Ny Header!

Nu har jag äntligen fått in en ny header till bloggen!! Den är inte fullständigt klar men de är bättre än den gammla över philly i alla fall;)
Ska bara fundera ut hur man får bort den där fula "carolinelagerblad" länken som sitter i vänstra hörnet av headern.... En ny bakgrund är också på väg ut på bloggen!

Kram, Caroline

Update: Bakgrunden är nu också uppe på bloggen! Nu är också headern klar! nu är de bara den där fula lilla dumma länken kvar!! någon som vet hur man får bort den??

Sol!

Idag är de sol ute:D fast de är inte så jätte varmt, bara 18 grader och lite vind men dom säger att de kommer varmare väder till helgen och nästa vecka! Så de ska bli skönt nu efter regn och rusket som var i början på veckan. Idag har de varit den första "vanliga" dagen denna veckan med bara ett barn hemma som de normalt sätt brukar vara vilket var väldigt skönt för då fick jag min lilla "lunchrast" när hon hade sin nap;D Efter som de va soligt ute idag så spenderade vi en timme i parken på förmiddagen och sedan resten av tiden så tog vi de lugnt efter jag fortfarande inte mår toppen och de gör ju inte hon heller för den delen.. Men jag själv mår i alla fall bättre idag även om jag idag ska ta en lugn hemma kväll med datorn, tven och boken för att helt kurera mig till helgen! 

Kram, Caroline


En vecka till min Födesledag!

Idag är de en vecka tills jag fyller 20 år! Dock är de ingen stor grej att fylla 20 år i detta landet.. önskar nästan att jag var hemma bara över min födelsedag så jag kan gå till systemet och gå ut en kväll men alla där hemma och sedan åka direkt tillbaka hit! Haha men men vi får vell ta de när jag kommer hem;)

Idag har jag bara haft två barn hemma och de va helt okej vi åkte till biblioteket (som för övrigt har blivit mitt favorit ställe med barnen! För dom sysselsätter sig själva och kan vara där i timma om dom får:D) en stund för att dom inte skulle sitta inne och kolla på tv hela dagen och sedan var vi bara hemma och slappade vilket var skönt för jag har haft en sjuk huvudvärk idag! Mitt halsont är dock lite bättre, vet inte om de beror på att jag har använt ett spray för halsont typ hela tiden, bedövar typ hela munnen och smakar skit!! Vi får vell se hur jag mår imorgon och sedan ska jag bedöma om jag ska hämta ut medicinen eller inte..
När jag hade slutat så tog jag i alla fall en nap på 1,5 timme och mådde mycket bättre när jag vaknade och bestämde mig för att jag skulle gå ut och träffa Sandra och Emma för en fika på kvälls kvisten. Så jag åkte och träffade dom vilket var mycket trevligt men de va precis så jag orkade nu när jag kom hem så va jag helt slut med en bultande huvudvärk och en totalt igenpluggad näsa. Så de blev direkt i sängen med alla olika mediciner, Nyquil, saltgurglat, halsspray, huvudvärkstabletter och nässpray och så vanliga halstabletter då så klart så nu är jag redo för natten!

Godnatt sovgott, de kommer jag göra i alla fall;P Caroline


Doktorn!

Nu har jag varit hos doktorn och mitt Streep test var negativt, konstigt nog.. Men han sa att de kan hända att de inte riktigt har utvecklats färdigt ännu, så jag fick ett recept på en antibiotika som jag skulle hämta ut om jag inte hade sett någon förbättring imorgon kväll. Doktron var jätte trevlig och pratade mycket och förklarade saker och ting vilket kändes skönt, men sköterskan som var innan honom var ju inte precis den bästa. Hon pratade knappt med mig och hon vägde mig bara och tog blodrycket och sedan gick hon bara ut ur rummet utan att säga något!! Sen satt jag där som ett fån och funderad på vad som skulle hända.. Men efter ett tag kom min doktor då och han pratade lite och kollade pulsen, febern, andningen och så då de är Streep testet som innehöll skrapning på tungan och att han kollade i örongen. Han kände också på mina körtlar för och jag visade dom som jag hade sedan sist och berättade om de och han trodde också att de va någon sorts konstig allergisk reaktion, inte givetvis mot pollen men mot något. Och att svullnaden på dom lymfkörtlarna skulle vara borta inom några veckor och att jag skulle höra av mig om jag fick likande "allergi" symtom igen.
Så nu har jag varit hos doktron för första gången i USA!(med mig själv då.. med barnen har man ju varit ett antal gånger)

Ikväll ska jag försöka sova tidigare än vanligt och preparera mig med alla möjliga mediciner och grejer som vi har här hemma och med mina "nypon kapslar" som jag köpte på cvs på vägen hem som ska hjälpa mot dåligt immunförsvar!

Kram, Caroline


Sjuk

Ja nu är jag sjukt igen!! Jag vill inte var sjuk mer de är ju så tråkigt och jobbigt men vad kan man förvänta sig när alla andra är sjuka runtomkring mig??
Idag så vaknade jag upp men världens halsont och sedan har de bara blivit värre och jag har också gått runt och frusit även om jag har haft jätte mycket kläder på mig.. Så nu när jag slutade så paratade jag först med mamma och sedan med pappa och dom övetygade mig båda om att jag skulle ringa till dokron för att få en tid imorgon och kolla upp dehär. Så  jag ringde en av doktorerna som jag fick rekomenderade av försäkringsblogaet förra gången jag va sjuk och hon kunde ta emot mig redan ikväll vi halv åtta precis innan dom stänger! Så nu ska jag böra för ska äta lite och sedan åka till doktron för första gången här i staterna!  

hör av mig när jag kommer hem!
Kram caroline

Streptokocker.

Japp de är vad vi har i min familj! Dagen idag började med att jag mitt mellan barn skydde ner hela badrummet, härligt, och alla som känner mig vet att jag är fjantig med sånt och blir illamående och får klökningar bara jag känner lukten! Så jag höll på att spy flera gånger själv när jag skulle städa efter henne och försöka hjälpa henne och se till att hon mådde så bra som hon kunde. Jag är faktiskt lite stolt över att jag klarade utan att spy själv! Så idag hade jag två barn hemma som mådde lite halv risigt, alltså mycket tv och sagor vilket var lite skönt men dom var jätte griniga! När mitt äldsta värd barn kom hem från skolan så var hon också jätte grinig och klagade över huvudvärk och de kändes om hon hade feber också.. Så min värd pappa tog dom alla till doktorn. Och kom tillbaka och sa att alla tre hade Streptokocker! Vilket får mig att undra om de var de som jag hade innan??? För om jag läser på symtomen på vårdguidens hemsidas så låter de faktiskt som om de kan vara de jag hade.. De ända symtomet som jag hade som inte finns med någonstans är svullna ögon. Men resten passar in precis på mig, från vårdguidens hemsida:

Symtom

Halsfluss

Halsfluss börjar med ont i halsen, hög feber, ömmande körtlar på halsen och allmän sjukdomskänsla. Halsmandlarna, tonsillerna, svullnar, blir ömma och röda. Ibland får halsmandlarna små vita proppar eller beläggningar. Se länk till höger.

Scharlakansfeber

Scharlakansfeber börjar med feber, ont i halsen och allmän sjukdomskänsla. Efter ett dygn uppträder ett småknottrigt utslag som börjar i ansiktet och sedan sprider sig till resten av kroppen. Se länk till höger.

Svinkoppor

Även huden runt näsborrarna och munnen kan infekteras och då kallas streptokockinfektionen svinkoppor eller impetigo. Se länk till höger.

Sår och snuva

Såriga nagelband och varig snuva kan också vara tecken på streptokockinfektion.

Ska prata med mina värd föräldrar om detta imorgon! Kan man bära på de fortfarande fast man inte har symtomen? Och mina "knölar" på halsen är faktiskt fortfarande kvar och jag har en bakom örat som man till och med kan se från håll.. Pinsamt om de är jag som har smittat alla barnen med de.

Allt detta gjorde så att jag blev fast i huset utan bil under ganska så många så timmar och man kunde ju inte gå ut heller eftersom de har hällt ner under hela dagen!! Dom kom dessutom inte hem när dom hade lova att dom skulle utan typ 1,5 timme senare! Vilket gjorde att jag lite sur, men om dom blir sena kan dom väll åtminstone smsa eller något och säga de så att inte mina planer blir helt förstörda!!
Men när dom kom hem så tog jag i all fall bilen och åkte till Sandra för att plocka upp henne eftersom hon behövde komma ut ur sitt hus och prata av sig lite.. tycker så synd om henne! Tycker inte att hon ska mer otur nu!! Vi åkte i alla fall till Cheesecake faktory och åt och sedan spenderad vi en timme på target med att bara flumma runt:D Trevlig kväll i slutändan ändå!

Nu måste jag sova så jag är förberedd för de värsta imorgon med 3 sjuka barn hemma!

Kram, Caroline



Var tog helgen vägen!?

JA var tog helgen vägen?? Jag tycker att de känns som om de nyss var fredag eftermiddag och jag slutade för dagen och skyndade mig fort som bara denn att duscha för att sedan lämna huset en knapp halvtimme senare för taco kvällen!! Och nu ligger jag här i sängen och imorgon börjar en ny vecka med jobb och allt..

Helgen har i all fall varit bra och vädligt trevlig också förutom att jag blev utan bil idag fram till 6.30.. men jag överlevde för de;) Jag satt och jobbade på den nya headern så nu är den nästan klar och sedan skypade jag lite kort med mamma och Anneli innan jag stack till Sandra! 
Så hela förmiddagen spenderade jag hemma för att vänta på att min värdfamilj skulle bli klar och kunde köra mig till Sandra där också Jessica befann sig. Väl där så segade vi ett litet tag för att sedan bestämma oss för att gå till ett diner och äta eftersom vi inte hade något att göra och ändå var hungriga. Så vi gick dit och åt och när vi kom tillbaka så ringde mina värdföräldar och sa att jag kunde ha bilen nu så då kom dom och hämtade mig och sen körde vi hem tillsammans och bytte så jag fick ha bilen! Så jag körde tillbaka till Sandra för att hämta upp henne och Jessica för att köra till Target och Walmart i White Planes. Väl där lyckades vi lätt spendera några timmar och sedan på vägen hem så körde vi förbi Coldstone och tog en glass. Så idag var helt okej också förutom att vi var utan bil fram till 6.30 då.. de sög lite. Fattar inte varför jag inte kan få köra den andra bilen lite så jag kan ta den när dom vill ha vanen.

Här har ni bilder från igår!

Jag i Central Park

 






När vi köade till broadway biljetterna!


Inne i Salongen


Och två lånade bilder från broadway.com från West Side Story




Kram, Caroline

Lunch i Central park och sen West Side Story!

Godkväll nu ligger jag i sängen igen dock mycket tidigare idag vilket är väldigt skönt eftersom jag är helt slut efter att bara ha sovit 5 timmar och sedan spenderat en hel dag i NYC!
Dagen började tidigt på morgonen med att jag gick till Larchmonts tågstation som är typ 3km här ifrån för att ta tåget in till stan vid 8.29, så jag var inne i stan strax efter 9! Inne i stan skulle jag möta upp Julia, från Philly, för att försöka få "billiga" biljetter till en Broadway show under dagen! Så jag ställde mig och köade på Times Square för biljetterna. Efter ett tag så kom Julia och eftersom hon inte ville se Mamma Mia konstigt nog så kunde vi inte gå på den och Lion King gick inte så då köpte vi biljetter till West Side Story. När vi hade fått biljetterna så bestämde vi att vi skulle gå och handla något som vi kunde ta med oss och ha som lite picnic på i Central Park innan vi skulle gå på showen. Så vi tog tunnelbanan till Central Park och gick runt inne i parken och kollade lite och sedan satte vi oss för att äta lunch på några av klipporna. Efter de så satt vi bara och solade och pratade ett tag och de va jätte härligt! Efter ett tag så tog vi tunnelbanan tillbaka för att gå på våran Broadway show! Vi gick alltså på West Side Story, jag har sett den innan hemma i Växjö så jag hade ju lite att jämför med;P Men de va ju verkligen inte på samma nivå kan jag säg så de gick nästan inte att jämföra.. Detta va sjukt mycket bättre och jag är jätte glad att vi gick! Här näst på listan över shower som jag vill se är Mamma Mia och The Lion King!
Efter showen så gick vi och åt på restaurang och sedan gick vi och kollade i lite affärer innan de va dags för Julia att sätta sig på bussen och åka hem till Philly igen. Så när hon åkte så gick jag till Grand Central för att ta nästa tåg hem, men på något konstigt sätt så missade jag de när ja blandade ihop spåren för att jag var så himla trött. Så jag fick sitta och vänta på Grand Central i en timme på nästa tåg! Tur att jag hade min bok med mig säger jag bara! 
Jag lägger ut bilder från dagen imorgon! Nu måste jag sova!

Kram, Caroline 


Taco kväll hos Sandra!

Ikväll har vi haft taco kväll hos Sandra! Vi va 7 stycken svenska au-pairer som alla va au-pairer från detta området så de va en mycket trevlig kväll! Och jag, Sandra och linea fick oss en fin uppvising av dom lite mindre finare omrdåena här runt omrking då vi körde lite vilse och gpsen inte ville fungera! Vad som skulle ta oss ca15 minuter att köra tog ca1 timme, tack vare en felsväng på mortorvägen.. men vi hittade hem i alla fall;)

Nu, Sovdags! jag ska upp om 5 timmar för att gå till tåget och åka in till NYC! För imorgon kommer Julia upp och vi ska försöka få billiga biljetter till en brodwayshow!

Godnatt, Caroline

Godmorgon fredag!

Nu är de fredag igen, jag fattar inte att veckorna går så fort!! Och jag har nu dessutom passerat två veckorsgränsen här hos den nya familjen.

Igår så var de nästan lika jobbigt att jobba som i onsdags med mycket skrick nästan hela dagen, de avtog lite under dom två sista timmarna så jag hoppas att vi hade en brytpunkt där och att de går mot de bättre nu igen! För de är inte kul att jobba med en unge som bara skriker!
Min äldsta flicka hade en show igår om att vi ska börja leva mer grön, miljövänligt. Den var faktiskt väldigt bra för att vara av två klasser från första klass! Så de var kul att se:D
På kvällen träffade jag en annan au-pair på starbucks och satt och pratade ett tag, trevlig, trevligt!

Nu är de dags för jobb, börjar om 3 minuter!
Kram, Caroline

Godmorgon!

Nu har jag haft sovmorgon till 10:D skönt! Hoppas denna dagen blir bättre, annars vet jag inte var jag tar vägen..
Jag skulle ha börjat nu vid 10 men min värdpappa är inte hemma med flickan ännu så jag får vell var ledig lite till, hoppas bara att dom inte tänker ta den lediheten i slutet av dagen så jag får jobba längre istället.

Okej nu ska jag äta lte frukost och se om dom kommer snart..

Kram, caroline
P.s jag har haft någon som har ringt mig runt 12 på nätterna nu i två nätter nu.. och jag vet inte vem de är och personen har ringt 7 gånger sammanlagt nu! Fattar inte hur jag kan ha missat de.. 

12 Timmar!!

Fy fan vilken dag, förlåt men de finns inget annat ord att använda just nu... Idag började jag ju som vanligt vid kl7 på morgonen och hoppades på att min minsta skulle vara på bättre humör, men icke! Dagen började med att vi hade en fruktansvärd morgon med skrik, skrik och skrik. Hon ville bara ha mamma och hon hade ett telefon möte i källaren så de fungerade ju inte.. men jag hade en ängel till storasyster som verkligen hjälpte mig med att få på henne kläder så jag slapp att ta henne i pyjamas till skolorna för att lämna dom två andra flickorna. Men morgonen var ju bara en början kan jag ju säga för sedan har hela dagen fortsatt likadant med att så fort något inte är som hon vill så börjar hon skrika rakt ut och gråta! Precis innan 4 ringde också min värd mamma och sa att hon kommer bli sen så kommer inte bli hemma innan 6.. hon kom 6.45. Så då hade jag jobbat 11 timmar och 45 minuter. Behöver jag säga att jag hade huvudvärk och bara ville dö typ. Har liksom haft minst ett skrik/gråt anfall i timmen under hela dagen!!! Jag vet liksom inte vad jag ska göra med henne när hon gör så.. man kan ju inte bli jätte sur på henne när hon gråter.. i början var jag i alla fall inte de men i slutet så skickade jag henne till rummet och sa att hon kunde komma när hon var klar med gråtandet, men de var bara dom två sista gångerna.

Så imorgon så börjar jag kl 10 istället eftersom jag jobbade över idag så jag ska försöka ta sovmorgon om jag kan annars ska jag gå ut och gå en runda på morgonen. 

Nu ska jag ta en nap tror jag om jag ska orka med kvällen! Min localcoordinator kommer vid 9.

Kram, Caroline


Bilder från i helgen m.m

Här kommer lite bilder från helgen!

New York
Times sqare:





Sex and the city 2!! behöver jag säga att jag längtar!?!




Här ska jag stå och köa nästa lördag! (De är här dom säljer brodway biljetter för reducerade priser, man köper dom samma dag och dom öppnar kl10 på morgon en så får man stå och köa och försöka få biljetter till en brodway show som man vill!)


Någon knäpp männsika som spran runt och dansade i brundklänning typ..


Andra blandade bilder från helgen och måndag

Min gata! De är en massa träd i mitten med blommor och en liten bäck och så är de "one way streets" på varje sida.

Sjön/dammen i början på våran gata


Blåste såpbublor med min minsta igår




Frihetsgudinnan från Ikeas resturang igår- såg henne senare också när vi åkte vattentaxin hem


Manhattan från Ikea!


Mitt rum


Utslagen som jag har haft här kan ni se hur dom gick upp i ansiktet från halsen, detta var i söndags då dom hade blivit mycket bättre innan var de mer rött över hela området. Nu idag är dom nästan helt borta! 


Kram, caroline


Lunch

Nu är de "lunchrast" dvs. min mista sover och jag får en ca 1.45-2h för mig själv att varvar ner och samla energi för resten av dagen. Även om jag ska göra lite andra saker under denna tiden som tex bädda flickornas sängar och plocka i ordning i deras rum. Men de kan jag göra jätte fort så kan man slappa sen;)
Morgonen började tufft då alla tre flickorna hade vakant på fel sida idag..och bara skrek och grät och allt var fel. Så när dom två äldre äntlige hade kommit till skolan så ville jag helts bara gå och lägga mig igen men då hade jag lovat min mista att gå till parken som muta för att hon skulle lyssna på mig tidigare under morgonen. Så vi packade en pciknick och sedan tog vi oss till parken med BIL! Hon vägrade sitta i vagnen och jag hade häldre gått till en av parkerna här i närheten eller till sjön/dammen här på slutet av våran gata. Men jag orkade inte bråka så de fick bli bilen. 

Hoppad eftermiddagen går bättre!! Den är i alla fall mycket kortare innan jag slutar;D

Kram, Caroline


Jobb, NYC och Ikea idag!

Idag har jag jobbat min första dag för mig själv i denna familjen! De gick helt okej för att vara första dagen själv, inga stora incidenter dom hände.. min äldsta försökte testa mig ganska så rejält när dom kom hem från skolan men de jag tror att hon förstod att de inte fungerade med mig. Så dag ett får ett bra betyg!

När jag plockade upp min värd mamma på tågstationen när jag slutade så bytte vi så hon körde hem och jag stannade på stationen för nästa tåg in till NYC. Jag skulle möta upp Sandra inne i stan för att shoppa lite i city men också framför allt för att åka till Ikea! Jag mötte upp henne på Grand central och sedan så tog i tunnelbanan ut på Brooklyn för att sedan ta en shuttlebus ut till Ikea Brooklyn. På Ikea så åt vi köttbullar och potatismos med lingon och brunsås och gick och kollade lite och sedan så vi till matavdelningen. Jag köpte musli, choklad och brödmix så nu ska jag baka grovt bröd att ha att äta på morgonen!! Jag är så fruktansvärt trött på att äta bagel eller något likande på morgonen, jag har också knäckebröd som jag fick av familjen när jag kom! Dock hade dom ingen LAKRIS så detta ikeat! Dåligt, dåligt de va ju typ de som jag längtade efter mest..
När vi kände oss klara med Ikea så tog vi en wathertaxi in till Manhattan igen. När man åkte wathertaxin så såg man frihetsgudinnan och the Brooklyn bridge så nu har jag sätt dom också men från avstånd och jag har inga kort. Så jag måste åka dit igen! När vi väl var inne så gick vi på Old Navy, vikcoria secret och HM. Jag köpte en svart kofta, eftersom jag hade glömt min kofta hemma och hade bara t-shirt, jag köpte också en kjol och en lång tröja som man typ kan ha som klänning med läggins. 
Sedan tog vi tåget hem vid 10.10 och var hemma vid tågstationen vid 10.40 hade först planerat att gå eftersom jag hade blivit avsläppt men eftersom jag inte har gått den vägen innan och eftersom jag var sjukt trött så tog jag en taxi, kostade bara 7 dollar..;) Så nu har vi bevisat att de går att åka till city efter att man har slutat jobba om man slutar i bra tid:D
Nu ligger jag hemma i sängen innan klockan 12 och ska släcka innan 12 också hade jag tänkt!

Ska visa lite bilder från igår, idag och i helgen imorgon men jag orkar inte lägga in bilderna i datorn nu..

Kram, Caroline   


Helgen!

Nu är helgen över och imorgon börjar jag jobba igen och har veckan framför mig! Kan ju inte säga att jag har någon större lust att gå upp 6.30 imorgon..

I fredags så var jag ju som sagt på bio med Sandra och med en annan svensk tjej också, Jessica. Vi åkte till White Planes för att först äta och sedan gå på bio där. Så vi åt och gick sedan och kollade på Kick Ass, helt okej film men kanske inte min smak riktigt men de var en kul kväll i alla fall! Och jag kom inte hem förens vid 1.40 något haha och missade min sugiga curfew som är redan vid 01.00 även om jag inte jobbar dagen efter!... men de gjorde inget:D

På lördag så ville jag in till city så jag hade frågat en annan tjej, Simone som jag träffade i onsdags om hon ville med med hon kunde inte för hon var tvungen att jobba och de verkade som om alla andra gjorde de också.. så de blev en lång sovmorgon, gick en runda och sedan körde jag en runda till de närmsta "centrumet" här med lite affärer för jag behövde köpa ny Bendryl. Jag hade ätit upp hela den förra asken, efter de va de ända som hjälpte mot alla kontigt heter jag hade så jag köpte en ny och tog en till dos i lördags men sedan dess har jag inte tagit och jag mår bra! När jag kom hem igen så byggde jag ihop en byrå som min värd pappa hade köpt till mig innan jag kom från Ikea till mitt rum så nu har jag lite mer rum för alla mina saker! Sen blev de en lugn kväll framför datorn med en film. Kollade på "Dear John" mycket bra film! Jag grät typ hela tiden från de att han åkte iväg till slutet på filmen vilket är i över en 1timme! 

Idag söndag så blev de i alla falla the city, men inte i den form som jag hade tänkt.. Jag skulle åka in tillsammans med Sandra efter att hon hade slutat jobba efter lunch. Så jag tog lite sovmorgon igen, vaknade 9, och sedan tog jag på mig mina träningskläder och gick ut och gick en runda i morgon solen!
Jag fick då ett sms av Sandra att de var ändrade planer och att hon skulle jobba längre och kanske inte sluta förens någon gång senare på eftermiddagen!! Så jag bestämde mig för att jag skulle ta tåget själv in till Manhattan för att kanske möta upp Sandra senare när hon slutade, beroende på när on slutade. Så jag åkte in och gick en runda vid Times square, gick i lite affärer köpte en ny counsealer och en ny foundation borste och även en rengöring för borsten så den inte blir så äcklig som min gamla är och en I <3 NY t-shirt. Sedan gick jag lite i några andra affärer och kollade och också lite på en marknad som var där med en massa saker. Sedan gick jag också bort till Macy's och kollade i de ”köpcentrumet” på alla dyra fina märken som dom har där! Kollade lite på olika Pandora länkar är så sugen på att köpa en ny berlock till min länk!! Tror jag ska köpa en till mig själv i födelsedagspresent sen;) De roliga är att Pandora är helt nytt här borta och inte alls vanligt utan börjar bli mer och mer vanligt. Men i Sverige har de ju funnits jätte länge! Jag fick ju typ min länk när jag var 15 eller något sådant, fick ju mitt halsband i konfirmations present och då hade jag ju armbandet redan sedan ett tag tillbaka. Lite roligt i alla fall.  Sedan satte jag mig på Starbucks och tog en kaffe och bara satt och tittade på allt folk och bilar och njöt av att bara titta på NY som rusade förbi och läste lite i min bok, har äntligen kommit in i Twilight nu. Sen ringde Sandra och sa att hon hade slutat men klockan var redan över 5 så vi bestämde att jag skulle åka hem och mötas upp ”hemma” istället. Så jag tog tåget tillbaka efter lite om och men och gick sedan och mötte upp Sandra för att gå till Starbucks igen för att bestämma vad vi skulle göra. Vi bestämde att vi skulle gå hem till henne och ta bilen till White Planes och gå en runda på Target, eller Sandra bestämde. Jag bara åkte med utan att veta vad vi skulle först.. Väl där så sa jag att jag inte skulle köpa något annat än ett usb minne för att kunna gå och framkalla bilder, eftersom cvs inte tar min hårddisk- den är för stor! Ut kommer jag med ett par nya skor och en hårfön! Haha jag älskar Target! Fast de är lite problem och om man ska spara pengar, men man kan i alla fall spendera timmar där och bli mycket fattigare! Sedan körde Sandra hem mig och jag visade henne var dom spelar in filmen på vägen eftersom hon blev helt galen när jag berättade de!

Nu är de sovdags! I morgon blir de förhoppningsvis Ikea efter att jag har slutat jobba:D

Goodnight USA and Goodmorgning Sweden, Caroline


Freeedag!

Yes nu är de fredag och helg:D Jag är så fruktansvärd trött och har alldelse för mycket problem att gå upp vid 6.30 varje dag.. måste verkligen lära mig att sova innan midnatt i veckorna!!!
Idag har jag jobba nästan helt själv för första gången! Min värdmammas syster, som bor inne på manhattan, var här och häslade på idag för att jag skulle ha någon hemma och fråga om de va något men annars så var jag själv och fixade allt bra! Och minstigen var riktigt söt mot mig idag hela dagen och alls så grinig som hon har varit mot mig dom andra dagarna. Och hon är helt galen i Lady Gagas Rud boy och kan hela låten utantill!! Så när vi åker i bilen så sjunger hon med och dansar i sin bilstol till låten! Såå söt!

Ikväll ska jag träffa Sandra och gå ut och äta något och sedan förmodligen gå på en film på bio! Ska bli kul att träffa henne, en annan svensk!
Ihelgen hoppas jag på att få ta en tur in till NYC och Manhattan!!

Kram, Caroline


BTW

och föresten så jobbar jag på en ny header och även ny design till bloggen som är lite mer sommrig och New york inspererad istället för philly header.
Så de är på väg, jag lovar!!

Adam Brody

Idag var jag ute på kaffe med en annan tjej, Fredrika från tyskland. De va väldigt trevligt och vi satt och pratade länge. Sedan kom två av hennes vänner som och dom skulle gå och kolla på ett ställe här i närheten där dom tydligen spelade in en film! Så vi hängde på och de va typ bara några gator från mitt hus:D Filmen var en jul film så dom hade fyllt alla trädgårdar runt omkring med julbelysning precis som om de vore jul. Jag kommer inte ihåg vad filmen hette men de va i alla fall något med orange och huvudkaraktärerna är Adam Brody och Danneel Harrisie (Rachel i ont tree Hill) tror i all fall att de va hon också..
Men i alla fall precis när vi kom dit så var de en annan tjej som hade fått en bil på henne med Adam Brody tillsammans så vi tänkte att vi kanske hade missat honom. Men sekunden efter så kommer han åkande på en "scooter", sån typ sparkcykel rakt framför oss!! Hahaha jag fattade de inte först seg som jag är men när jag väl fattade så sa vi i alla fall hej till honom och han sa hej tillbaka haha och log förmodlingen tänkte han vilka stalkers.. Men i alla fall jag har sett Adam Brody och han sa hej! Men givetvis så hade jag inte min kamera i handväskan som jag normalt sett alltid har!!



För övrigt har de gått bättre att jobba idag! Fast jag typ jobbade två timmar extra.. men jag sa att de var okej eftersom jag var sjuk i början på veckan och slapp jobba en hel del när jag var hel slut. 

Jag mailade ju mitt försäkringsbolag igår för att få en lista på doktorer som jag kan gå till och jag gav om också all min information om min försäkring som jag har och var jag bor och allt. Och sen har dom mailat tillbaka idag att dom vill ha namn på min vårdcentral och nummer och frågat vad för problem jag har haft och en massa saker som dom säger för att kunna ge mig en doktor. Men kan dom inte bara ge mig en lista på ställen som jag kan gå till!? Jag menar detta har tagit över 24 timmar nu tänk och jag måste gå till doktron akut någon gång då kan man ju liksom inte genomgå detta varje gång! Då vill man ju redan veta var man kan gå utan att behöva kronglas med de på detta viset.. tycker de är lite dåligt faktiskt jag menar jag har betalt typ 4000 för denna förskäringen och dom kan inte ens få fram en lista på doktorer i detta området!

Any way nu måste jag verkligen sova igen, gick inte så bra med mitt mål att sova innan 12.. kl är 12.30.

Goodnight, Caroline


Onsdag

Nu har även onsdagen gått och imorgon så är de en vecka sedan jag lämnade min värd familj i Broomall och flyttade hit! Måste säga att de känns som en mycket längre tid!!

Jobbat som vanligt idag och nu börjar jag komma in i "vanorna" i denna familjen och idag gjorde jag även all körning, och vi körde mycket idag! Min värd pappa var hemma med mig idag och vi körde runt mycket, han visade mig runt i hela new Rochelle, Larchmont och något annat stället som jag inte kommer ihåg just nu. Vi var även nere vid stranden och vid havet:D fast de är ju inne i viken så de är ju inte riktigt de "riktiga havet" med hav som horisont och allt de som alla säger men de är ändå bättre än inget! Och jag gillade de! Min minsta gav mig en riktigt tuff tid idag då jag inte passade alls utan hon bara ville vara med pappa och jag var hel enkelt oduglig till allt vilket var lite chockande eftersom hon har varit så lätt att innan men nu gjorde en tvär törn.. Hoppas de är bort imorgon. Nu ikväll har jag varit på Dunkin dounats och träffat lite andra au-pairer i detta området! De va väldigt trevligt att möta lite andra i min ålder och prata lite "au-pair prat". Får se om jag träffar dom igen jag hoppas i alla fall de! Jag tror att jag ska gå till gymmet med en av tjejerna typ denna veckan eller början på nästa. Jag vill verkligen börja träna igen och göra något och nu när jag slutar så tidigt som 4 på eftermiddagarna så kan jag ju göra de innan jag träffar andra på kvällen för de är inte så många som slutar så tidigt och till hösten när jag ska vara ledig mitt på dagen så kan jag ju göra de då!!

För övrigt så har min utslag spridit sig mer och de var från början bestämt att jag skulle gå till doktron imorgon för att kolla upp de.. men nu är de uppskjutet för att jag behövde maila mitt försäkringsbolag och fråga lite saker innan som tydligen var oklart så förhoppningsvis får jag svar imorgon och kan gå på fredag istället! För jag vill inte ha detta längre och nu har de börjat sprida sig lite upp i ansiktet och de är svårt att täcka med smink så om de sprider sig mer i ansiktet så kommer jag få stanna hemma för att jag ser hemsk ut..:( 

Okej nu är de dags för sägen, senare än jag borde som vanligt! Måste bil bättre på de

Godnatt, Caroline

P.s Jag jobbar på en ny header!


Förlåt..

Förlåt förlåt för min dåliga uppdatering...:
I går så mådde jag fortfarande väldigt dåligt men jobbade i alla fall på morgonen när vi skickade flickorna till skolan sen gick jag och la mig när vi kom hem och sov i 4 timmar och jobbade sedan två timmar till innan jag sov lite mer för att sedan äta middag och sedan sova igen! Så måndag var inge bra dag kan jag ju inte säga och de ända jag åt under dagen var middagen med undantag av att jag drack massa te och vatten!
Men idag när jag vaknade så mådde jag mycket bättre och mina ögon så nästan helt normala ut:D men jag hade i något konstigt utslag på halsen och under hakan som kliade som bara den! De ser typ ut som stora myggbett eller något likande och nu när jag duschade på kvällen så såg jag att jag även hade fått några ner på bröstet och mot armhålorna. Trodde först att de va någon reaktion på någon av all medicin som jag hade tag under dom senaste dagarna men nu vet jag inte om jag tror på de längre. Hoppas inte att de sprider sig!!

I övrig har de gått bra att jobba idag och jag har kört för första gången här i den nya familjen och de var inte någon större skillnad förutom att jag var skit rädd för att köra för fort eftersom dom typ har polisbilar stående över allt i detta området. Vilket dom definitivt inte hade i Philly med område där alla körde för fort hela tiden.. Nu på kvällen har jag pratat med två andra au-pairer som bor i detta området, en av dom ska jag träffa imorgon kväll och en ska jag träffa på torsdag kväll! Så de ska bli kul att träffa lite annat au-pair folk i detta området:D

Nu sängen!
Kram, Caroline


3 månader i USA

Idag är de exakt tre månader sedan jag lämnade Sverige!
Tre månader är en lång tid, och de har gått så fort även om jag om de känns som om jag har varit i USA länge också. De är helt konstigt men nu har jag dessutom börjat ett nytt kapitel i mitt au-pair år med ny familj och nytt ställe!

Idag har jag inte gjort något alls mer än att duscha och äta. Jag skrev ju innan att mina ögon var svullna imorse och de är dom fortfarande men de är bättre nu tack var Benedrylen(stavning). Men jag har också något förkylnings infektion som irriterar mig, eftersom mina lymfkörtlar är svullna, knölen på halsen som nu är två knölar för övrigt.. Så de jag har gjort idag är att sova, sova och sova och läst lite People magasin som min värd mamma hade. Och nu har jag tagit en dusch och ska gå och lägga mig för natten för jag är helt slut och klockan är bara halv 9..

Om jag är bättre imorgon så ska jag jobba tillsammans med min värd pappa, eller i alla fall halvdag. Och är jag fortfarande likadan som idag så blir de nog till doktorn för att få något utskrivet för ögonen.

Godnatt, Caroline 


Mamma 50 år!

Idag fyller min kära mamma 50 år!!


Alergisk eller något liknande..

I dag på morgonen när jag vaknade kunde jag knappt öppna ögonen, dom var liksom helt igen svullna och gaggiga! Jätte äckligt och ont gjorde de också eftersom de spände så mycket när dom va svullna. Så jag gick och tvättade min ögon och sedan visade jag de för min värd mamma och hon blev helt förskräckt och gav mig en massa bendryl (allergimedicin) och sa att min värd pappa skulle kolla på de direkt när han kom hem, han är utbildad docktror men jobbar nu som kiropraktor. Inte nog med de jag har en konstig knöl på halsen också som gör skitont! Så den ska han också kolla på när han kommer hem! Inte nog med de så har jag en konstig stor knöl på min nacke! Knölen är typ stor sten hård och gör skitont och sträcker så jag har ont i hela den sidan av nacken.. Och jag har dessutom ett sår eller något likande i min hårbotten som typ blöder ut någon genomskinlig vätska hela tiden! Min kudde var helt blöt av de när jag vaknade idag! 
Fattar inte vad de är för fel på mig men något är de ju i alla fall som är på gång.... :S

För övrigt så var jag ute och sprang en lång runda igår, jag hade bara tänkt springa bort till våran lilla sjö och tillbaka vilket ör typ 2 mils. Men när jag var på väg hem så såg jag några skyltar för olika gångleder och tänkte att jag kunde ta en del av den och sedan vika av för att komma tillbaka nära huset. Men de gick inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Jag gick/ sprang jätte länge och efter ett tag så tänkte jag att detta kan inte var rätt så jag vände och sprang hela vägen hem för jag var rädd att dom skulle vara oroliga hemma eftersom jag redan hade varit ute i över en timme och jag sa att jag inte skulle ta så lång runda till dom och sedan så glömde jag min mobil hemma också. Så när jag kom hem hade jag varit ute i över 1,5h och var helt slut!!
Sen senare på kvällen så hade familjen och jag bbq vilket var trevligt.

Nu kom min värd pappa hem! dags för undersökning!

Kram, Caroline 


Synagogan

Nu är jag hemkommen från Synagogan igen! De va helt okej, de känndes mer som en social sak än så religös. Dom hade olika saker för barnen typ som "barnens kyrkotimme" som man gick på när man var liten, men dom hade också en riktigt cemoni för dom vuxa men vi var inte där inne så de va ju skönt.. Sedan hade dom en stror lunch för alla som var där. Vilket var trevligt för jag fick träffa alla deras vänner och så och få veta vilka som har au-pairer och inte. Jag måste ju hitta lite nya vänner nu så för jag blir helt galen av att bara var hemma och de har bara gått 2 dagar sedan jag kom hit!!

Dags för te och sedan ska jag gå ut och gå en runda till den lilla sjön som är här.. eller jag kanske ska springa?
Kram, Caroline 

Lördag

Förlåt för min dåliga uppdatering.. men jag ska bättra mig nu igen jag lovar!

Igår var de också en lång dag med mycket nya intryck ingen. Min nya värd mamma var med hela dagen och jag kan ju inte precis säga att jag jobbade jag mer var med bara liksom. Och sen fick jag en låång rast när den minsta flickan hade sin nap så jag packade upp alla mina grejer, svarade på mail och skrev ett inlägg här men när jag precis var klar så bara försvann allt!!! Ibland så förstår jag mig inte riktigt på Blogg.se..

På kvällen hade dom sin stora middag som judar har på fredagskvällar, med speciellt vin och bröd och välsignelse. Snacka om stor kulturchock detta kommer vara för mig!! Bara igår kändes de jätte konstigt och jag fick en sån jobbigt känsla av att bara vilja gråta när vi satt och åt, bara för att allt var så kontigt och de kändes så jobbigt.. Och jag antar att de är min "kulturchock" som slår in då..

Idag är jag ju som sagt "ledig" men jag har ju liksom inte så mycket att göra än att hänga med familjen hela dagen eftersom jag inte vet något här runt omkring ännu och inte har kört något ännu. Så familjen frågade om jag ville följa med till deras synagoga föra att se vad de är som dom gör så jag vet, men jag behöver verkligen inte gå, men jag sa i alla fall ja så vi ska åka vi runt kl 10 tror jag men jag är inte säker- föräldrarna sover fortfarande..

Nu ska jag göra mig iordning och äta frukost!

Kram, Caroline 


Stor dag idag!

Gud jag är svintrött, denna dagen har varit sjukt låååång och full känslor!

Dagen började med att jag gick upp vid 8 för att säga hejdå till värd barnen i Broomall familjen och spendera lite tid med dom innan skolan! Så vi lekte lite utomhus och sedan sa jag hejdå till L vid skolbussen och sedan till N vid skolan eftersom jag körde honom till skolan. Jag fick ett kort från barnen som var jätte sött där dom hade ritat i lite bilder inuit i väldigt sött och så klart så började jag lipa när jag fick de av dom!
Efter att dom hade gått till skolan så gjorde jag mig iordning och plockade ihop mina sista saker och stängde min andra väska. Efter de så åkte jag med min värd mamma och S till affären för att sedan åka vidare till tågstationen där jag skulle ta mitt tåg. Väl på tågstationen så visade min värd mamma mig var jag skulle va och sedan gav vi väskorna till en kille som tog dom ner åt mig och jag fick ta hissen istället för att stå i kö med alla andra och trängas;) Innan jag åkte ner så sa jag hejdå till S och min värd mamma vilket var väldigt ledsamt... och jag fick ett kort från min värd mamma som var från henne och värd pappan. Vilket också var väldigt fint med fint skrivet i!
Sedan satte jag mig på tåget för att först brytas ner, gråta, och sedan försöka ladda upp igen för att träffa min nya värdfamilj!
Väl framme så stod min nya värd pappa och dom två yngsta värd barnen på tågstationen och väntade på mig. när vi hade hälsat och allt de så körde vi för att hämta den äldsta flickan från skolan och sedan hem till huset som nu kommer vara mitt nya hem! Väl hemma hos dom så har de varit lek och försökt "lära känna varandra dag". Allt har gått bra och dom verkar väldigt trevliga och snälla! Men jag kan ju säga att jag har aningen svårt att ta in allt eftersom jag lämnat en familj som jag verkligen gillar och sedan träffa en ny familj på samma dag... Men de ska nog gå bättre med tiden!! 

Nu måste jag verkligen sova, jag är sjukt trött och jag är säker på att de kommer bli en lång dag imorgon också!

Godnatt, Caroline


Godnatt för sista gången från Broomall

Nu säger jag godnatt för sista gången från detta stället imorgon vid denna tiden ligger jag i min nya säng i New Rochelle och inte här i Broomall. De känns jätte konstigt att jag inte kommer vara här imorgon kväll och att detta verkligen är min sista natt här!
Ikväll har jag haft en jättetrevlig sista kväll med min värdfamilj här!:D Kommer helt klart sakna dom!<3

Jag har också pratat i telefon med min nya värdmamma om allt imorgon och kl 12.18 imorgon går mitt tåg från Philadephia central till New york och sedan vidare till New Rochelle!

Nu ska jag försöka få lite sömn!
Godnatt, Caroline


Packning mm.

Tro de eller ej men jag tror faktiskt att jag kommer lyckas med att stänga båda mina resväskor med alla mina grejer i dom! Jag har redan stängt min stora svarta väska men de var med lite våld, då jag satt och typ hoppade på den när jag stängde den.. men de gick i alla fall:D Den lite mindre röda väskan tror jag inte heller ska bli något jätte problem eftersom de enda jag har kvar är mina hygien artiklar och kläderna jag har på mig nu, så de ska nog också gå bra!

Jag har nu också jobbat mitt sista pass här hos denna värdfamiljen och de var ett väldigt långt sådant. Eftersom jag jobbade från igår kl 12 till idag kl 1pm! Även om jag sov under natten men ändå.. Nu är de i alla fall gjort! Igår när jag hade lagt barnen så kom Jennifer för att umgås lite och sedan också säga hejdå eftersom vi inte kommer träffas mer innan jag åker:( Jag var också alldeles nyss och träffade Julia och sa hejdå till henne och lämnade lite saker!

Okej nu ska jag återgå till mina väskor och att umgås med värdfamiljen!
Kram, Caroline
P.S De är sjukt varmt här! Både igår och idag har de varit över 30 grader varmt!


Washington DC i helgen!

I helgen var jag ju som sagt i DC med Jennifer och Julia. Klockan 7 på morgonen körde jag till Jennifer för att hämta upp henne och sedan köra tillbaka till mig där vi skulle bli upphämtade av Julia för att sedan börja körningen till DC. Att köra dit gick jätte bra och vi körde direckt till hotellet och parkerade bilen och sedan tog vi metron in till stan för att börja se att saker!
Vi såg bland annat Vita huset, washinton memorial, lincon memorial, Arlington cementorium, capitol, Deklaration off independence och en massa andra viktiga document från usas historia och mycket mer! 
Här kommer hela helgen i bilder!





På lördagen var de avspärrat runt vita huset eftersom obama med familj var där!
















































Kram, caroline

Goodnight

 Gud idag har de varit riktig "utomlandsvärme" här och de är fortfarande 21 grader varmt enligt min dator och jag tror den för jag var ute alldels nyss och de var riktigt varmt!! Kändes typ som om jag var på en utomlands semester eller något för de luktade så där härligt varmt som de gör när man är utomlands på solsemester också;)
Jag vet inte hur varmt de har varit idag mitt på dagen men de var i alla fall väldigt varmt och barnen har aft vatten krig med vattenballonger, och varit ute i stort sätt hela dagen! Och jag måste säga att jag börjar bli lite brun nu;) tror aldrig jag har varit så här brun vid denna tiden på året utan att ha solat i solarium eller varit på solsemester!!

Nu ikväll har jag försökt börja rensa ut i mitt rum och börja packa så smått...så nu är de ett enda stort kaos i mitt rum och mina gardrober! Men jag kom faktiskt en liten bit på vägen men insåg också att jag absolut kommer ha problem med att packa ner allt i mina två väskor som var fulla när jag kom hit, och nu har jag gjort en hel del shopping och samlat på mig en massa annat "skit" också. Så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa de, har nog tänkt att trycka ner så mycket som möjligt och sedan sitta på väskan och stänga och hoppas på att de fungerar..

Nu ska jag sova! Imorgon tar jag sovmorgon till 9 för jag börjar inte förens vid 12:D

Goodnight, Caroline
P.s bilder från DC kommer imorgon!


Helgen- Phillies game, fredag

Fredag kväll och de va dags för Phillies game med min värdfamilj och deras vänner! De va en speciell öppningsgrej med skouter, L är en girlskout och då fick man gå in på planen och gå runt den medans alla andra åskådare var på sina platser och kollade och några av spelarna var även ute på planen och värmde upp!
Här är L och hennes kompisar innan.

S på min värdpappas axlar


Inne på planen

Några av spelarna


Från våra platser









Phillies maskot sjuter ut hotdogs i pubilken!!!


Jag och N

Min outfit- fick en Phillies tröja av min värdpappa var dock XL så de var lite stor men ändå bättre än inget!


Kram, caroline

Rast..

Okej nu har jag haft rast i 2 timmar och 30 minuter, och börjar om 30 min! Jag har legat ute i den underbara solen i ca 1.5h och nu har jag suttit vid daton ett tag också. Jag ska snart börja jobba igen och då jobbar jag till 9pm ikväll, segt.. Och imorgon tror jag också att jag jobbar kväll vilket är ännu segare eftersom jag hade tänkt att gå ut och äta med min vänner här borta då för att säga hejdå till dom och sedan kunna var hemma på onsdag kväll och bara ta de lugnt och vara med min värdfamilj men nu verkar de som om de får bli tvärt om.. eller jag vet inte jag har inte riktigt funderat ut hur jag ska göra de ännu. Och om jag inte börjar packa ikväll så kommer jag få panik på mig själv för de är ett enda stort kaos i mitt rum just nu.. och hur mycket tvätt som helst!!

Återkommer ikväll med bilder och inlägg om helgen!
kram, caroline


Back from DC

Yes nu är vi äntligen tillbaka från Washington DC efter en låång bilfärd på 5 timmar! de tar normalt 2,5-3 timmar!!

I övrigt har helgen varit jätte trevligt i ett soligt proppfullt DC pga "the cherryblossom festival". Men de var också jätte vackert över allt pga av alla Cherry träden :D Och jag fick se alla kända saker som man vill se, med mina två guider som vallade runt mig!
Jag lovar att berätta allt imorgon med bilder och allt men nu måste jag sova för jag är svin trött efter den sjukt låånga bilfärden och helgen!

Goodnight, Caroline
P.s Nu ikväll när jag kom hem så stod de en "easterbasket" med godis i på mitt rum från min värd familj:D


DC imorgon

Nu ligger jag i sängen redo för imorgon, de blir en tidig morgon då jag ska duscha innan och sedan åka och hämta Jennifer vid typ 7.10 och sedan hem för att Julia ska kunna komma och hämta oss här kl 8.00.

Kvällen som har varit har ägnats till Phillies! Vi var ju som sagt på basball och de var en väldigt rolig upplevelse! Oh shiit vad stor arena de var. Jag kan ju inte påstå att jag förstod precis allt men i de stora hela så förstod jag ju;) och Phillies vann mot the Pirets från Pittsburgh. Bilder från detta kommer efter helgen. 

Idag har jag också pratat med den värdfamiljen från New Rochelle igen och dom pratade även med min nuvarande värd mamma för att få referens om mig. Och sedan frågade dom om jag ville matcha med dom så nu är jag matchade med dom eftersom jag tackade ja:S. Så på torsdag så kommer jag lämna denna familjen och åka till dom. De är väldigt mycket blandade känslor just.. jag kan dels inte förstå att jag ska lämna denna familjen och sedan att jag ska träffa en ny familj de känns jätte konstigt. Och jag kommer verkligen sakna min Broomall familj de är ju en sak som är säker!!! Men som min värd mamma sa att du kan ju alltid komma och hälsa på oss i sommar, "för de finns alltid ett rum för dig här hos oss"! Så förhoppningsvis så kommer jag att trivas jätte bra hos de nya familjen och även kunna hålla kontakten med denna familjen och komma och hälsa på dom! Jag kan inte riktigt vara "excited" för att träffa och flytta till den nya familjen ännu.. jag har liksom inte äns förstått de ännu. Men vi får vell se hur jag känner efter helgen.

Nu måste jag sova så jag orkar med att gå upp 6.30 imorgon!
Godnatt, Caroline


Fredag

Solen skiner och de är jättevarmt ute redan! Idag började jag dagen med en lång promenad i solen och nu har jag duschat och är redo för dagen:D
Idag börjat jag jobba vid 12noon och sedan jobbar jag tills vi kommer hem från basballen. Ikväll ska jag ju som sagt gå på basball med min nuvarande värdfamilj! Och de ska faktiskt bil jätte kul:D

Jag pratade inte mer med "the new rochelle" familjen igår än på mail men jag vet att hon ska prata med min nuvarnde värdmamma idag och sedan också förmodligen ringa mig. För jag tror att de nalkas ett beslut om jag ska till dom eller inte...

Nu måste jag gå ska försöka gör ett inlägg ikväll innan jag går och lägger mig men jag kan inte lova de, och sen imorgon åker jag till DC vid 8 och då har jag ingen datron med mig..

Kram, Caroline

1 April!

Ja idag är de ju den första april och de betyder att de är tillåtet att säga aprilskämt för alla i Sverige! Satt nyss och läst på Smålandsposten.se om alla aprilskämt som dom hade haft i dom olika lokal tidningarna runt om i landet, kommer ihåg förra åtet och alla andra år då man slått upp tidningen på morgonen för att försöka klura ut vilken av artiklarna som inte är sant! Men i år har de inte blivit något sådant..

Idag har jag ju som sagt varit ledig så jag hade tänkt att börja dagen med en skön sovmorgon och sedan ta en tur på trademillen. Men jag vaknade redan vi sju någon gång med värsta huvudvärken! Jag försökte somna om så att den skulle försvinna men jag kunde liksom inte somna om riktigt och var uppe redan vid 8-halv 9 och jag somnande nog inte innan halv två eftersom jag pratade med familjen igår och sedan skrev på bloggen och läste handboken innan jag gick till sängs. Så jag skippade trademillen och försökte äta lite frukost och tänkte att jag kunde göra de senare min huvudvärk gått över, men de har de inte gjort ännu så länge!!! Jag håller på ett bli helt galen på den, de är typ som en svag migrän huvudvärk och de är ingen värktablett som hjälper över huvudtaget..
Men jag har i alla fall tvingat mig själv att åka en runda till Target innan idag för att köpa lite små nödvändigheter och de är typ de ända jag har gjort. Jag skulle kunna gå ut och sitta i solen men de är så sjukt jobbigt att sitta i solen när man har huvudvärk och jag vill inte gå in och börja rensa och packa bland mina sker eftersom de är så fint väder ute, just nu sitter jag på altanen där de är skugga och inte fullt så varmt som i solen. Jag skulle gissa på att de är runt 23grader ute just nu för innan när jag körde till target var de 21 och de var på förmiddagen och idag är ändå en av dom "svalare" dagarna som ska vara nu under helgen!! Jag kan inte försåt att de bara är april och inte typ maj eller juni.

Jag läste ju som sagt familjens handbok igår kväll och även en gång till idag på morgonen. De fanns schema, regler och andra saker att tänka på i den.. de var dock väldigt mycket regler vet inte, om de var för att dom vill göra allt klart för mig om hur de är hos dom eller om dom är en sådan familj med väldigt mycket regler? Jag har i alla fall skrivit ner lite frågor till som jag kom på när jag läste som jag ska ta upp med värd mamman när hon ringer idag. Jag mailade henne idag på morgonen och frågade när hon skulle ringa men hon har inte svarat kan ju hända att hon är på jobbet ännu så länge och ringer mig när hon kommer hem, vilket i normala fall är runt 3-4 på eftermiddagen enligt schemat. I så fall borde hon ringa snart.

Jag återkommer när jag har pratat med henne igen!

Kram, Caroline   

UPDATE:
De är tydligen Aprils foolsday här alltså aprilskämt men jag har då inte märkt av de i alla fall...


The New Rochelle family

Så idag på eftermiddagen ringde värd mamman till den andra familjen från New Rochelle, NY. Hon var jätte trevlig och vi pratade i nästan en timme utan några problem som helst! Så denna familjen bor alltså i en förort till New York som ska ligga ca 30 minuter utanför Manhattan med tåg! Denna familj består alltså av föräldrarna och deras tre flickor på 2, 4 och 6 år gamla. Dom är judar och mamman och pappan kommer ursprungligen från Israel och flyttade hit för 13 år sedan Dom anser sig själva dock inte som ”jätte” trogna till sin tro utan gör de mer för att bevara sina helgdagar och traditioner. Dom har haft tre eller fyra au-pairer innan men au-pairen som bodde hos dom innan hade hemlängtan så hon åkte hem. Jag pratade ju med mamman då innan idag och sedan nu ikväll efter min klass så har jag pratat med dom igen och även med värd pappan. Mamman jobbar inom "human resorses" och pappan är en kiropraktor och har sin egen klinik. Och dom skulle vilja att jag kommer redan i mitten på nästa vecka om vi matchar..
De ända som jag har varit lite osäker på när de gäller denna familjen är att dom är judar, jag har inte problem med att dom är de de är bara de att jag inte vet så mycket om judar och känner mig lite osäker med de.. men alla som jag har pratat med hit tills har sagt att jag inte ska låta de stoppa mig från att tacka ja till dom om dom ger mig erbjudandet att komma till dom. De kan ju faktiskt vara en väldigt bra erfarenhet att få bo hos en familj med en helt annan religion än vad jag är van vid och de kan ju faktiskt till och med var väldigt spännande att se hur de är att leva i den judisk familj...

Jag fick precis ett mail med deras Notebook över scheman, regler och allt annat allmänt om familjen så nu ska jag läsa igenom de och värd mamman sa också att hon ville prata med mig imorgon när jag hade läst "notebooken"!

Så vi får hoppas på att detta leder till något!

Kram, Caroline


RSS 2.0