inse att jag faktiskt åker om lite drygt en vecka! För just nu så känns de som om de är jättelångtid kvar. Och jag har en kompis som åker på måndag fast till Irland och hon tycker fortfarnade att de känns som om de är jätte avlägset. Vilket gör mig lite nervös för jag vill förstå att jag ska åka!!

Kram, Caroline

Fullspäckad lördag

Godmorgon!
Sitter och förberder mig för dagen som kommer, den kommer bli intensiv och lång!!!
Idag ska jag:
- åka och storhandla inför ikväll
- gå bort till pappa och förberda allt och laga all mat.
- ringa om de internationella körkortet, så vi kan fixa de imon eller på måndag.
- lämna tillbaka min låne kamera och få tillbaka min kamrera som är fixad.
- Ha avsedsfest för mig hemma hos pappa, med en massa folk.

Nu måste jag sticka till affären...

Kram, Caroline

P.s förlåt för att de inte blev verken bilder från nyåret eller sammanfattning av 2009 igår... men de kommer idag eller imon bättre sent än aldrig va?

2010!

Idag är de första dagen på det nya året, 2010.
Gårdagskvällen och natten spenderades med mina kära vänner och de va sjukt kul och mycket trevligt, dock lite tråkigt att gruppen splitardes under kvällen/natten. Kvällen slutade i alla fall vid 5 i morse när jag supade i säng. 
Och idag så mår man ju som man förtjärnar eller är de inte så man säger, Men andra ord jag har världens huvudvärk och jag är allmänt trött och seg...
Återkommer med lite bilder från kvällen senare idag.

Nu ska jag göra mig iordning för att gå en runda bort till pappa för att prat lite om morgondagen, då jag ska ha lite avskedsfest där:D

Hörs senare!
Kram, Caroline 


RSS 2.0