Skype

Juts nu sitter jag hemma hos Hampus och segar framför datorn (oliver jag och hampus sitter vid varsin datron) efter att ha städat och plockat iordning efter gårdagen. Igår hade vi halloween fest, mycket trevligt och lyckat med några små undantag..
Idag är jag fruktansvärt trött men jag ska på de igen ikväll efter att jag har ätit middag hemma med mamma och några vänner. 

Har precis lyckats ladda ner Skype på datorn och blivit "vänn" med värdmamman och hon var inne och skrev till mig men jag har inte vågat svara för jag kan ju inte prata med henne nu. Jag vill ju vara hemma och har mina papper och sånt och kanske se lite bättre ut än vad jag gör nu..

Nä nu ska jag nog gå hem och duscha, tänkte bjuda på lite bilder från helgen men de får bli imorgon.

Kram Caroline


Scary




haha ja så har ser vi ut inför kvällens bravader;D

Kram Caroline

Trött!

Sitter och äter frukost bestående av en kopp te och en macka framför datorn i min morongrock som jag gör i princip varje dag, dock inte dom dagar då jag har bråttom eller går upp jätte tidigt. Idag är jag lika trött som jag har varit dom två senaste dagarn på morgonen, de går inte att sova på nätterna! Jag blir helt galen, varför ska de vara så svårt att bara blunda och somna?! Idag kommer de bli en lååång dag så jag skulle behövt den där energin av sömnen.

Jag ska först och jobba mitt älskade kort pass och sen ska jag ner till stan för att fixa lite saker till min utsyrsel till ikväll, som vanligt har jag skutit på de ända till de inte går att göra de mer.. Jag ska också köpa en mikrofon till min dator så jag förhoppningsvis kan skypa med familjen i helgen. Jag ska bara lära mig hur man gör också men de ska jag nog kunna lösa idag också för hoppningsvis eller kanske imorgon på förmidagen. 

Nä nu måste jag göra mig iording så jag kan cykla till jobbet.  


Kram
Caroline
 

Godnatt

Hemma igen, eller jag kom hem för typ 1,5h sen men endå.. De blev inget friskis med Matilda för hon hade ont i halsen så då gick vi istället till affären och köpte lite godis och tittade på en film och satt och tjatade lite;D 

Idag har jag fått två mail från värdmamman där hon först svarade på min frågor som jag skickade innan och sedan ett lite senare eller nu för typ en halvtimme sedan. Där hon frågade om jag inte kunde skicka lite bilder på mig eftersom barnen frågade hur jag såg ut, och om vi inte kunde skypa i helgen om jag viste va de va ocg kunde de. Så nu måste jag köpa en mic till denna datron.

De får bli imorgon efter jobbet när jag ska ner till stan för att fixa lite saker till min halloween utsyrsel till kvällen;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig och sova, om jag kan sova vill säga. Jag har inte kunnat sova dom här två senste nätterna, jag kan liksom inte slappna av utan ligger bara och tänker på en massa saker om au-pairandet och detta och drömmer gör jag också jätte konstiga saker..

Kram
Caroline

Fullbokad dag

Alldestrax så ska jag gör mig i ordning för att cykla till jobbet för att jobba 11.30-14.30. Efter att jag har jobbat så ska jag direckt till matilda för att umgås och hitta på något med henne, och sist men inte minst så ska jag nog direckt vidare till friskis för att träna sen. Så jag har en fullbokad dag framför mig, även om planerna kommer ändra lite sen..
Jag måste dessutom lyckas fundera ut vad jag ska vara imorgon på hallowen festen som jag ska på, jag har verkligen ingenaning om vad jag ska vara:S

Kram
Caroline

Hjälp!

okej nu ger jag upp de här med att designa helt själv...
Så om de finns någon där ute som är bra på detta och vill hjälpa mig så får du gärna hör av dig till mig!
Jag skulle gärna vilja lära mig själv också och inte bara få de gjort av någon ducktig teknisk människa...
Hoppas på hjälp!
Kram Caroline


091028

Alldes strax så ska jag cykla en sväng till stallet för att rida en runda tror jag innan de blir helt kolsvart ute. Jag tycker inte om att de blir så mörkt nu på vintern dagen blir liksom så korta då och man blir dessutom tröttare och ibland till och med deppig för att de är mörk. Innan idag så har jag jobbat ettt kort pass som de är hela denna veckan.

Inget nytt från familjen men de kanske kommer senare idag dom är ju trots allt 6 timmar efter oss, eller föresten bara 5 just nu för vi har ju ställt tillbaka klockan men inte dom ännu;)

Kram
Caroline


Happy, happy!

Ja idag är jag glad som rubriken tyder på!:D Detta beror på att familjen har mailt mig igen nu och sagt att dom tror att jag skulle passa väldigt bra in i deras familj! Värdmamman sa att hon tänke kontakta sin oranisation och prata med dom om ja inte hade nåogt att invända med, vilket jag absolut inte har. Så nu om allt klaffar nu så åker jag i januari!!:D:D:D:D:D

Nu ska jag och träna
///Caroline


Klockor

lyckades precis få in två sånnadär kolckor som nästan alla au-pair bloggar har, en för sverige och en för usa. Jag tror minsann att jag börjar fatta de här med designen lite, vilket är bra eftersom kenan aldrig har tid att hjälpa mig...
Har bytt tema också,, mat bilderna ska bort ska bara lista ut hur man gör de också..
Lite stolt är jag minsann;D

Udatering
har bytt tema igen... ska verkligen försöka ta tag i detta med desigen nu denna veckan.

Mer mailande

Idag är jag ledig från jobbet och de är jätte skönt! De känns som om de har varit en jätte lång och händelserik helg. Nu har jag en ganska så lätt jobbvecka och en ledig helg framför mig:D
Värdmamman hade svarat på de jag skickade igår så jag läste de igår kväll/natt när jag kom hem men jag orkade inte svara... men de har jag gjort nu för någon timme sedan. Hon hade skrivit lite och berättat om hur schemat över hur man jobbar ungeför ser ut och om vad som är inkluderat i arbetet, och även lite om hur mycke andra au-pairer de finns i deras område. Och allt hon skrev verkar bra och normalt, så de är frotsatt positivt!

Idag så hade jag tänkt att jag skulle både åka till stallet och åka en runda och träna men vi får vell se om jag hinner de för jag vill gärna träffa min mamma lite... vi har jobbat om varandra hela helgen och inte sett varndra sedan i fredags. 

//Caroline  

Kollat på bilder

Ja jag pratade som sagt med familjen igår natt när jag kom hem.
De känns de jätte bra att prata med dom och dom verkade jätte trevliga och så..:D
Nu har jag kollat på den hemsidan som värdmamman sa till mig att jag skulle kolla på, visade sig vara deras egenhemsida. Där dom hade en massa bilder som man kunde titta på när man hade blivt medlem. Så nu har jag suttit och kollat igenom en massa bilder och kommit på en massa nya frågor till värdmamman som jag hade tänkt att jag skulle maila till henne snart.
Efter att jag har gjort de ska jag bort ill pappa för att äta idag också och sen vidare till jobbet igen för min sista stäning på över en vecka!;D

//
Caroline

Samtal!!

AAA jag har just prata med familjen och jag är helt uppspelt nu!
Okej jag ska berätta från början, jag mailde ju familjen idag på morgonen och då sa jag att dom kunde ringa mig imorgon efter att jag slutat jobba, och om jag kunde få veta lite om familjen. Värdmamman svarade nästan direckt och hade då skickat lite bilder på familjen och skrivt lite om dom och sen frågade hon om dom inte kunde ringa idag istället. Så efter lite om och med så fick vi fram att hon skulle ringa mig 01.00 nu inatt efter att jag slutat...Vilket hon också gjorde, jag hade precis hunnit komma innnan för dörren här när de ringde. Vi pratade i ungefär en halvtimme och jag var jätte nervös och stakade mig fram som bara denn...:S
Familjen verkar vara en jätte söt och trevlig familj med tre barn på 2,5, 5 och 9 två flickor och en pojke. Dom bor en lite bit utanför Philadelfia och då altså inte så långt ifrån NY! vet inte om jag ska skriva något mer och dom men de känndes jätte bra i all fal!
Mamman sa att jag skulle kolla på någon sida där de fanns mer bilder på deras familj så de ska jag försöka göra imon. hon skrev också direckt efter att vi pratat och sa att hon verkligen tyckte de va trevligt att prata med mig. Jag svarade och sa de samma och att de verkar som en jätte bra familj! 

AAA jag vet inte om ni fick något ut av detta de känns bara som en massa svammel... men jag var tvungen att få ut de;D 

Nu svarde hon igen och sa att dom verkligen gillade mig och att om jag gillade dom och så när jag tittat på bilderna så sa hon "I think we are ready to get the ball rolling!!!" GUD jag vill inte hoppas på för mycket nu men dom verkar väldigt bra... men inte hoppas, då kommer jag bara bli besviken..

Nu ska jag försöka sova något om de går med jag tror inte de, vi ska ju ställa om kockan inatt också! 

Godnatt! 

Mail från en familj

Ja som överskriften tyder på så har jag fått ett mail från en familj, mamman,  som säger att dom har tittat på min application och att dom gärna skulle vilja prata med mig denna helgen. Dom har däreomt inte skickat med något om vad dom är för familj och lite bilder och sånt som de förra gjorde, så jag har ingen aning om vad de är för familj..
Jag ska i alla fall maila tillbaka och säga att jag kan prata med dom på Söndag efter att jag slutat jobba vid 00.30.. de får bli sent för mig för jag jobbar ju hela eftermiddagen och kvällen och då måste de ju bli efter att jag jobbat om de ska fungera med tidskillnaden. Men de gör inte så mycket för jag kommer ju ändå vara upp och igång när jag har jobbat. Ska också fråga henne lite om vad för familj dom är så jag inte är helt oförberedd när jag ska prata med henne:S

Nu måste jag maila klart så jag hinner gör mig iordong för jag ska bort och äta lunch hos pappa innan jag ska börja jobba vid 15.

//
Caroline

Godmorgon

Godmorgon, sitter här och äter mitt frukost och läser alla bloggar som har uppdaterats över natten;) och ja jag är knäpp för jag njuter när jag loggar in och ser att jag har minst 20 nya inlägg från au-pair bloggarna som jag följer. Men det är på detta sättet som jag inte tappar hoppet helt om att få komma iväg innom en snar framtid, när man läser blir man hela tiden mer och mer övertygad om att det verkligen är detta som man vill och inget annat!! 

Alldeles strax så ska jag ge mig ut på en förmiddags promenad i det gråa och tråkiga vädret som vi har här. Sen är de bara duscha och äta för att sedan göra sig iordning för att orka jobba 15-00.30.

//Caroline   


Dagens bilder

Tänkte bjuda på lite bilder från dagen,
Först har vi stövlanra som jag köpte idag vilket var ett ganska så impulsivt köp på skopunkten för 399kr. Hade tänkt köpa ett par skor med dock inga stövlar, jag tror att jag ska sluta bestämma innan vad jag ska ha för skor för de blir ändå inte de skor som jag tänkt mig.. denna gången stövlar och förra gången converse;P
 


Och sedan svampsoppan som jag har lagat i kväll, som blev jätte god om man gillar svamp vill säga
receptet är hemtat på Arlas hemsida.



//
Caroline

Ledig

Förlåt för att jag bara försvann i två dagar men jag orkade helt enkelt inte skriva eftersom jag jobbat så mycket och sen inte heller varit på så bra humör och jag vill inte att denna bloggen ska vara deppig och har därför låtit bli att skriva. Jag vet inte om jag är på så mycket bättre humör just nu heller, lite i alla fall tror jag.
Men grejen är den att jag just nu inte tror att jag kommer komma iväg innan jul vilket gör mig lite deprimerad men å andra sidan så får jag var hemma och uppleva en jul här i den nya bostdasrätten och de kan ju också vara trevligt. Nog om detta idag mailade jag Sissi på sts och frågade om hur dom rekomederad att man ska vaccinera sig och dom har inga krav på de om inte värdfamiljen vill de. Men dom rekomenderar att man ska vaccinera sig mot hepatit A och B och sen svininfulensan då om man vill de och får chansen till de. Så de där med hepatit ska jag ta tag i och kolla upp lite hade jag tänkt.

För övrigt är jag ju som sagt ledig idag vilket är väldigt skönt, eftersom jag jobbar stäning hela helgen. Så helgen kommer bli en lung sådan med mycket jobb. Idag så har jag varit och handlat lite allt möjligt med mamma vi lyckades även köpa ett par stövar var;D
(Hade tänkt lägga upp en bild men blogg.se cpar så de får bli lite senare i så fall..)

Alldeles strax så ska jag ut i det gråa och tråkiga vädret för att cykla en runda till stallet, och troligtvis också rida en runda,ska bara dricka upp mitt te först. Senare ikväll så ska jag inte göra något annat än att laga svampsoppa. Eftersom mamma och jag har kommit på att vi äter alldels för lite soppa;P

//
Caroline

Nästa, sängen!

Ja de är de som är nästa steg på denna dagen eller snarare slutet på den, sängen alltså;)
Måndag idag och början på en ny jobb låång jobb vecka med stänings helg, seegt. Idag har jag jobbat öppning vilket betydde att jag gick upp vid kvart i sex i morse och ska därför alldels strax stupa i säng för att orka gå upp lika tidigt imorgon.
Efter jobbet idag har jag varit på ett ki-box pass på friskis som var jätte tufft och as kul så nu sitter jag här och har ont i mina muskler redan nu, jag kan ju bara gissa hur de kommer kännas imorgon...

Jag har skrivit till tjejn på facebook och frågat om hon vet varför inte familjen hört av sig. Förmodligen va de så att mamman hittade någon som hon tyckte bättre om:(

Nä nu sägen!
Godnatt


Söndag

Idag har de varit en ganska så typisk Söndag, sådär lite seg och slö. Men jag har i alla fall lyckats ta mig ut till stallet och varit ute på en ridtur med min mamma vilket var väldigt trevligt eftersom de var väldigt länge sedan vi gjorde de. Vädret ute gjorde också att de blev ännu bättre eftersom har varit en helt underbar höstdag ute!
Alldelse strax så ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordnong och plocka undan lite eftersom Matilda, Kerstin och josse ska komma hit och titta på film och mysa lite:D

Jag har inte hört något från värdmamman till facebook tjejen, och jag tror inte att hon kommer höra av sig heller de känns inte så, men man vet aldrig och jag kan inte ge upp mitt lilla hopp som jag har hela tiden. Även de hoppet som man har varje gång som man öppnar sin mail för att kolla om man har fått mail från någon familj, inte bara denna. För varje gång man loggar in och ser att man har mail inkrogen så får man ett hopp om att de ska vara ett mail från en familj och helst drömfamiljen, men oftast försvinner de hoppet lika fort när man ser att de bara är en massa reklam mail och mail från facebook.. 

Nog om detta nu ska jag in i duschen och sen plocka iordning innan mamma får damp på mig;)

//Caroline


091017

Frågan är om de ska bli ännu en lördagkväll hemma? Som de ser ut just nu så ja, för jag är helt enklet jätte trött och på almänt dåligt depp humör..
Dagen idag har bestått av att jag först sov till 12, vilket verkligen inte är likt mig. Men men jag behövde nog de befter gårdagen. Sen har jag bara varit i stallet och legat framför tvn.

Gårdagen var jätte bra, men fruktransvärt lång!
I Ullared var de mycket folk men de var trelivt ändå, så nu har jag än en gång lyckats kom hem och ha handlat mer än vad jag hade tänkt mig.. Några av hjödpunkterna som följde med hem var Sex and the City boxen och Mikas nya skiva "The boy who knew too mutch"!
När vi kom hem från Ullared så var de bara att byta om och göra sig iordning för en utekväll på stan och de blev faktiskt bättre än jag väntat eftersom jag var ganska så trött redan innan och de blev ganska så tidigt också. Så de var en trött Caroline som stupade i säng vid kvart i tre:P 

Vi får vell se hur denna kvällen slutar,men nu ska jag i all fall börja med att laga mat.
//
Caroline

Godnatt

Har preicis kommit hem från jobbet ock krupit ner i min säng och nu är har jag en lång helg framför mig med ledighet:D
Jag vet inte hur mycket de kommer bli skrivt imorgon om de blir något alls efter som jag ska till Ullared med mammorna imorgon eller rent tekniskt sett så är de ju idag.
Efter våran hel dag på ullared så ska jag förmodligen ut på stan med några vänner och göra denn osäker, eller vi får se hur mycker jag orkar efter ullared för vi ska ju trots allt åka om 5 timmar lite drygt och jag måste duscha innnan...

Jag har inte fått något mail från facebook värdmamman ännu i all fall men de kan ju hända att de kommer senare i natt.

Nu måste jag Sova!
Godnatt

  

091015

Om 50 minuter ska jag var på friskis för att stå i recptionen från 10-12, jag har tvingat med matilda och så jag kommer nog inte få långtråkigt denna gång;D
Efter detta så ska jag hem ät och sedan vidare till jobbet för att jobba 15-00.30 igen. Jag hoppas verkligen att de inte blåser storm ute idag som de gjorde igår för då kommer jag ha dött innan jag har både cyklat till friskis och jobbet..

Jag har "mailat" lite till över facebook med tjejen som bor hos "facebook familjen" nu och hon sa att mamman skulle höra av sig idag till mig så vi får vell se om de dimper ner ett mail i inkorengen idag från henne, dock säkert när jag jobbar pga tidsskillnaden

Måste till friskis nu!

//Caroline


Facebook familj

Igår var de åter igen en tjej på facebook som hade skrivt att hennes familj letade efter en ny au-pair och att man skulle höra av sig till henne om man var intresserad. Självklart skrev jag till henne desperat som jag är så chansar jag på allt. Dennan famailjen bor i alla fall i en stad i Nort Carolina. Jag hade inte förväntat ming ett svar eftersom jag inte fick de förra gången... men idag hade hon svarat och berättat om vad de var för familj och lite om vad man får för uppgifter i familjen. Det är en singel mamma med tre pojkar på 4,6 och 9. Hon sa att hon skulle prata med sin värdmamma så att hon skulle kunna kolla upp mig på au-pare care. 
Dock vet jag inte rikgit om vad jag tycker om att dom bor i en stad, som vad jag fattat de som är ungefär lika stor som växjö.. Men i annars så verkar de som om familjen är jättebra! Så vi får vell se vad som händer på denna fronten nu, de ser i all fall lite ljusare ut än vad de gjorde innan.

Idag är de också alldelse underbart höstväder här men jag ska ändå cykla iväg till friskis för att gå på lunch passet med spinning! Sedan blir de snabbt hem igen och duscha och äta och för att sedan vara på jobbet vid tre för att jobba till halv ett.

Ha de bra!
//Caroline


Underbart höstväder!

Idag har de varit helt underbart höstväder! Detta ledde till att jag skipadde friskis och träningen för att istället vara i stallet lite längre tid och sedan gå ut och gå en lång promenad i de härliga vädret som va:D
Just nu sitter jag här med en kopp te för att få upp värmen igen för även om de var jättefint väder och sol ute så var de inte nådigt va kallt de va, de är nästan så de snart är dags för långkalsonger..
Här är i all fall en bild från min promenad idag på de fina vädret och tränden


För övrigt så gick de bra på vårdcentralen och mitt sår har börjat läka fint, men jag fick ändå en ny tid för omläggning.

Nu ska jag ner och hitta på något att laga till kvällsmat som jag kan äta när jag tittar på Andra Avenyn!
//
Caroline

vårdcentralen

Alldeles strax så ska jag cykla til vårdcetralen och få mitt brännsår omlagt igen, hoppas de är bättre!
idag är jag som sagt ledig från jobbet men jag har ett full bokat schema för de.. Efter jag har varit på vårdcetralen så ska jag med mamma och handla, köra henne till jobbet, sen till stallet, träna och sedan hämta mamma igen från jobbet.

Jag funderar också på om jag ska ringa sts och fråga om vad rekomnderar att man vaccinerar sig emot inför resan, hepatit och sånna grejer.

Nä nu måste jag gå om jag ska komma i tid;P

//
Caroline


4 veckor

Idag är de fyra veckor sedan jag blev goskännd av au-pair care och där med möjligt att se för familjerna.
Just idag känns de som om jag aldrig kommer komma iväg, jag menar jag har bara haft en familj som har hört av sig på EN månad! är inte de lite väl dåligt eller? snälla om de är någon au-pair, bilvande som läser detta komentera om hur länge ni väntat. 
Funderar på om jag ska gå med i någon annan oranistion också eller inte oranisation på de sättet de finns ju lite olika hemsidor för värdfamiljer och au-pairer att hitta varandra på och då kanske man kan skriva på sin profil där att man vill gå genom en organisation och redan är med i sts. För om man inte går genom en riktigt organisation så får man ju inget riktigt au-pair visum. Den läxan har jag ju redan lärt mig med den första familjen som jag hittat privat och skulle åkt till först, som jag har berättat innan, i mitt första inlägg.

Imorgon är jag LEDIG! de ska bli såååå skönt att slippa de stället för en dags skull;) Men de blir ingen sovmorgon imorgon för de för jag ska vara på vårdcentralen vid halv tio.

Nu kallar min säng och min bok!
Godnatt
//Caroline

Trött

Ja idag var de ju jobb som tod på schemat, jag var helt död när kolckan ringde vis sju trorts att jag var hemma igår kväll och sov vid tio! Så de blir nog en tidig kväll idag också om jag känner mig själv rätt.
Snart så ska jag dra en lite sväng till stallet för att hälsa på Caspian, som jag inte sätt på typ fem veckor!
Efter de blir de nog till hitta på nogot att lag till kvällsmat...har ingen lust eller ork alls till de:(

Nä nu ska jag dra mig utåt till regnet och rusket
//Caroline

Lördagkväll hemma?

Ja idag har jag jobbat 8-15, och de var milt sagt kaos i slutet av passet och bara allmänt mycket folk den andra delen av de.. vilket ledde till att jag bara fick en rast:( Jag jobbar samma pass imon.
Därför tror jag att de blir en kväll hemma helt sjäv möjligtvis så är min bror hemma, istället för att gå ock kolla på fotbollen och förfästa med dom som ska ut ikväll. Så de blir nog en kväll med tvn och boken, Twiligh & Fyrvaktaren av Camilla Läckberg! Både filmen och boken är strakt rekomenderade med ett högt betyg av mig!!

                                                    

                                                   
Snart har jag varit ute på Au-pair cares hemsida i en månad vilket känns som om en jättelångtid.. och de känns dessutom som om de kommer bli en långtid tid till:( innan jag hittar min värdfamilj..

//Caroline


Fredag igen?

Om bara en lite stund så ska jag till vårdcetralen för att lägga om förbanndet på armen. Hoppas de har blivit lite bättre! 
Men just nu sitter jag och har min frukost och dagliga morgon koll på datron, vilket innebär kolla mailen, facebook, kolla alla au-pair bloggar som jag följer och andra också för den delen men dom brukar inte ha uppdatreat så här på morgonen/förmiddagen.   
Sedan när jag kommit hem från vårdcetralen så har jag lovat mamma att fixa och dona lite här hemma eftersom hon är och hämtar Caspian idag. Som har varit på tillridning i 5 veckor. Så imorgon efter att man har jobbat så blir de nog till att åka till stallet en runda och hälsa på honnom.
  
Senare ikväll så ska jag jobba trorts att de är fredag så de blir ingen roliga helgaktviktet här inte.. De är helt galet att de är freda och helg igen, veckorna går ju så fruktansvärt fort!

//
Caroline
p.s om exakt en vecka åker jag till ullared;P

The Truth

Detta inlägget har inget att att göra med au-pair. Men jag hittade texten på en blogg som jag läser och tyckte att den var jättebra!
De är verkligen på detta sättet som man ska förska leva, så läs och fundera över detta!

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid
på gott humör och har alltid något positivt att säga.
När någon frågade honom hur han mådde svarade han:
'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'
Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.
Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.
Jag väljer de positiva sidorna i livet..

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag..
'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.
Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.
Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen..

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.
'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'..
'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag
Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd.. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'.. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.
Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.
Hon frågade om jag var allergisk mot något.
Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.
Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften".
Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.
Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Nu har du två valmöjligheter:
1. Radera detta
2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.
Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.


Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....

Jag är tacksam
....... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.
....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.
... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.
....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.
... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.
...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.
... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.
... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.
... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.
... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.
... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig
... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.
... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.
... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.

Sänd detta till någon du bryr dig om, jag gjorde just det!

Det är precis så här man ska försöka se på livet även om de kanske inte är lika lätt att leva så som att säga de.
Men jag ska i alla fall förska tänka på denna texten när jag i vanliga fall skulle klaga på något eller är lite "ner".
Så härdan efter så ska jag tänka positivt!

//Caroline







091007

Solen skiner och himmlen är helt klar blå här idag, härligt höst väder alltså! Dagen till ära är jag till och med ledig:D
Så dagen börjad med att jag gick upp för att gå på gymmet med min kära tränar kompis Matilda för fösta gången efter min fökylning, vilket gick bättre än förvänntat.
Sedan när jag kom hem så bestämmde jag att jag skulle åka till vårdcentralen för att kolla om dom hade någon tid för att kolla på mitt brännsår, eftersom jag inte ringt på morgonen som man ska.. Men de gick bra dom hade tid att kolla så jag fick de tvättat och bandagerat och även en ny tid på fredag för att kolla de igen. Vilket betydde att jag var tungen att byta mitt jobbpass på fredag från dag till kväll, men de gick jätte lätt så de var inga problem. 

Nu på eftermiddagen vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på, har inga planer alls.. funderar på om jag ska passa på att gå ut och gå när de är så fint väder;)

Inget nytt på au-pair fronten, jag vill ha en ny match snart!! jag orkar inte vänta..

Ha de så bra
//Caroline

091006

Godmorgon eller snarare god förmiddag men endå;) idag när jaf öppnade min mail på morgonen så had jag fått ett mail från familjen i Chicago. Hon bertättade att dom hade bestämt sig för en annan au-pair och att dom nu hade matchat med henne..
Så där har vi anledningen till att dom inte har ringt eller mailat mig. Men jag är inte så jätte besviken för de, eftersom jag nog ändå inte ville åka till dom.

Så nu är de bara att vänta på nästa match!

Idag ska jag ut och gå med Matilda alldeles strax och senare vid tre så ska jag jobba igen:D
Nu kom matilda så nu måste jag gå!

La upp en lite bild på mitt brännsår om någon ville se


//Caroline


Måndag

Denna veckan börjar jag jobba på riktigt, vilket betyder stäning tisdag-onsdag, öppning torsdag-söndag.

Igår mailade jag värdmamman men hon har inte svarat och jag kan ju säga att nu börjar jag tappa hoppet om att ens få prata med henne och familjen, men jag är ju inte så jätte besviken i all fall.

De enda jag har lyckats åstakomma idag är att jag har varit ute och gått en liten runda och hämtat konpresser hos pappa så jag kan lägga ett förband över mitt bränsår nu är jag ska jobba.
Jag har också lyckats övertala Kenan att hjälpa mig med min design på bloggen så han lovade att han skulle ta sif an de på onsdag om jag skickade över lite bilder till honnom idag. Så de har jag också gjort.

Nu måste jag dra om jag ska hinna äta och fixa i ordning mig innan jag börjar jobba vid tre.

Blev tyvärr inga bilder, då jag upptäckte att alla var av så dålig kvalite.. tyvär
//
Caroline


Friskis

Just nu sitter jag på friskis, står i receptionen idag.
Igår va de fullt ös som gällde ända tills jag stupade i säng runt fyra halv fem inatt/morse..
Dagen igår började med att jag var på Ikea tillsammans med min bror om pappa för att köpa lite olika grejer. Sedan fortsatte vi till min farfar för att fika och hälsa på lite. När vi kom hem sen igen var de bara att packa om fort som tusan för att bege sig iväg igen för att badabastu och badtunna med några kompisar trots att de fullkomligt hällde ner från himmlen..
En stund in på kvällen bestämde några av oss att ta en runda in till stan och sedan komma tillbaka för lite "eftefest" i tunnan. Medans jag och två till valde att stanna kvar eftesom vi inte orkade ta oss in till stan..
Efter ett tag när vi började fundera på om vi skulle dra os hemmåt riger resten av gänget och säger att är på väg tillbaka ingen, vilket gjorde så att vi också stannade kvar.
Kvällen slutade i alla fall vid fyra halv fem i min säng med ett stort brännmärke på höger arm:(

Idag är jag fruktansvärt trött och har ont i min arm..
Dagen idag består av att var här i receptionen fram till tre och sedan ska jag nog bara sega och gå och lägga mig tidigt, jag har trorts allt lite sömn att ta igen jag har ju bara sovit 5 timmar inatt och de var ju ingna lugna timmar för jag vanknade ju typ varnannan timme för att de gjorde så ont i armen att jag var tvungen att gå upp och smörja på lite ny Alovera.

Jag har fortfaradne inte hört något från familjen så jag har bestämmt att jag ska maila dom idag..
Jag återkommer med lite bilder senare idag tror jg minsann.

//Caroline

 


Inköp

Mitt mål med att gå på stan idag var att jag skulle köpa ett par nya vinter/höst skor..
Men de som jag kom hem med blev till slut ett par röda Converse;P vilket inte alls var medningen men jag blev helt kät i dom..

Så detta blev altså dagens inköp, lite dålig bilden men de får ni leva med..

Nu bär de av till matilda för att titta på Idol med tjejerna:D

//Caroline

Fredag!

Otroligt nog så är de redan helg igen, och denna helgen kommer säket gå lika fort den.
Idag är de jobb nu först som gäller ett kortpass(11.30-14.30). Sedan bär de dirket ner till stan för att fixa lite saker innan jag ska fika med underbara Therese och ha lite girl talk;D

Senare ikväll blir de förhoppningsvis lite Idol mys med några vänner!

Fortfarnade inte hört något från Chicago familjen.., men nu är de ju faktisk helg så vi får vell se.

Nu måste jag sticka om jag inte ska komma försen till jobbet..
Ha de så bra!
//Caroline

RSS 2.0